Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού: θα ενεργούμε με την στήριξή μας στις αποφάσεις της πλειοψηφίας του θεσμικού οργάνου στο οποίο μας επέλεξαν οι πολίτες χωρίς να υποκύπτουμε σε μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές της πατρίδας μας και επέτρεπαν σε κάποιους να ενεργούν ως «Σουλτάνοι»

Σχετικά με όσα αφορούν την Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Ιανουαρίου του 2017 και σε σχέση με όσα έλαβαν χώρα, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

1.      Προς απογοήτευση όλων των δημοτικών συμβούλων, αλλά και της πλειοψηφίας των παρόντων δημοτών, είδαμε την δημοτική αρχή εκφραζόμενη από τον Δήμαρχο (και ταυτόχρονα Αντιδήμαρχο Οικονομικών) να αφήνει να περνούν άκαρπες οι 15 εργάσιμες ημέρες από το προηγούμενο δημ. Συμβούλιο και να μην μας παρουσιάζει ούτε μία τροποποίηση-βελτίωση του σχεδίου Προϋπολογισμού έτους 2017, παρά τα όσα συγκεκριμένα αναφέρθηκαν για βελτιώσεις στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις.
Ο Δήμαρχος με τη στάση του επέδειξε αδιαφορία (στα όρια της άγνοιας), αν και ήταν εύκολο να έχει περισσότερα στοιχεία από τις Υπηρεσίες με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των Οικονομικών στοιχείων του Δεκεμβρίου ήταν πλέον γνωστή, όπως αναφέρθηκε και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
2.      Η προσπάθειά του όλη την τελευταία εβδομάδα, αντί να είναι στην κατεύθυνση της συνεννόησης και της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης και συναίνεσης, βρισκόταν στην κατεύθυνση της δημιουργίας πολωτικού κλίματος και ψυχολογικής πίεσης όλων των δημοτικών συμβούλων που καταψηφίζουν το σχέδιο του Προϋπολογισμού. Προς τούτο παρότρυνε συγκεκριμένους δημότες μας, που τους έχει συχνούς συνομιλητές του και τους οποίους συμβουλεύεται περισσότερο και από τους δημοτικούς συμβούλους, να παρευρίσκονται στη συνεδρίαση και να ειρωνεύονται ή να χλευάζουν όποιον αναφερόταν με κριτική στα λεγόμενα και τις παραλείψεις του Δημάρχου.
3.      Συνήθιζε να διακόπτει ή να σχολιάζει υποτιμητικά κατά τη συνεδρίαση, όποιον δεν πήγαινε με τα νερά του, είτε αυτός του ασκούσε πολιτική κριτική, είτε εξέφραζε τη δική του λογική που ερχόταν σε αντίθεση με τις αντιλήψεις του.
4.      Μας απέδειξε περίτρανα, πως το μέγα κόψιμό του είναι οι νομικές υποθέσεις για τις οποίες φροντίζει η ειδική συνεργάτης – ανιψιά του. Άλλα καθημερινά προβλήματα δημοτών μπορούν να περιμένουν, οι Ειδικοί συνεργάτες έχουν πάντα προτεραιότητα.
5.      Για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στους εξειδικευμένους εκτός Δήμου συμβούλους του, οι οποίοι όλο του δίνουν τις οδηγίες που τις παρουσιάζει σαν εντολές προς τους συμβούλους, αλλά ως δια μαγείας, ουδέποτε παρουσιάζει γραπτά κείμενα αυτών τα οποία λαμβάνει ο Δήμος επίσημα. Πάντα θυμάται ο ίδιος τις προφορικές!!! συμβουλές τους, χαρτί και καλαμάρι, χωρίς φυσικά να τις έχει εγγράφως μπροστά του.

Συμπερασματικά λοιπόν, προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκμαιεύσει την ψήφο των δημοτικών συμβούλων χωρίς σοβαρή ενημέρωση και πειθώ, όντας έτοιμος να τους ειρωνευτεί και να τους διαπομπεύσει την επόμενη ώρα, ασχέτως αν οι θέσεις τους λαμβάνονται ως πιο λογικές από τους πολίτες.
Δηλώνουμε ότι με γνώμονα το καλό του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και με βάση αυτό που μας υπαγορεύει η συνείδησή μας θα ενεργούμε με την στήριξή μας στις αποφάσεις της πλειοψηφίας του θεσμικού οργάνου στο οποίο μας επέλεξαν οι πολίτες για την τρέχουσα Αυτοδιοικητική Περίοδο, χωρίς να υποκύπτουμε σε μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές της πατρίδας μας και επέτρεπαν σε κάποιους να ενεργούν ως «Σουλτάνοι».

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Ζορμπάς Μιλτιάδης         Παπαδημητρίου Ζήνων        Παπαδόπουλος Μιχάλης     Κουκάλης Δημήτριος              Παπαγεωργίου Θεόδωρος                 Κοσμάς Δημήτριος                

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ειδηση που βγηκε απο την συνεδριαση δεν ειναι το αποτελεσμα της ψηφοφοριας αφου ηταν αναμενομενη η σταση των ανεξαρτητων.Ειναι η προταση για παραιτηση ολων των δημ συμβουλων που εκανε ο Πολυδευκης με αποτελεσμα την προκυρηξη εκλογων και η δεσμευση του Δημαρχου οτι συμφωνει και υπερθεματιζει οπως ειπε.Ειναι αυτο που ζητησαν πολλοι στη λαικη συνελευση του Σαββατου και ο Θυμνιος ειπε οτι ουτε μια στο εκκατομυριο δεν παραιτειται ο Δημαρχος. Μενει να δουμε πως θα το ψαξει το θεμα ο Ζυγουρης αφου δεσμευτηκε οτι θα το διερευνησει

Ανώνυμος είπε...

Πείτε σε όλους αυτούς ότι με τον Δήμο σε μνημόνιο επιτήρηση ναξεχάσουν την ανεξρτησία του Βελβεντού. Κανένας υπουργός καικαμία κυβέρνησηψδεν θα διαχωρίσειδήμο που θα βρίσκεται σε μνημόνιο. Δεν γίνεται

Ανώνυμος είπε...

Τι έχει να γίνει άμα ανοίξουν τον Καλλικράτη και γίνει ανεξάρτητο το Βελβεντό αλλά να μπλοκάρει η ανεξαρτησία από τις μαλ... του Κοσματόπουλου; χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Σωστος ο 10.08 αλλα οι μα....ιες ειναι απο αυτους που δεν ψηφησαν τον προυπολογισμο υποψιν.

Ανώνυμος είπε...

ποιος απο τους ανεξαρτητους που γυρισε πισω ειχε συνομιλια με τον δημαρχο μια ολοκληρη ωρα? και τι του εταξε? τι υποσχεθηκε? νεωτερα σε λιγες μερες. Ποντιε? εσενα σε καλεσε?

Ανώνυμος είπε...

ΕΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΑΝ ΜΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ. ΓΕΜΑΤΗ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΧΟ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΕΜΠΛΕΞΕ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΜΠΛΕΞΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ; ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΟΥΣ; ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ

Το Προφίλ μας