Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Σε ομηρεία ο Δήμος Σερβίων Βελβεντού από την επαναλαμβανόμενη καταψήφιση του προϋπολογισμού. Την παραίτηση των "ανταρτών" του συνδυασμού ζητά ο δήμαρχος Αθ. Κοσματόπουλος

του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr
Να παραιτηθούν οι "αντάρτες σύμβουλοι" του συνδυασμού
Στα πρόθυρα να τεθεί υπό καθεστώς επιτροπείας βρίσκεται  ο δήμος Σερβίων Βελβεντού,  μετά και την τέταρτη κατά σειρά καταψήφιση του προϋπολογισμού από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.
Στην τελευταία συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο  με ψήφους 9 “υπέρ” και 16 “κατά” καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης έτους 2017 του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Το πρόβλημα για την δημοτική αρχή ξεκίνησε όταν από την παράταξη της πλειοψηφίας της δημοτικής ανεξαρτητοποιήθηκαν  έξι δημοτικοί σύμβουλοι με αποτέλεσμα ο συνδυασμός του δημάρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου να μην διαθέτει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.
 Ερωτώμενος από το ΑΠΕ ΜΠΕ για το πως μπορεί να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην λειτουργία του δήμου ο δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού δήλωσε ότι «η μόνη λύση ρεαλιστική λύση είναι να παραιτηθούν οι ‘’αντάρτες’’ δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας και να τους διαδεχτούν οι αναπληρωματικοί που έχουν διάθεση και όρεξη για δουλειά ώστε να υλοποιήσουμε όσα προεκλογικά εξαγγείλαμε στους πολίτες. Είναι ανέντιμο οι σύμβουλοι που εξελέγησαν με τον συνδυασμό μας να στέκονται μαζί με την αντιπολίτευση απέναντι στο δήμαρχο και την δημοτική αρχή».  Ανέφερε ότι οι επόμενες εκλογές με βάση τον  Νόμο Καλλικράτη θα γίνουν το 2019 και ότι «οι πολίτες μας εξέλεξαν να είμαστε η δημοτική αρχή για μια πενταετία». Μίλησε για ανέφικτα και εξωπραγματικά σενάρια που διακινούν ορισμένοι με «παραιτήσεις των συμβούλων και εκλογή νέας δημοτικής αρχής» δηλώνοντας ότι «θα είμαι ο τελευταίος που θα παραιτηθώ από τον δήμο».  


Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Κωνσταντόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι εμείς "δεν εγείρουμε θέμα εκλογών καθ’ότι ο δήμαρχος έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση από τους πολίτες που τον εξέλεξαν για πέντε χρόνια". Επεσήμανε όμως ότι "εάν ο ίδιος δήμαρχος συναισθανθεί τις ευθύνες του και θελήσει να παραιτηθεί με το σύνολο των συμβούλων του ψηφοδελτίου ώστε να πάμε σε εκλογές τότε θα πράξουνε και εμείς το ίδιο προκειμένου ο δήμος να βγει από το αδιέξοδο".
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Πολυδεύκης Λιάκος υποστήριξε
ότι για να μπορέσει να αρθεί το αδιέξοδο θα πρέπει να παραιτηθούν όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο ακόμη και οι αναπληρωματικοί τους, στην συνέχεια να παραιτηθεί ο δήμαρχος και ο δήμο όπως προβλέπεται από τον νόμο εντός ένα μήνα να οδηγηθεί σε εκλογές και οι πολίτες να εκλέξουν νέα δημοτική αρχή.
Από την πλευρά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ανεξαρτητοποιήθηκαν με ανακοίνωση τους δηλώνουν «εμείς με βάση αυτό που μας υπαγορεύει η συνείδησή μας  θα στηρίζουμε τις  αποφάσεις της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο μας επέλεξαν οι πολίτες για την τρέχουσα Αυτοδιοικητική Περίοδο», ενώ στέλνουν και το δικό τους μήνυμα στον δήμαρχο λέγοντας ότι «δεν θα υποκύπτουμε σε μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές της πατρίδας μας και επέτρεπαν σε κάποιους να ενεργούν ως ‘’Σουλτάνοι’’».
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη υπάρχουν  ακόμη περιθώρια συνεννόησης εντός του δημοτικού συμβουλίου ως προς στην ψήφιση του προϋπολογισμού καθότι μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017 ο δήμος μπορεί να λειτουργεί και να καλύπτει τις υποχρεώσεις του από τον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους.
πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ |Σ ΚΟΥΤΑΒΑς ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/localnews/kozani/item/46001-se-omireia-o-dimos-servion-velventoy-apo-tin-epanalamvanomeni-katapsifisi-tou-proypologismoy-na-paraitithoyn-oi-antartes-tou-syndyasmoy-mou-dilonei-o-kosmatopoulos

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαμένα κορμιά όλοι σας.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε αν καταλάβεις ποτέ ότι είσαι Δήμαρχος του Δήμου Σερβίων Βελβεντού, τότε μόνο θα πάμε καλά ως Δήμος, αλλιώς κάτσε και μην μιλάς, καταλαβέτο μας κούρασες

Ανώνυμος είπε...

εσείς οτι και να λέτε αυτός τον Τσιτσό και κανα δυο χαζοχαρούμενους ακούει και οτι λένε αυτοί θα κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο μεγάλη η αξιοπιστία του δημάρχου. Όταν ο Λιάκος του πρότεινε να παραιτηθεί σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και όλοι οι αναπληρωματικοί και να γίνουν εκλογές, αναφώνησε "τώρα, εδώ και τώρα να παραιτηθούμε, να δούμε ποιός από σας θα κάνει συνδυασμό και να δούμε ποιός θα κερδίσει τις εκλογές".
Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις άλλαξε την απόφασή του. Τόσο αξιόπιστος ο άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Εδω λεει οτι θα ειμαι ο τελευταιος που θα παραιτηθει..
Τη Δευτερα στο Δ.Σ ειπε υπερθεματιζω την προταση Πολυδευκη, για παραιτησεις ολων..

ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΤΟ 'ΠΕΡΟΚΕ'

Ανώνυμος είπε...

Το θολωμένο μου μυαλό
μ’ έχει προδώσει προ πολλού,
του λέω αλλού και τρέχει αλλού,
με κάνει και παραμιλώ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος είναι η έκφραση του Βελβεντού

Ανώνυμος είπε...

KAI TO MYALO MOY EINAI 8OLO PO PO PO PO PO PO

Ανώνυμος είπε...

Οπως διαμορφώθηκε η κατάσταση στο δήμο, δεν υπάρχει διοικηση.Πλήρης διοικητική διάλυση και κατάρρευση οικονομική.
Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται είναι για τον...υποτιθέμενο δήμαρχο!
--- Είσαστε κ Δήμαρχε ικανοποιημένος απο την διοικηση σας και την πορεία του δήμου?
Ασφαλώς και δεν θα απαντήσει...
Τυπικά θα εισαστε δήμαρχος μεχρι το 2019, αλλά μεχρι τότε τι παραπάνω θα προσφέρεται κ δήμαρχε στην περιοχή?
Απολύτως τίποτε...
Είσαστε ενας αρχων, που ζεί σε γυαλινο κόσμο. Οι συνεργατες σας εγυγαν, ηρθαν, πηγαιονοέρχονται...
Εσεις τι κανετε?
Απολύτως τίποτε...
Είσαστε και...Αντιδήμαρχος Οικονομικών!!! Μάλιστα...
Κατέχετε την οικονομική επιστήμη... για να είσαστε και αντιδήμαρχος οικονομικών?
Και τι κάνετε σαν υπευθυνος οικονομικών? Συντάσεται το προυπολογισμό του 2017, που δεν εχει ψηφοσθεί.
Καλο θα ήταν κ δημαρχε να προχωρήσετε στην σύνταξη του προυπολογισμού του 2018, απο τώρα. Δεν χρειαζεται ο πρθπολογισμος του 2017, απλά θα πηδήξετε ενα...οικονομικό ετος.
Δυστυχώς κ δήμαρχε αποτύχατε σε ολα. Δεν εχετε καν την αισθηση της αποτυχίας σας.
Και αυτη η αποτυχία σας, ερχεται σαν...΄΄ κατάρα'' σε ενα ευλογημένο τόπο. την περιοχή Σερβίων, των οποίων οι αρνητικές επιπτώσεις ια είναι για πολλά χρόνια. Θα αφήσετε καμμένη γη κ δήμαρχε. Θα αφησετε την διοικητικη σας ανεπάρκεια, σαν...καταρα στις επομενες γενεες της περιοχής Σερβίων.
Αν ησουνα κοινοτάρχης Καλλονής Γρεβενών, θα ενοιωθες τον τόπο σου, θα ενοιωθες την ανικανοτητα σου.
Οσο είσαι δήμαρχος στα Σέρβια ΔΕΝ πρόκειται να την νοιώσεις ποτέ την πόλη, την κοινωνία της. Θα είσαι ενας...τενεκές χωρίς πάτο!
Οι πολίτες αγωνιούν και νοιωθουν με απογοητευση την διοικηση σας.
Το θέατρο του Παραλόγου στα δημοτικά Συμβούλια, που καρφί δεν σε καίγεται για το χάλι που επικρατεί.
Αν θελεις τουλάχιστον να δειξεις οτι εισαι...δημαρχος, δες τι μπορει να περισωθεί απο την καταρρευση.
Οι πολιτες δεν θελουν να παραιτηθεις. Μεινε δημαρχος, αλλά άλλαξε ρότα. Δες τους πολιτες καταμουτρα, περπάτα στην αγορά, μπες στα καφενεια και δες την αγωνία τους. Συμμερισθεις τα προβληματα τους και ανεδειξε την λυση τους.
Δυστυχώς, τιποτε απο ολα αυτά δεν θα κανεις.
Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πηγαινεις στο δημαρχειο απο την πισω πόρτα...
Και απο την πισω πόρτα θα φυγεις το 2019...

Ανώνυμος είπε...

Για τον 5.58 Το να μπει στα καφενεία ο Δήμαρχος είναι εύκολο. Το να βγει είναι δύσκολο γιατί από το πολύ ποτό δεν βλέπει ούτε την πόρτα. Τι καρτεράς μετά από αυτόν να θυμηθεί τις υποσχέσεις που μοίρασε μέσα;

Το Προφίλ μας