Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

«Στον αέρα» ηχητικά ντοκουμέντα για τη δολοφονία του Κένεντι

Πενήντα χρόνια μετά τη δολοφονία του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι, βγαίνουν στην δημοσιότητα ηχητικά ντοκουμέντα από συζητήσεις που έγιναν μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος μεταξύ κυβερνητικών στελεχών, ανάμεσά τους και του μετέπειτα προέδρου Λίντον Τζόνσον.
Για χρόνια οι θιασώτες των θεωριών συνομωσίας αναφέρονταν σε αυτές τις συνομιλίες που έγιναν αμέσως μετά τη δολοφονία του Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου του 1963.
Οι θεωρίες ενισχύονταν από το γεγονός ότι οι ηχογραφήσεις κρατούνταν κλειδωμένες στα Αμερικανικά Εθνικά Αρχεία.

Οι κασέτες που δόθηκαν τελικά χθες στη δημοσιότητα έχουν διάρκεια 42 λεπτών και περιέχουν τους διαλόγους κυβερνητικών στελεχών και μελών της οικογένειας Κένεντι μέσα στο αμερικανικό προεδρικό αεροπλάνο Air Force One.
Το υλικό αποτελεί δωρεά συλλέκτη σπανίων ντοκουμέντων, που το είχε αγοράσει από δημοπρασία ενός μέλους του προσωπικού της οικογένειας Κένεντι.
Οι κασέτες δείχνουν την θλίψη αλλά και τον πανικό που επικρατούσε λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του αμερικανού προέδρου στο Ντάλας του Τέξας.
Σε αυτές περιλαμβάνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία του αντιπροέδρου και αργότερα προέδρου των ΗΠΑ, Λίντον Τζόνσον με την μητέρα του Τζον Κέννεντι, Ρόουζ.
Ο Λίντον Τζόνσον βρίσκεται μέσα στο αεροσκάφος μαζί με την Τζάκι Κέννεντι, η οποία φορά ακόμη τα ρούχα που είναι λερωμένα από το αίμα του δολοφονημένου συζύγου της.
«Εύχομαι στο Θεό να μπορούσα να κάνω κάτι», ακούγεται να λέει ο Τζόνσον στη μητέρα του Τζον Κέννεντι και εκείνη να απαντά: «Σε ευχαριστώ πολύ, ξέρω πως αγαπούσες τον Τζακ, (ΣΣ. έτσι τον αποκαλούσε η οικογένειά του) και σε αγαπούσε και αυτός».
Υπάρχουν ακόμη διάλογοι για τη διαδικασία που θα ακολουθούσαν μέχρι την κηδεία του δολοφονηθέντος προέδρου και οι προσπάθειες επικοινωνίας με τους υπουργούς της αμερικανικής κυβέρνησης, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν επίσης εν πτήσει σε άλλα αεροσκάφη και δεν είχαν πληροφορηθεί το θάνατο του προέδρου.
dete.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ-THE REASON OF KENNEDY ASSAS http://www.youtube.com/ Ο Κένεντι μιλά για τους Ιλουμινάτι http://www.youtube.com/ sik

Το Προφίλ μας