Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού

Το Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού είναι το μοναδικό Πνευματικό Κέντρο του «ενιαίου» Δήμου. Στις αίθουσές του δραστηριοποιούνται όλα τα τμήματα του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού εκτός των τμημάτων ζωγραφικής.  Από την 1η Οκτωβρίου καθημερινά, εκτός Κυριακής, στις αίθουσες του θα απασχολούνται περίπου 200 παιδιά και 100 ενήλικοι στα τμήματα του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού (χορωδία, παραδοσιακό χορευτικό, μουσική μπάντα, μουσική σχολή, θεατρική ομάδα). Επίσης καθημερινά πολλοί Βελβεντινοί, ανεξαρτήτου ηλικίας, δανείζονται βιβλία από την βιβλιοθήκη του Ομίλου (περίπου 10000 βιβλία).

Σχόλιο ai-vreS: "ενιαίος δήμος", "Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού", "δημοτική αρχή": ξεκάθαρα μη λεκτικά μηνύματα...
5.139 ψήφοι της "δημοτικής αρχής"από 10.078 συμμετέχοντες στις συνταγματικές, νόμιμες και θεσμικές Δημοτικές Εκλογές του Β' Γύρου VS  1.626 ψήφων του ΔΣ της ΚΠΒ.... χμ...Σε περίπτωση που κάτι μας λένε οι αριθμοί.... (σταθερό επιχείρημα της ΚΠΒ...)



Όπως καταλαβαίνετε οι υπάλληλοι του Πνευματικού Κέντρου είναι απαραίτητοι για την καθαριότητα και την λειτουργία του.
Τον Φεβρουάριο του 2010 η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κοινωνία Tων Πολιτών Του Βελβεντού» στην πρόταση προϋπολογισμού για το Βελβεντό, που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο συμπεριέλαβε τα λειτουργικά έξοδα του Πνευματικού Κέντρου και φυσικά την πληρωμή των υπαλλήλων του. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Επίσης προσωπικά έχω ενημερώσει τον κ. Κωνσταντόπουλο, τον κ.  Λαζαριώτη, τον κ. Ελευθερίου και τον κ. Κακαφίκα για το πρόβλημα αυτό. Μάλιστα τον κ. Λαζαριώτη τελευταία φορά  στις 24/8/2011, όταν στο Πνευματικό Κέντρο παρουσιάστηκε παιδική θεατρική παράσταση, εκδήλωση του Δήμου, για το ανέβασμα της οποίας ήταν απαραίτητη η συμβολή των απλήρωτων υπαλλήλων.
Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω τους τρεις υπαλλήλους του Πνευματικού Κέντρου οι οποίοι συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους παρά το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες. Εξάλλου τα χρήματα με τα οποία πρέπει να πληρωθούν, αναλογούν στον Καποδιστριακό Δήμο Βελβεντού και βρίσκονται στα ταμεία του Δήμου. Ελπίζω πως κάποια στιγμή η «δημοτική αρχή», θα δεήσει να αποφασίσει να ανταμείψει τον κόπο τους.
Ζορμπάς Ιωάννης
Πρόεδρος  Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε το Ρομπέν των απλήρωτων υπαλλήλων....
Καλά κύριε Ζορμπά γιατί γίνεσαι λαγός των εξελίξεων; Δική σου δουλειά είναι αυτό;Ρώτησες όλο το ΔΣ του ΜΟΒ για αυτή την επιστολή και υπογράφεις σαν πρόεδρος του ΜΟΒ;Γιατί εκθέτεις συνεχώς τον ΜΟΒ;Γιατί δεν τους πλήρωσαν τους πρώτους πέντε μήνες οι παλιοί φίλοι σου της ΜΚΟ αφού αυτοί ήταν στο ΔΣ του πνευματικού Βελβεντού; Που είναι η ΜΚΟ να βγάλει ανακοίνωση;Πρόσεξε να μην καείς στην προθέρμανση...

ενας βελβεντινος είπε...

καλοι οι αριθμοι σου αϊ βρες αλλα τα βαζεις λαθος.
συνολο εγγεγραμμενων στο βελβεντο:4200 περιπου
συνολο ψηφοφορων(συνηθως):3200 περιπου
συνολο ψηφων της "δημοτικης αρχης":κατω απο 50
αυτοι ειναι οι πραγματικοι αριθμοι για το βελβεντο.σαφως η δημοτικη αρχη εχει εκλεγει απο τον πρωην δημο σερβιων,τον πρωην δημο καμβουνιων και την πρωην κοινοτητα λειβαδερου.απο το βελβεντο ομως δεν εκλεχθηκε.γι'αυτο και δεν αποτελει δημοτικη αρχη στο βελβεντο

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λες ai-vres. Επιτέλους έρχεσαι στα λόγια των Βελβεντινών. Και μιλάς με αριθμούς..!Δες τώρα πόσοι ψήφισαν από το Βελβεντό. Ευχαριστούμε που έστω αργά και άθελα σου επιβεβαιώνεις τα επιχειρήματα μας..

ai-vreS είπε...

Βλέπουμε. Δεν βλέπουμε πόσοι ψήφισαν;
10.078 ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές και 1.626 ψήφισαν για το ΔΣ της κοινωνίας των πολιτών. Ακριβώς.

Ανώνυμος είπε...

Τι χρειάζονται 3 άνθρωποι στο πνευματικό;Μήπως υπάρχουν και απλήρωτοι άνθρωποι στον ΜΟΒ;Πόσα χρήματα πήρε ο ΜΟΒ από τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού;Mήπως κάποιοι τραβούν το σκοινί συνεχώς για να έχουν να συζητάνε στα καφενεία; Σιαπέραααααααααααααααααααααα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.....

Ανώνυμος είπε...

11:25
“γι'αυτο και δεν αποτελει δημοτικη αρχη στο βελβεντο”
Τότε γιατί ζητάς χρήματα από αυτούς που δεν είναι δημοτική αρχή;

ενας βελβεντινος είπε...

γιατι τα χρηματα που δικαιουται το βελβεντο βρισκονται στο κεντρικο ταμειο του δημου.με λιγα λογια παρακρατουνται.δεν ειναι οι μοναδικοι που ειναι απληρωτοι.ειναι και οι υπαλληλοι του αθλητικου κεντρου,οι υπαλληλοι του καπη,οι υπαλληλοι της κοινωνικης μεριμνας,το ενοικιο του κτηριου της κοινωνικης μεριμνας κλπ.

Ανώνυμος είπε...

GIA STAKA RE FILE. OLA DIKAS SAS? EM DEN ANAGNORIZETE TO DIMO EM NA PARETE TA LEFTA? IPARXEI TO TOPIKO GIA TI DIAXIRISI TON XRIMATON.

Ανώνυμος είπε...

Kωσταντόπουλε γιατί κρατάς ακόμη τον πελατειακό μηχανισμό του Στεργίου;Oπως λέει και ο ίδιος λίγο πιο πάνω υπάλληλοι παντού ΚΑΠΗ πνευματικό αθλητικό.
Ενοίκια παντού από ΚΕΠ ΚΑΠΗ ΜΟΒ και ταυτόχρονα άδεια όλα τα δημοτικά κτίρια(Δημαρχείο,παλιό Δημαρχείο,πνευματικό).Οσο δεν αλλάζεις τον μηχανισμό
Στεργίου τόσο και τα προβλήματα θα γίνονται περισσότερα.Ποιος είναι ο Ζορμπάς που μπορεί να χλεύαζει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο;Βάλτον στην θέση του.
Πως γίνετε ένας πρόεδρος Μορφωτικού Ομίλου να μην αναγνωρίζει ένα ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο από την μία από την άλλη ζητάει χρήματα για τον συλλογό του;
Οι υπάλληλοι έχουν ενημερωθεί γιατί δεν πληρώνονται ή θα τους πληροφορήσει ο Ζορμπάς;

Ανώνυμος είπε...

Πότε επιτέλους θα αντιληφθήτε ότι σε κάθε 1000 ευρώ επιχορηγήσεων του Δήμου, τουλάχιστον τα 218 είναι λόγω της ενότητας Βελβεντού;
Αν είναι, ο Κωνσταντόπουλος να μην εισπράτει το ποσό αυτό και να πει τον φίλο του Πάρι'μ να βρει τρόπο να δώσει τα 218 στο Βελβεντό και τους Οικισμούς του. Κανείς δε θέλει έξτρα λεφτά στο Βελβεντό. Θέλουν όλοι όμως ασχέτως ΜΚΟ ή όχι, να έρθουν αυτά που δικαιούται η Ενότητα του Βελβεντού, και μάλιστα αφού ληφθούν υπόψιν οι ανάγκες λειτουργίας που βιώνουν οι πολίτες των οικισμών του Βελβεντού. Τίποτα παραπάνω, κανένα ευρώ από αυτά που δικαιούνται οι υπόλοιποι. Αυτό είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του δημοτικού Συμβουλίου όχι μόνο για μας αλλά και για Καμβούνια - Λιβαδερό.

Ανώνυμος είπε...

Πότε επιτέλους θα αντιληφθείς ότι τα λεφτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΚΟ αλλά των δημοτών; Διαχειριστής είναι το τοπικό συμβούλιο και όχι η ΜΚΟ.

ενας βελβεντινος είπε...

τα λεφτα ανηκουν στους πολιτες του καποδιστριακου δημου βελβεντου.δυστηχως τα διαχειριζεται η δημοτικη αρχη.δυστηχως δεν αποδιδει στο βελβεντο αυτα που του αναλογουν.η κοινωνια του βελβεντου εκφραζεται μεσω της ΜΚΟ.σαφως η ΜΚΟ δεν μπορει να διαχειριστει αυτα τα χρηματα.εχει καθε δικαιωμα ομως να προτεινει σε ποιες αναγκες θα κατανεμηθουν αυτα.

Ανώνυμος είπε...

kala re xontrokefaloi, den katalabate oti o dimarhos dioikei to velvento.Akoma oi saliarides tis Mko koimoynte. dromo apo edo.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά έχει πολύ μεγάλη πλάκα η ιστορία με το Βελβεντό.Αν θυμάμαι καλά τους έταξαν ότι δεν χρειαζεται να ψηφίσουν γιατί θα τα έκανε όλα η ΜΚΟ.Τώρα ζητάνε τα ρέστα από ένα άνθρωπο που δεν τον αναγνωρίζουν.Μάλλον δεν τον αναγνωρίζουν όταν είναι να δώσουν και τον αναγνωρίζουν όταν είναι να πάρουν.Πάλι δίπορτο δηλαδή.Το ίδιο και ο Ζορμπάς Λαγός-υπηρέτης της ΜΚΟ αλλά ταυτόχρονα πρόεδρος του ΜΟΒ που ζητάει από το Δήμο.Πως θα γίνει βρε Ζορμπά και δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας.Δεν μπορεί να λες δεν θέλω το Δήμο στη Γιορτή Λουκάνικου δεν θέλω το δήμο στη γιορτή ροδάκινου δεν θέλω το δήμο στο αγώνα ράλλυ αλλά θέλω το δήμο να πληρώνει τους "υπαλλήλους".Πάρτε απόφαση επιτέλους τι θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο απλό...
Τα λεφτά που δικαιούται το Βελβεντό είναι του Βελβεντού όπως και του Λιβαδερού και των Καμβουνίων.
Αυτό σημαίνει ότι και το Δήμο να μην αποδέχετε κάποιος τα χρήματα του ανήκουν.
Αλίμονο εάν στο τέλος του χρόνου δεν δοθούν τα ανάλογα ποσά που δικαιούνται οι πρώην Δήμοι και κοινότητες και πηγαίνουν στην μαύρη τρύπα η στο βαρέλι που δεν έχει πάτο όπως είπε κάποιος.

Το Προφίλ μας