Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Επτά πυρκαγιές από πτώση κεραυνών

Επτά συνολικά πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας από πτώση κεραυνού.Η πρώτη πυρκαγιά από πτώση κεραυνού ξέσπασε, σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή στην τοποθεσία «Σκάφη» πάνω από την τοπική κοινότητα Καπνοχωρίου του Δήμου Κοζάνης. Αμέσως έσπευσαν επί τόπου δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα οκτώ πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα οι οποίοι έθεσαν την φωτιά υπό έλεγχο.

Την ίδια ώρα φωτιά ξέσπασε σε πευκόδασος στην τοπική κοινότητα Μεσοβούνου στην περιοχή του πεδίου βολής. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας και Φλώρινας με 10 άνδρες καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με οκτώ πυροσβέστες. Η πυρκαγιά, που έκαψε 10 στρέμματα δάσους, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σήμερα στις 7 το πρωί. Στην περιοχή παραμένουν τρία οχήματα με εννέα πυροσβέστες για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Επίσης φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ από πτώση κεραυνού εκδηλώθηκε χθες στην τοπική κοινότητα Μεταμορφώσεως του Δήμου Κοζάνης. Στην περιοχή έσπευσαν δυο οχήματα με πέντε πυροσβέστες, ενώ σε άλλη πυρκαγιά από την ίδια αιτία  ξέσπασε στο Λιβαδερό, όπου ανεφλέγησαν 1000 μπάλες άχυρου σε προαύλιο χώρο μιας στάνης. Επενέβησαν δυο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες.
Οι κεραυνοί προκάλεσαν όμως και μικρότερες έκτασης πυρκαγιές, τις οποίες η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό πλήρη έλεγχο εν τη γενέσει τους. Τέτοιες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στον Αυγερινό Βοΐου, στη Λάβδα Γρεβενών,και στον Άγιο Ελευθέριο Κοζάνης, όπου παρενέβησαν δυο οχήματα με πέντε πυροσβέστες.
Στην Λίμνη της Πρέσπας πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έκταση με καλαμιές στη θέση «Πυξός». Στην   κατάσβεση της φωτιάς, που έκαψε 15 στρέμματα, συμμετείχαν τρία οχήματα με εννέα πυροσβέστες.
 ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας