Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή του Συλλόγου ΑμΕΑ προς τον Υπ. Υγείας για την απογραφή


Θέμα: «Αίτημα για παράταση καταληκτικής ημερομηνίας Απογράφης δικαιούχων Προνοιακών Επιδομάτων & Κατάργηση δικαιολογητικού απόφασης δικαστικής επιμέλειας των ανήλικων τέκνων».
Κύριε Υπουργέ,

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αγωνίζεται για την ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης, μόρφωσης, εργασίας, ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία, ιδρύθηκε το 1985 και αριθμεί 2200 μέλη και στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος που εκπροσωπεί τα ίδια τα Α.μεΑ.. Είναι μέλος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας.

Από τις 01 Φεβρουαρίου 2012 έχει ξεκινήσει η Απογραφή των δικαιούχων Προνοιακών Επιδομάτων με καταληκτική ημερομηνία στις 16 Μαρτίου 2012. Στην περιοχή μας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν (χιόνια - βροχές) πολλά από τα άτομα με αναπηρία αδυνατούν να προσέλθουν στις ημερομηνίες που έχετε θέση βάση του Επιθέτου τους και γι’ αυτό τον λόγω θα σας παρακαλούσαμε όπως προβείτε στην διαδικασία παράτασης πέραν τις 16 Μαρτίου 2012.
Επίσης σχετικά με το δικαιολογητικό της δικαστικής επιμέλειας που ζητάτε πολύ γονείς που δεν το έχουν στην κατοχή τους αδυνατούν να το εκδώσουν λόγω του υψηλού κόστους έκδοσης του ειδικά στις μέρες μας που τα οικονομικά των Ατόμων με Αναπηρία βάλλονται (ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως δικηγόρος ζήτησε 1000€ για έκδοση απόφασης). Επίσης πολλοί δικηγόροι από όλη την Ελλάδα μας έχουν τηλεφωνήσει και μας ζητούν διευκρινήσεις επί του θέματος.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και ελπίζουμε να δείτε θετικά τις παρατηρήσεις που σας θέσαμε.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Μήγγος Μιχάλης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Συμεωνίδης Μάριος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας