Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Στουρνάρας: Όσοι θέλουν εθνικό νόμισμα ας ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα

"Η επιστροφή στην δραχμή είναι ένας ανόητος ισχυρισμός δεν σηκώνει σχολιασμό"
“Η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει άμεσα, αργότερα θα είναι πολύ αργά και οι συνέπειες θα είναι πολύ χειρότερες. Να κάνουν όλοι, κυβέρνηση και εταίροι, ένα βήμα πίσω. Δεν νοείται, μετά τις τόσες προσπάθειες και την ήδη επιτευχθείσα προσαρμογή, αποτυχία” ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής παρουσιάζοντας την ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ για την Νομισματική έκθεση της ΤτΕ.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε πως αυτή η συζήτηση διεξάγεται “σε μια περίοδο που οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη φάση" επισημαίνοντας ότι “δεν υπάρχει ορθολογική επιλογή μεταξύ ολοκλήρωσης της αξιολόγησης τώρα ή αργότερα.
Αργότερα οι συνθήκες θα είναι πολύ χειρότερες. Αργότερα ίσως θα είναι πολύ αργά…” και πρόσθεσε "το καίριο ζήτημα, σήμερα, είναι να ολοκληρωθεί, έγκαιρα και χωρίς καθυστερήσεις, η δεύτερη αξιολόγηση και να μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους μετά το 2018. Αυτή η προτροπή απευθύνεται τόσο προς την ελληνική κυβέρνηση όσο και προς τους εταίρους της, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια στην τρέχουσα διαπραγμάτευση. Όλοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω… Δεν νοείται, μετά τις τόσες προσπάθειες, τις θυσίες και την ήδη επιτευχθείσα προσαρμογή, αποτυχία.”
Ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε πως “ο σημαντικότερος και αμεσότερος κίνδυνος είναι η μη έγκαιρη κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος. Δεδομένων των εθνικών εκλογικών αναμετρήσεων σε μία σειρά από χώρες-μέλη της ευρωζώνης στο άμεσο μέλλον, ο χρήσιμος χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος”.
Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, επανέλαβε πολλές φορές ότι πως “η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει”, επεσήμανε πως “η ζωή πάντα προχωράει μπροστά με συμβιβασμούς και έτσι να κλείσει η συμφωνία γιατί θα βγούμε όλοι κερδισμένοι”. Καταλόγισε την καθυστέρηση “σε όλα τα μέρη". "Μπορεί", είπε "η καθυστέρηση να είναι μια τακτική των δανειστών, όμως είναι στο χέρι μας να την αντικρούσουμε. Η κυβέρνηση έχει εμπειρία στις διαπραγματεύσεις. Η θέση της ΤτΕ είναι να κλείσει τώρα η συμφωνία γιατί έχουμε έρθει πολύ κοντά σε μια σειρά από εκλογές που θα γίνουν στην Ευρώπη και εάν δεν προλάβουμε τις εκλογές τα πράγματα μετά θα είναι πολύ χειρότερα. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται εδώ και πολλούς μήνες και ξέρει τι θέλει από τους εταίρους και είναι η ώρα για το βήμα ενός καλού συμβιβασμού”.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Σόιμπλε περί grexit είπε πως “λυπάμαι εάν γίνονται τέτοιες αναφορές", όπως “να βγείτε από το ευρώ και να σας κουρέψουμε χρεός”, τέτοιες αναφορές είναι λάθος. Διαφωνώ με τον κ. Σόιμπλε, στο βαθμό που έχει κάνει τέτοιες δηλώσεις περί grexit, το grexit δεν είναι πια αξιόπιστη απειλή, ούτε εμείς το θέλουμε ούτε οι ευρωπαίοι, είδατε πόσοι ευρωπαίοι βγήκαν και είπαν να μην τεθεί ξανά το θέμα αυτό στο τραπέζι, η ελληνική οικονομία έχει κάνει πολλά βήματα και οι έλληνες πολλές θυσίες. Φυσικά και δεν υπάρχει Plan B. Θα πρέπει να στηλιτευτούν οι απόψεις περί εξόδου από το ευρώ από όπου και εάν γίνονται, γιατί όσοι λένε κάτι τέτοιο δεν ξέρουν γιατί μιλάνε. Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι υποτίμηση είναι αλλαγή νομίσματος. Θα πρέπει να αλλάξουν όλοι οι ισολογισμοί, όλοι θα ζητούν να πληρωθούν σε ευρώ. Αυτοί που υποστηρίζουν το εθνικό νόμισμα ας ταξιδέψουν στην Β. Κορέα να δουν τι ωραία θα είναι. Η επιστροφή στην δραχμή είναι ένας ανόητος ισχυρισμός δεν σηκώνει σχολιασμό, αυτό θα σας απαντούσα στην καλύτερη των περιπτώσεων, στην χειρότερη σας αφήνω να το φανταστείτε.”

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ρε στουρναρα τωρα ειμαστε καλυτερα απο τη Β.Κορεα; Ου να μου χαθητε σχιζοφρενεις τσαρλατανοι!

Ανώνυμος είπε...

Oχι μια χαρά ειναι στη Β. Κορέα αφού σκεφτόμασστε να πάμε εκεί φέτος διακοπές!!!!
Τελικά όσο υπάρχουν αμνοερίφια σαν και τον παραπάνω, που ψηφίζουν, δεν υπάρχει σωτηρία!!!
Γι' αυτό σύντροφε ΚΙΜ ΓΙΟΝ ΟΥΝ πάτα το να τελειώνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αμνοεριφια και βοδια ειναι κατι τεοιοι σαν κι εσενα που ψηφιζουν τετοιους σαν τον στουρναρα, πληρωσε κοροιδο τωρα τις δικες τους μακακιες και μεινε με τις ιδεες σου, αλλωστε οι χαζοι επειδη ποτε δεν αλλαζουν τη γνωμη τους, την παιρνουν μαζι στον ταφο τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να δίνουμε σε ανθρώπους με ηλίθιες απόψεις την ικανοποίηση της οργής μας 9:43 για αυτό παράτα τον άλλωστε "Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες" που έλεγε και ο Αινσταίν..

Το Προφίλ μας