Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Κάμπιες κατατρώνε το πουρναρόδασος σε Ρύμνιο και Φρούριο Κοζάνης (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Σμήνη από κάμπιες εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες σε θαμνώδεις περιοχές του Ρυμνίου και του Φρουρίου Κοζάνης και κατατρώνε κυρίως τα πουρνάρια, δημιουργώντας -προς το παρόν- σοβαρά προβλήματα στους βοσκοτόπους.
Η κατάσταση μάλλον βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και -δυστυχώς- δεν αποκλείεται να έχουμε επανάληψη της περσινής τεράστιας καταστροφής (ευτυχώς αναστρέψιμης, αφού το δάσος επανέκαμψε), που είχε κορυφωθεί στις αρχές Ιουνίου, οπότε και είχε ολοκληρωθεί η εξέλιξη του κύκλου ζωής του εντόμου και είχε μεταμορφωθεί σε πεταλούδα...
mikrovalto.gr



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά μας είπαν, ότι το φαινόμενο παρατηρείται κάθε εφτά χρόνια . Τώρα θα παρακολουθούμε τις κάμπιες να "κάνουν τον κύκλο τους" κάθε χρόνο; Το Δασαρχείο να λάβει δραστικά μέτρα, όχι μόνο για τα πουρνάρια και τους λοιπούς θάμνους, αλλά και για τα πεύκα που συνεχώς κατατρώγονται από την κάμπια και δεν ενδιαφέρει καμιά σχετική Υπηρεσία αυτή η αηδία.

Ανώνυμος είπε...

Η διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας νομίζουμε ότι δεν μας αφορά και ότι κάποιος "υπεύθυνος" θα λύσει τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Το Προφίλ μας