Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Απάντηση σε επιστολή του κ. Κωνσταντόπουλου

 Για μία ακόμη φορά ο κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος ανενδοίαστα «μοιράζει χρήμα» και υποσχέσεις ερμηνεύοντας και πάλι, αυθαίρετα και με τον δικό του τρόπο, νόμους και άρθρα. Σχετικά με την χρηματοδότηση των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα πρέπει να υπογραμμιστούν τα εξής:
-          Η χρηματοδότηση των αποκριάτικων εκδηλώσεων γίνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση, αποτελεί όμως δαπάνη προαιρετική και όχι υποχρεωτική καθώς θα πρέπει να υπάρχει καταρχήν απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Με δεδομένο ότι δεν αναφέρεται κάτι σχετικό στην υπ. αρ. 50891/10-9-2007 (ΦΕΚ 1876/Β΄/14-9-2007) απόφαση του υπουργείου εσωτερικών σχετικά με την «Οικονομική Διοίκηση και Διαχείριση των Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων του Κώδικα Δήμων (ν. 3463/2006)», κρίνεται ότι εφαρμόζονται τα ισχύοντα για τους δήμους - όπως παγίως νομολογεί και το Ελεγκτικό Συνέδριο, σε περιπτώσεις μη πρόβλεψης σχετικής διάταξης από το ισχύον καθεστώς που διέπει τις επιχειρήσεις - στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 160 του Ν. 3463/2006 που επικαλείται ο κ. Κωνσταντόπουλος.
-          είναι χαρακτηριστικό ότι και στην παράγραφο του άρθρου 158 που παραθέτει αναλυτικά ο κ. Κωνσταντόπουλος πουθενά δεν αναφέρει συγκεκριμένα ότι η χρηματοδότηση εκδηλώσεων (όπως οι αποκριάτικες) μπορεί να εκληφθεί ως υποχρεωτική δαπάνη.
Συμπερασματικά λοιπόν με βάση τα άρθρα 158 και 160 του ν.3463 και την νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου η χρηματοδότηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης εντάσσεται στις υποχρεωτικές δαπάνες του δήμου, προκειμένου όμως η Κοινωφελής Επιχείρησης να χρηματοδοτήσει μόνο τις υποχρεωτικές δαπάνες.
Είναι προφανές λοιπόν ότι ο πρώην δήμαρχος δεν έχει κανέναν ενδοιασμό, προκειμένου να φανεί αρεστός, να υπερθεματίζει, να βγάζει δικά του συμπεράσματα και γενικότερα να ξεπερνά την κοινή πολιτική και οικονομική λογική αν και γνωρίζει ότι προέχει τη δεδομένη περίοδο η ομαλή λειτουργία του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Εκτός βέβαια εάν δεν το γνωρίζει.

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε βλακες που βγάζετε και ανακοίνωση με Κωνσταντόπουλο ολα δουλευαν ρολοι και ηταν αυτονόητο να γίνονται απόκριες. Που έχετε το θρασος να βγάλετε ανακοίνωση να πείτε τι? Οτι δεν κανετε αποκριες οχι επειδη δεν μπορείτε αλλα επειδή δεν θέλετε? Άντε γεροξεκουτη παρε την ανιψιά σου και ξεκουμπιστειτε απο τα ιστορικα Σέρβια

Ανώνυμος είπε...

Ρε μας έχετε πρηξει ρε ουτε η ΝΔ λαιμό Σύριζα δεν κάνουν τόσες ανακοινωσεις!!!
Εγω θα ρωτησω κατι απλο. Σε αυτό το σάιτ διάβασα οτι ο δήμος μας δεν έκανε ουτε καν αίτηση για να πάρει χρήματα για την κακοκαιρία όπως έκανε η Δεσκάτη και το Βόιο.ειναι ετσι; ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΕΙ για αυτό; οι ανεξάρτητοι και ο Κωνσταντόπουλος μήπως;
Γιατί ο δήμος δεν παίρνει χρήματαπου παιρνουν άλλοι δήμοι; φταίει ο δήμαρχος,φταίει οι αντιδήμαρχος, φταινε οι ειδικοι συμβουλοι που κατηγορουν οι ανεξαρτητοι,φταίνε οι υπεύθυνοι υπάλληλοι; κάποιος υπάλληλος υπεύθυνος για αυτά υπάρχει κάποια υπηρεσία; ποιος τέλος πάντων; το θέμα δεν είναι αν θα γίνουν εκδηλωσεις που όλοι θέλουμε και θα τις κάνουμε αλλά να υπάρχει ο δήμος μετα τις απόκριες. νομιζω οτι κάποιοι φοβούνται την επιτροπια για τον έλεγχο που θα φέρει και μάλλον κάποιοι έχουν κάποια ανησυχία και αυτό είναι το θέμα και όχι ο προυπολογισμος

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Κανονίστε να εμφανιστεί κανένας από σας στις απόκριες. Θα πέσει φάπα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρω ποιος βγαζει αυτές τις ανακοινώσεις αλλά είναι πολύ μικρός και ανόητος για να βάλει στο στόμα του τον Κωνσταντόπουλο και την θητεία του οχι μόνο απόκρειες κάναμε αλλά και όλα πηγαιναν κατα το δυνατον ρολόι.Άντε στον αγύριστο όλοι σας ανίκανοι ρεζίλια σε όλη την Ελλάδα που μιλάτε κιόλας αντι να εξαφανισθείτε

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο αλλά έχει παρατηρήσει κανείς άλλος την ομοιότητα του δημάρχου με το άρμα του καρναβαλου που κάνουν περιφορά?

Ανώνυμος είπε...

Οσες φορές βγάλατε ανακοίνωση εκτεθήκατε.
Απόκριες θα γίνουν είτε σας αρέσει είτε όχι.
Οσοι Δήμαρχοι πέρασαν από εκεί, όλοι τους ήταν κύριοι συμμετήχαν, Δήμαρχε εσύ και η ανιψιά όπως σε όλα είστε η εξαίρεση.
Ο μασκαράς πολιτισμού έχει να πει κάτι;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος-α συνέταξε το δελτίο...καιρου, τύπου? Για να έχει εγκυρότητα πρέπει να υπάρχει υπογραφή. Το γραφείο τύπου μήπως.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ είχαν βγάλει ανακοίνωση και έλεγαν οτι εαν ο δήμος μπει σε επιτροπεία δεν θα μπορεί να εισπράττει έσοδα και θα κλείσουν τα ΚΑΠΗ και το βοήθεια στο σπίτι! Είναι γελοιοι οι άνθρωποι!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

re pedia ton an8ropo den ton niazi.simperiferete les ke exi na kani me xoxoloys.vazi tin anepsiatoy grafi dio tris malakies ke aytos stin kosmaratoy.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΑΠΑΝΤΑΤΕ. ΣΤΗΝ ΦΤΑΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Ο ΓΕΡΟΞΕΚΟΥΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

κοιταξτε να πληρωσετε τα υποχρεωτικα και αφηστε τις ανακοινωσεις της κερκιδας. με ευθυνη σας ο δημος ειναι "σβηστος" για 44 μερες. ουτε να κανετε τα βασικα δεν μπορειτε. αν ειναι ετσι να παρκαρετε στον παγκο. ο δημαρχος ουτε για παγκο δεν ειναι. στειλτε τον στη Ρωσια για κανα εξαμηνο να ανασανει ο τοπος.

Ανώνυμος είπε...

ο Δήμαρχος και όλο του το συνάφι ποτέ δεν νοιάστηκαν και ούτε πρόκειται να νοιαστούν γοα τον τόπο μας. Ούτε απόκριες,ούτε κακοκαιρίες,ούτε επίλυση θεμάτων του Δήμου, ούτε σωστή διοίκηση ούτε ότι όλα πήγαν κατά διάόλου τους ενδιαφέρει. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να τα αρπάζουν οι ειδικοί του συνεργάτες από τον Δήμο. Επειδή δεν ψηφίστηκε ο προυπολογισμός δεν μπορούν να γίνουν αποκριές ισχυρίστηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως γίνετε όμως χωρίς να έχει ψηφισθεί ο προύπολογισμός να παίρνει απόφαση την 383/2016 η οποία αναρτήθηκε σήμερα στην διαύγεια και με την οποία αναθέτει στις ειδικές συνεργατιδές του 480 ώρες υπερωρίες για το 2017, άκουσον άκουσον έρχονται στην δουλειά όποτε θέλουν και αν έρθουν, έχουν ισοπεδώσει τα πάντα και τους υπογράφουμε υπερωρίες για να αποτελειώσουν ότι έμεινε, αν έμεινε, γι΄αυτό κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι προσέξτε καλά καλλίτερα στην επιτροπή εξυγίανσης, και γιατί τόση άρνηση; έλεγχος των πεπραγμένων είναι, φοβούνται κάποιοι τον ΄έλεγχο; και αν ναι; ποιοι είναι αυτοί;, αιρετοί;, υπάλληλο;ι,διευθυντές;, ειδικοί συνεργάτες; αλλά γιατί να θέλει ο Δήμαρχος την επιτροπεία για να μείνει χωρίς ανηψιά στον Δήμο να τον υποκαθιστά; ξεσηκωθείτε κόσμε μας καταστρέφουν, δεν ζουν εδώ δεν τους νοιάζει το αύριο, τους νοιάζει η αρπαχτή του σήμερα, δεν κερδίζει τίποτε ο τόπος απο αυτούς αντίθετα κάθε μέρα χάνει όλο και περισότερα γι΄αυτό να αγωνιστούμε για να φύγουν όσο γίνετε πιο γρήγορα για το δικό μας καλό.

Ανώνυμος είπε...

Τι μας λέτε κύριε Κοσματόπουλε;
Για την ταμπακέρα θα μας πείτε κάτι;
Πρέπει ή όχι να γίνονται Αποκριάτικες εκδηλώσεις;
Πρέπει ή όχι να συνεχίζεται μια παράδοση πολλών ετών;
Από πότε γίνατε τυπολάτρης των νόμων;
Από την έκθεση στο τούρκικο σχολείο και μετά μάλλον.
Αυτή που στοίχισε στο Δήμο 40 και πλέον χιλιάδες ευρώ.
Το θυμάστε αυτό;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ Ο ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ.ΕΣΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ;ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Προσπαθώ να κάνω σωστά την δουλειά μου ως αντιπολίτευση. Ενημερώνω υπεύθυνα και έγκαιρα τους πολίτες. Αυτοί αποφασίζουν για όλα και γι αυτούς που θα τους εκπροσωπήσουν.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ;ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

(11:12) Αμνοερίφια που ορκίζονται σε νερό και αλάτι δεν χωρούν στον Κωνσταντόπουλο.-

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ.ΟΣΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ορκίζονται στη... συμπαντική συνειδητότητα !!!! πίνουν νερο με αλάτι !!!! και έχουν και άποψη .
τσαπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ τσαπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ

Ανώνυμος είπε...

Όχι έχουν μόνο άποψη (ως δικαιούνται άλλωστε), αλλά και γραμμή να κατηγορούν οποιονδήποτε άλλο απο αυτόν που φταίει. Άλλωστε αυτοί εντάσσονται στις "υπερωρίες" της διάυγειας. Και θα το κάνουν εντός και εκτός ωραρίου έως ότου να τους πάρει κάποιος στο κηνύγι. Αλλιώς στη μάπα έως το 2019.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντόπουλε μια χαρά παραμυθιάζεις τον κοσμάκι.Εσένα το μόνο που σε ενδιαφέρει ειναι το πως θα ξαναγίνεις Δήμαρχος.Τρίβεις τα χέρια σου απο ικανοποίηση που υπάρχει ο Κοσματόπουλος και οχι αλλος που θα δυσκόλευε τον στόχο σου.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς αμφιβολία ο Κωνσταντόπουλος ήταν από τους καλλίτερου Δημάρχους που πέρασαν από τα Σέρβια!
Θα είναι ευτύχημα για τα Σέρβια να ξανα είναι Δήμαρχος σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗΝ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΑΝ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ευτύχημα η Δυστύχημα;Οσο για το καλύτερος τον εκρινε στις προηγούμενες εκλογές ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου 9:28 τα λαθη για τους ανθρωπους ειναι αν γινοταν τωρα εκλογες ξερεις τη θα περνε ο φιλος σου ο παπους, να σου πω εγω τον Μαλαουτσο.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΥΤΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.ΜΗ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ.
ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Άσε φίλε δοκιμάσαμε το νέο αίμα στην Κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ.
Αποτέλεσμα; Τραβάμε τα βυζιά μας να μεγαλώσουν ….
Κωνσταντόπουλος και πάλι Κωνσταντόπουλος …. και σ’ όποιον αρέσει.-

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι το "νέο αίμα" να μάθει τι πρέπει να κάνει για να διορθώσει τα πράγματα στο Δήμο θα περάσει κι άλλη πενταετία. Κωνσταντόπουλος λοιπόν, αν μας κάνει τη χάρη να είναι υποψήφιος!

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντόπουλος γιατι με δόλο έχασε την νίκη και όχι γιατι δεν τον ήθελε ο κόσμος.Ας όψονται αυτοί που οδήγησαν τα πράγματα σε αυτή τη κατάσταση.Να ξαναβάλει και να αναλάβει έτσι και αλλιώς έπρεπε να κανει ακόμη μια 4ετια αλλα δεν τον αφησαν οι γνωστοί αγνωστοι.

Ανώνυμος είπε...

Να φυγουν ολοι οι ξενοι. Αλλου εχουν τα σπιτια τους και τις οικογενειες τους κι απο δω θελουν να τρωνε. Εχουμε δικα μας παιδια να βαλουν υποψηφιοτητα αξια και ικανα.

Ανώνυμος είπε...

8.08 ΩΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ....ΔΟΛΟΣ,ΓΝΩΣΤΟΙ-ΑΓΝΩΣΤΟΙ,ΜΙΑ 4ΕΤΙΑ ΑΚΟΜΗ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ.
ΦΙΛΕ 8.37 ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.....ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΤΩΡΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντόπουλος και πάλι Κψνσταντόπουλος ασε τα είδαΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑς ΠΑΙΔΙΆ ΚΑΙ ΤΑ ΞΈΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΙΚΆ ΜΑς ΔΗΛ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΌΠΟΥΛΟς γερμανός?η σουηδός?Με αυτά τα χαζά φτάσαμε εδω που φτάσαμε καλα μας κάνουν οι Βελβεντινοι

Το Προφίλ μας