Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ούτε εκτός ευρώ υπάρχει ο δρόμος επιστροφής στην παλιά δραχμή

Αναγνωρίζω στο Νίκο Ξυδάκη πιστεύει με την ίδια συνέπεια τις ίδιες ανοησίες περί δραχμής εδώ και 2 χρόνια, παρόλο που στο μεταξύ ψήφισε σειρά σκληρών μέτρων για να διατηρήσει την καρεκλίτσα του.
Κατά τα λοιπά, θεωρώντας ότι η χώρα σήμερα δεν βρίσκεται ιδιαίτερα μακριά από την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, νιώθω την υποχρέωση να αναδείξω μια πτυχή της σχετικής συζήτησης που οι δραχμολάγνοι σκόπιμα αποκρύπτουν: η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στη δραχμή της ευημερίας των 90s.

Η Ελλάδα θα τυπώσει τη "νέα δραχμή", ένα φοβερά πληθωρικό και υποτιμημένο νόμισμα, το οποίο δεν θα αναζητά τη θέση του στο διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι μεταξύ
δεκάδων εθνικών νομισμάτων όπως στα 80s και στα 90s αλλά δίπλα στο (πιο σκληρό) ευρώ και στο δυναμικό δολάριο της εποχής Τραμπ.
Αυτό που μας χωρίζει από την παλιά δραχμή που κάποιοι νοσταλγούν δεν είναι το ευρώ και τα μνημόνια αλλά το ότι ο κόσμος γύρω μας στο μεταξύ άλλαξε. Η επιλογή της παλιάς δραχμής δεν υπάρχει στο τραπέζι. Το ότι μπορείς να χωρίσεις με τη γυναίκα σου και να γυρίσεις στη μάνα σου, δεν σημαίνει ότι θα περνάς με τη μάνα σου όπως περνούσες όταν σε τάιζε φρουτόκρεμα στο στόμα.
Αν φύγουμε από το ευρώ με τους όρους του κάθε ανόητου Ξυδάκη, θα γίνουμε κάτι μεταξύ ΠΓΔΜ και Τυνησίας. Αν μείνουμε στο ευρώ με τους όρους πολιτικής επιβίωσης του κάθε ανόητου Ξυδάκη, θα παραμείνουμε ουραγοί της Ευρωζώνης για πολλά ακόμα χρόνια.
Η λύση λοιπόν δεν είναι να αλλάξουμε νόμισμα αλλά να διώξουμε τους Ξυδάκηδες, από κάθε γωνιά του πολιτικού συστήματος. 
parapolitiki.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οποιος υποστηριζει την επιστροφη στην δραχμη, ειτε εχει πολλα χρηματα στο εξωτερικο, ειτε ειναι βλακας

Το Προφίλ μας