Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Εκδόθηκε το Φ.Ε.Κ. για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Εκδόθηκε τελικά το Φ.Ε.Κ. για τη μετεγκατάσταση του οικισμού της Μαυροπηγής από τον Δήμο Εορδαίας, όπου ανήκει σήμερα, μια εξέλιξη που οι κάτοικοι της περιοχής την ανέμεναν εδώ και καιρό. Η ημερομηνία δημοσίευσης του σχετικού Φ.Ε.Κ. στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» είναι 14 Σεπτεμβρίου και με αυτή την εξέλιξη θα προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω οι διαδικασίες μετεγκατάστασης του οικισμού δίπλα από το ορυχείο της Μαυροπηγής όπου βρίσκεται σήμερα, από τις εργασίες εξόρυξης του οποίου η περιοχή αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.

Όπως αναφέρεται σχετικά στον εν λόγω προεδρικό διάταγμα: «Κηρύσσουμε αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ του δημοσίου και με δαπάνες της ΔΕΗ Α.Ε., προς τη μετεγκατάσταση οικισμού Μαυροπηγής του Δήμου Εορδαίας Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (ΟΔΠ4), έκτασης εμβαδού 415.000 τ.μ., για τις ανάγκες εκμετάλλευσης του υποκείμενου λιγνιτικού κοιτάσματος του Ορυχείου Μαυροπηγής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ Α.Ε.».
Στο Φ.Ε.Κ. αναφέρεται επίσης ότι «οι προς απαλλοτρίωση εκτάσεις, οι ιδιοκτήτες αυτών, τα εμβαδά και οι συντεταγμένες τους απεικονίζονται και περιγράφονται στους κτηματολογικούς πίνακες απαλλοτρίωσης του οικισμού». Οι ιδιοκτήτες των προς απαλλοτρίωση εκτάσεων μπορούν να ασκήσουν αίτηση ακύρωσης της απόφασης μέσα σε χρονικό διάστημα 30 ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας