Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ 37 χρονια προσφοράς στην Πατρίδα. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Εθνική Συνδιάσκεψη

 Στις 3 Σεπτέμβρη του 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου, παρουσιάζει την Ιδρυτική Διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Το ΠΑΣΟΚ, γεννιέται ως το κίνημα που συγκεντρώνει  τις γενιές τις Εθνικής Αντίστασης, των δημοκρατικών και ανένδοτων αγώνων, της αντιδικτατορικής αντίστασης και του Πολυτεχνείου. 
Οι σοσιαλιστικές ιδέες και ο καθορισμός των στόχων της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης προσδιορίζουν μια νικηφόρα στρατηγική και μια ιστορική αποστολή για την αλλαγή της ελληνικής κοινωνίας.
Η μεγαλειώδης νίκη του 1981, σήμανε την ώρα της Αλλαγής για την Ελλάδα. Η ελευθερία, η δημοκρατία, η εθνική συμφιλίωση, η λαϊκή συμμετοχή, η αναδιανομή του πλούτου, η εθνική ανεξαρτησία, η περιφερειακή ανάπτυξη, η αποκέντρωση, η κοινωνική δικαιοσύνη, το κράτος πρόνοιας αποκτούν νόημα και περιεχόμενο που συνδέεται με το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Με τη στράτευση και τον δυναμισμό  των στελεχών του.

Με αταλάντευτη πίστη στις αρχές του δημοκρατικού διαλόγου και της λαϊκής συμμετοχής και ανένδοτο οραματισμό, ο Ανδρέας Παπανδρέου σφραγίζει σε μια οριακή στιγμή την ελληνική ιστορία παραδίδοντας στους Έλληνες μια περήφανη και ισχυρή Ελλάδα: «μια Ελλάδα που ανήκει στον λαό της».
Τη δεκαετία του 90' το ΠΑΣΟΚ χτίζει πάνω σε νέες βάσεις μια νέα αναπτυξιακή κατεύθυνση με έμφαση στο κοινωνικό κράτος, την απασχόληση, την υγεία, την παιδεία και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.  Ο Κ. Σημίτης με άξονες δράσης τη σταθεροποίηση, την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη διανύει μια μεγάλη διαδρομή που οδηγεί την Ελλάδα στην εκπλήρωση μεγάλων στόχων: ένταξη στην Ευρωζώνη, υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, αναβάθμιση του κύρους της Ελλάδας στην Ένωση και στον διεθνή περίγυρο, ανάληψη και ολοκλήρωση της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Την ίδια περίοδο η ελληνική διπλωματία, με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου, επιτυγχάνει  την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  
Τον Φεβρουάριο του 2004 το ΠΑΣΟΚ κάνει πράξη την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών με την εκλογή του Γ. Παπανδρέου από 1.000.000 μέλη και φίλους του Κινήματος. Με κινητήριο μοχλό τα πολιτικά του στελέχη και τις ανανεωτικές δυνάμεις ανοίγει έναν νέο κύκλο διαλόγου για την ανασυγκρότησή του ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ανοιχτού σοσιαλιστικού κόμματος και στις ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών.
Τον Οκτώβριο του 2009, ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, μετά από έξι χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης της ΝΔ , παραλαμβάνουν την Ελλάδα, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Χωρίς ίχνος αξιοπιστίας. Η κυβέρνηση Καραμανλή το έβαλε στα πόδια, έντρομη,  αδυνατώντας να αντιμετωπίσει, τις συνέπειες της πολιτικής της. Έφυγε, σκεπτόμενη, ότι η βόμβα της χρεοκοπίας θα έσκαγε στα δικά μας χέρια.

Τη βόμβα αυτή καταφέραμε να την απασφαλίσουμε. Το ΠΑΣΟΚ τώρα, καλείται να υλοποιήσει ένα κύμα μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν την Ελλάδα και οδηγήσουν σε μια πιο δίκαιη κοινωνία. Καλείται να αντιταχθεί στις δυνάμεις του νεοσυντηρητισμού, να αναμετρηθεί με στρεβλώσεις του παρελθόντος, να παραβλέψει την διαλυτική καταστροφολογία και να χτίσει πάνω στις δυνάμεις της ελπίδας, της δημιουργίας και της αλλαγής.

37 χρόνια μετά την ίδρυσή του, στο λυκαυγές μιας νέας εποχής, το ΠΑΣΟΚ προχωρά με πίστη στις αρχές του, στις ιδέες και τις αξίες του σε μια αμετάκλητη πορεία αλλαγής της ελληνικής κοινωνίας. Προχωρά με επίγνωση της αναγκαιότητας να υπερβεί τις δυσκολίες της παρούσας συγκυρίας, να δικαιώσει τις προσδοκίες  των πολιτών για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και περήφανη και ταυτόχρονα να συγκρουστεί με κατεστημένες λογικές και παθογένειες δεκαετιών. Αυτό επιτάσσει η αυθεντική συνέπεια στις ρίζες του Κινήματος, αυτό προτάσσει η ιδρυτική διακήρυξη αρχών και στόχων της 3ης του Σεπτέμβρη.

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Γήπεδο Τάε-Κβο-Ντο).
Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα:

Α'  ΜΕΡΟΣ - ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

08.30 -10.00    Διαπιστεύσεις

10.00               Έναρξη - Εκλογή Προεδρείου

10.10               Εισήγηση Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη
10.45               Ομιλία Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου.

11.45               Λήξη του πρώτου μέρους



Β' ΜΕΡΟΣ - ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

12.00 - 17.00:  Α' - Συνέχεια Ολομέλειας με τοποθετήσεις συνέδρων επί των πέντε Θεματικών Ενοτήτων

12.00 - 16.30:  Β' - Εργαστήρια


Γ' ΜΕΡΟΣ - ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ  

17:00 - 18:00 :  Παρουσίαση συμπερασμάτων Εργαστηρίων

18:00 - 18.30 :  Ψηφίσματα - Δευτερολογίες - Λήξη εργασιών

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ντροπη και μονο ντροπη

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

η μαλακια σου δεν εχει οριο ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ 1:12. Δεν πειραζει που δε θα το βγαλεις αιβρες - οπως και το προηγουμενο. Αρκει που θα το δεις και θα σκασεις. ΣΚΑΤΟΡΟΥΦΙΑΝΕ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑ ΔΩΣΙΛΟΓΕ

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα ηλίθιος παρά ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ 2:54, σαν και του λόγου σου

Ανώνυμος είπε...

Ποιός σου είπε ότι δεν είναι ηλίθιοι οι φασίστες??
Έχεις δεί αυλικούς και κόλακες σαν εσένα 10:31, να είναι ξύπνιοι???...
Από τέτοιους Εφιάλτες,δοσίλογους,γλύφτες κλπ
έχει μείνει η Ελλάδα έτσι όπως την καταντήσατε!!..

Το Προφίλ μας