Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Ανακοίνωση για τέλος επί ακαθαρίστων εσόδων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Οι καταστηματάρχες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που πωλούν για κατανάλωση εντός του καταστήματος ή σε πακέτο, φαγητά, ποτά, καφέδες, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και γλυκίσματα και υπάρχει η ρητή αναφορά στην άδεια λειτουργίας ότι διαθέτουν πάγκους ή τραπεζοκαθίσματα εντός ή εκτός αιθούσης, έχουν την υποχρέωση απόδοσης στο Δήμο τέλους
επί των ακαθαρίστων εσόδων σε ποσοστό 0,5% από 01-01-2009 μέχρι σήμερα βάσει της παρ.2 του αρθρ.23 του Ν.3756/2009. Επίσης με το άρθρο 20 του Ν.2539/1997 το ανωτέρω τέλος ρυθμίστηκε σε 2% με ισχύ από 01-01-1998 μέχρι 31-12-2008.
  Για την απόδοση του ανωτέρω τέλους (0,5%) στο ταμείο του Δήμου υποχρεούστε να υποβάλετε δήλωση στο Δήμο κάθε τρίμηνο, αμέσως μετά τη δήλωση απόδοσης ΦΠΑ, και βάσει αυτής να καταβάλετε το αναλογούν τέλος. Κρίνεται σκόπιμη και η υποβολή μαζί με τη δήλωση, αντιγράφου της τριμηνιαίας (ή μηνιαίας) δήλωσης ΦΠΑ προς αποφυγή λαθών.
  Για τα προηγούμενα έτη παρακαλούμε να προσκομίσετε τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν το εισόδημά σας από την επαγγελματική δραστηριότητα προκειμένου να υπολογιστεί και να πληρωθεί το αναλογούν τέλος.
  Οι χρηματικές αξιώσεις των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που αφορούν σε απόδοση φόρων, τελών, δικαιωμάτων και εισφορών και προκύπτουν εξαιτίας μη υποβολής από τους υπόχρεους των αναγκαίων στοιχείων για τη βεβαίωσή τους ή υποβολής ανακριβών ή ελλιπών στοιχείων ή λανθασμένα βεβαιωμένων οφειλών, βεβαιώνονται σε βάρος των υπόχρεων εντός εικοσαετίας από τη λήξη του οικονομικού έτους που δημιουργήθηκε η σχετική υποχρέωση προς καταβολή τους, χωρίς την επιβολή προσαυξήσεων. (άρθρο 32 Ν.4304/14) Δύνανται δε οι ΟΤΑ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 του Ν. 1416/84 και των άρθρων 6 και 7 του Ν. 1080/80, για την επιβολή και τον έλεγχο του συγκεκριμένου τέλους να ζητούν τα αναγκαία στοιχεία από τους φορείς του δημοσίου, οι οποίοι αντίστοιχα υποχρεούνται να τα χορηγούν εντός 15 ημερών από την παραλαβή του σχετικού εγγράφου του δήμου ή της κοινότητας. Για τη χορήγηση των στοιχείων υποβάλλεται εγγράφως σχετικό αίτημα του ΟΤΑ, στο οποίο αναφέρεται και ο σκοπός για τον οποίο ζητούνται.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά εκεί στο Δήμο δεν έχετε κουκούτσι μυαλό;
από το 2009 δεν ξέρετε ότι γύρισαν τα πάνω κάτω;ξεκουσπιστήτε και φύγετε να βρει την ηρεμία του ο τόπος.
Εδώ κλείνουν επιχειρήσεις και άλλες κυνηγούν μύγες και εσείς στον κόσμο σας.
Πόσο σαδιστές μπορεί να είστε;

Ανώνυμος είπε...

Όταν μας δείξετε αν πλήρωσε τα νερά των 12.000 ευρω ο γιατρός και ανεβάσετε και φωτογραφίες από τις αποδείξεις του ταμείου τότε θα πάμε και μεις να πληρώσουμε το τέλος που μας ζητάει για να σωθεί.

Ανώνυμος είπε...

Το μεγάλο σόου έρχεται. Θα το δείτε εντός των επόμενων ημερών. Ποιοι είναι οι σύμβουλοι που ψήφισαν τετοια απόφαση; Μπρούμε να τους μάθουμε με τα ονόματά τους; Για να τους καλέσουμε στο σόου.

Το Προφίλ μας