Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Στις επόμενες 15 ημέρες η δημοσιοποίηση ονομάτων μεγαλοοφειλετών στο διαδίκτυο...

Υπεγράφη η απόφαση από τον ΥΠΟΙΚ...
Στην υλοποίηση της εξαγγελίας για τη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των στοιχείων των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση που υπέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την απόφαση, η δημοσιοποίηση αφορά...
εκείνους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ (αρχική οφειλή) για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Η δημοσιοποίηση θα γίνει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, σε ειδικό διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Οικονομικών.

Τα στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν, τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα, είναι ο ΑΦΜ, το επώνυμο, το όνομα, το όνομα πατέρα και μητέρας, η έδρα της επιχείρησης, η βασική οφειλή και το σύνολο του οφειλόμενου ποσού.

Εάν πρόκειται για ανηλίκους (περιπτώσεις κληρονόμων ή οφειλές γονέων), θα αναγράφονται μόνο τα αρχικά του ονοματεπώνυμου.

Στο ποσό των οφειλών που θα δημοσιοποιούνται, θα προστίθενται οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και οι λοιπές επιβαρύνσεις, με ημερομηνία υπολογισμού την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων.

Η επικαιροποίηση του σχετικού καταλόγου θα γίνεται κάθε τρεις μήνες.

Από τη δημοσιοποίηση θα εξαιρούνται όσοι έχουν οφειλές, για τις οποίες έχει χορηγηθεί διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπροθέσμων οφειλών, για όσο χρόνο διαρκεί η διευκόλυνση ή η ρύθμιση και εφόσον ο οφειλέτης είναι συνεπής με τους όρους ισχύος τους, καθώς και οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση...
nonews-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας