Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Το δικαστήριο δικαίωσε τον διοικητή του νοσοκομείου και όχι την Μητρόπολη Γρεβενών για το παγκάρι του ναού

του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr
Όλα ξεκίνησαν για το παγκάρι του μικρού ναού του Αγ. Κωσταντίνου που βρίσκεται στο προαύλιο του νοσοκομείου Γρεβενών. Το εκκλησάκι κόστισε περί τα 80.000 € και ήταν δωρεά του Γρεβενιώτη δικηγόρου Κ. Στεργιάδη που δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή. Μάλιστα συνοδευόταν από τον όρο, τα έσοδα από τις προσφορές των πιστών να χρησιμοποιούνται από το νοσοκομείο για τους άπορους ασθενείς και γέροντες. Ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτές, και εργαζόμενοι του νοσοκομείου ανέφεραν στο vetonews ότι «πολλές φορές με τα χρήματα από το παγκάρι, αγόραζαν είδη ρουχισμού σε ανήμπορους και φτωχούς ηλικιωμένους που δεν είχαν συγγενείς και χρειάστηκε να νοσηλευτούν επί μακρόν στο νοσοκομείο.
Επίσης όπου χρειαζόταν εάν δεν υπήρχε ταμείο πρόνοιας πλήρωναν ακόμη και την αποκλειστική νοσοκόμα».

Όμως ο όρος του δωρητή προς το νοσοκομείο δεν τηρήθηκε αρχικά από την προηγούμενη διοίκηση, όπου μετά από εντολές τα έσοδα του μικρού ναού έμπαιναν στο τΟ διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενώναμείο της τοπικής Μητρόπολης.
Τά πράγματα άλλαξαν μετά την τοποθέτηση του Μ. Γαβρίδη στο νοσοκομείο. Ο νέος διοικητής αποφάσισε να μην ακολουθήσει την πεπατημένη του προκατόχου του αλλά τις επιθυμίες του δωρητή. Αμέσως κλείδωσε το παγκάρι, ωστε να μην υπάρχει πρόσβαση απο τον ταμία  της Μητρόπολης και όρισε επιτροπή διαχείρησης των χρημάτων αποτελούμενη απο τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.
Η απόφαση του διοικητή δεν άρεσε στον Μητροπολίτη κ. Σέργιο ο οποίος του έκανε μήνυση και το θέμα έφθασε στην δικαιοσύνη. Η Μητρόπολη υποστήριξε οτι οι ναοί υπάγονται στην διοίκηση της εκκλησίας της Ελλαδος και τα όποια έσοδά τους πρέπει να πηγαίνουν στις αντίστοιχες Μητροπόλεις. Και ότι ο συγκεκριμένος ναός κτίστικε χωρίς την άδεια της.  Την υπόθεση για λογαριασμό της Μητρόπολης ανέλαβε γνωστός δικηγόρος της Θεσσαλονίκης.
Η πρωτόδικη απόφαση δικαίωσε πανηγυρικά το διοικητή και τις ενέργειες που έκανε για να προστατέψει την επιθυμία του ευεργέτη του νοσοκομείου ενώ αναμένεται να καθαρογραφεί και η απόφαση του Εφετείου η οποία από ότι φαίνεται δικαιώνει εκ νέου τις πρωτοβουλίες του Μ. Γαβρίδη.
Εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναφέρουν στο vetonews ότι υπήρξαν προσπάθειες από το διοίκηση, ακόμη και από την οικογένεια του δωρητή να υπάρξει συμβιβαστική λύση ώστε η Μητρόπολη να λαμβάνει μέρος του ποσού και το υπόλοιπο να μένει στο νοσοκομείο ώστε να ικανοποιείται και το πνεύμα της επιθυμίας του δωρητή. Όμως το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από τον Μητροπολίτη κ. Σέργιο
Μάλιστα ο δωρητής δικηγόρος Κ. Στεργιάδης δεν ήταν άγνωστος. Τον γνώριζαν οι πάντες για το έργο και την προσφορά του στην περιοχή των Γρεβενών σε δύσκολες στιγμές. Με δικά του χρήματα επιδιόρθωσε την εκκλησία του χωριού του στο Κληματάκι Γρεβενών ενώ έδωσε μεγάλο χρηματικό ποσό στην Μητρόπολη για την επιδιόρθωση εκκλησιών που υπέστησαν σοβαρές ζημιές μετά το σεισμό του 1995. Η προσφορά του τοπικού ευεργέτη έφτασε μέχρι και τον δήμο Γρεβενών στον οποίο δώρισε ένα οικόπεδο σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας