Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Είχαν επιδοτήσει ΜΚΟ με 8,9 εκατ. ευρώ για… αποναρκοθέ​τηση

aixmi.gr
Τουλάχιστον έκπληξη προκαλεί η παραδοχή του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, (με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή) ότι η ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» έλαβε από την ΥΔΑΣ, για την περίοδο 2000-2004 χρηματοδότηση ύψους 8.985.598,12 ευρώ για οκτώ εγκριθέντα προγράμματα που αφορούσαν αποναρκοθετήσεις στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη, στον Λίβανο και το Ιράκ.

Την ερώτηση είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Θανάσης Πλεύρης, ο οποίος ζήτησε επίσης να ενημερωθεί αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της συγκεκριμένης ΜΚΟ ότι «συνεργάζεται με τον ΟΗΕ», αν εμπλέκεται στην αποναρκοθέτηση του Έβρου και ποια είναι τα δηλωμένα μέλη της διοίκησής της στο υπουργείο Εξωτερικών.
Στην απάντησή του ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι «η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης, με ΑΦΜ 099076166, είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο ΜΚΟ της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών. Από τα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν στο Μητρώο ΜΚΟ, προκύπτει ότι πρόεδρος της ανωτέρω ΜΚΟ είναι ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, αντιπρόεδρος ο Δημήτριος Κανέλλης και Γενικός Γραμματέας ο Θεόδωρος Μακρυνιώτης».
Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει επίσης ότι «από τα διαθέσιμα έγγραφα των φακέλων των προγραμμάτων που υλοποίησε η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης με χρηματοδότηση της ΥΔΑΣ, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η απευθείας συνεργασία της με τον ΟΗΕ» και ακόμη ότι «η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών δεν σχετίζεται με θέματα αποναρκοθέτησης στην περιοχή του Έβρου».
Παρόλα αυτά, έλαβε περίπου 9 εκατ. ευρώ σε ένα διάστημα 4 ετών – βέβαια πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα έλαβε σε εποχές παχέων αγελάδων, όμως σιγά-σιγά γίνεται σαφές γιατί η χώρα έφτασε εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας