Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ματαιώθηκαν δεκάδες δρομολόγια των ΚΤΕΛ

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Αποκομμένα όλα τα χωριά, πουθενά δεν έφτασε λεωφορείο
Αρρυθμία στις συγκοινωνίες προκάλεσε από προχτές η έντονη χιονόπτωση που επικρατεί σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αυτή τη φορά δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, πλην του νομού Γρεβενών, όπου 17 χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα για λίγες ώρες. Δεκάδες δρομολόγια των ΚΤΕΛ ματαιώθηκαν, πολλά καθυστέρησαν, ενώ όσα πραγματοποιήθηκαν έφτασαν στον προορισμό τους με μεγάλη καθυστέρηση. Στο ΚΤΕΛ Κοζάνης,
χτες, εκτελούνταν τα δρομολόγια από και προς Θεσσαλονίκη, ανά δύο ώρες, αντί ανά μία ώρα που πραγματοποιούνται σε κανονικές συνθήκες. Μόνο τα δρομολόγια για Αθήνα πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Αντιθέτως, κόπηκαν όλα τα πρωινά δρομολόγια από Κοζάνης για Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα και Ιωάννινα. Το πρώτο δρομολόγιο που έγινε για Φλώρινα, ήταν στις 11.15 το πρωί, με ανταπόκριση στο Φιλώτα. Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κοζάνης ξεκίνησε από την Κοζάνη, ενώ στο Φιλώτα παρέλαβε τους επιβάτες λεωφορείο του ΚΤΕΛ Φλώρινας, το οποίο τους μετέφερε στην ακριτική πόλη.
Λόγω του χιονιού έδεσαν χειρόφρενο όλα τα λεωφορεία που πηγαίνουν στα χωριά, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε ούτε ένα δρομολόγιο. Ειδικότερα δεν πραγματοποιήθηκε ούτε ένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ, σε κανένα απολύτως χωριό των επαρχιών Σερβίων, Βοΐου και Εορδαίας.
Πάντως και εκεί όπου έγιναν δρομολόγια, τα λεωφορεία χρειάστηκαν σχεδόν τον διπλάσιο χρόνο για να φτάσουν στον προορισμό τους. Επίσης, η ταλαιπωρία των επιβατών επιτάθηκε, καθώς λόγω των δυσχερειών που προκάλεσε η έντονη χιονόπτωση στο οδικό δίκτυο, το ΚΤΕΛ δεν ήταν σε θέση να προγραμματίσει τα δρομολόγια. Έτσι, οι επιβάτες που ταξίδευαν για συγκεκριμένους προορισμούς, έπρεπε να πάνε και να περιμένουν στο ΚΤΕΛ, μέχρι την τελευταία στιγμή, οπότε και αποφασίζονταν αν θα γίνει ή όχι το δρομολόγιο. Πάντως, αρκετά προγραμματισμένα δρομολόγια, τελικώς δεν πραγματοποιήθηκαν.
Επίσης, πολλές ματαιώσεις και πολύ περισσότερες καθυστερήσεις σημειώθηκαν στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.
Στο σκοτάδι 17 χωριά των Γρεβενών
Πάντως, παρά την έντονη χιονόπτωση, αυτή τη φορά, ευτυχώς δεν παρατηρήθηκαν βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ και διακοπές ηλεκτροδότησης, με εξαίρεση μία βλάβη στην περιοχή των Γρεβενών, η οποία βύθισε 17 χωριά στο σκοτάδι. «Ίσως επειδή το χιόνι ήταν μαλακό, δεν μας δημιούργησε προβλήματα στο δίκτυο», εξήγησε ο προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος της Διανομής στην Κοζάνη, Μ. Τάκος. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να προκληθούν προβλήματα τις επόμενες ημέρες, όταν θα πέφτουν όγκοι χιονιού από τα δέντρα πάνω στο δίκτυο της ΔΕΗ. Ωστόσο, σε ολόκληρο το νομό Κοζάνης, σύμφωνα με την εικόνα που έδιναν χτες τα κατά τόπους γραφεία, δηλαδή της Κζοάνης, της Εορδαίας και του Βοΐου, δεν παρατηρήθηκε πουθενά διακοπή ηλεκτροδότησης.
Αντιθέτως, το δίκτυο της ΔΕΗ στα Γρεβενά δεν άντεξε, όταν από πτώση δέντρου κόπηκε ο αγωγός. Αυτό συνέβη πριν από τις 6 το πρωί χτες, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε 17 χωριά του νομού, μεταξύ των οποίων στη Δεσκάτη, στην Ανθρακιά, στο Φελλί, στο Ελευθεροχώρι, στους Αγίους Θεοδώρους, στον Αιμιλιανό κ.λ.π. Τα συνεργεία της ΔΕΗ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον τόπο της βλάβης, την οποία επιδιόρθωσαν μέσα σε πολύ λίγες ώρες και επαναλεκτροδότησαν τα περισσότερα χωριά. Περισσότερες ώρες παρέμειναν χωρίς ρεύμα η Κατάκαλλη, η Τρικκοκιά και το Τριφύλλι, αλλά σύμφωνα με τους αρμόδιους της ΔΕΗ, αναμένονταν να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση μέχρι το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας