Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Το παραμύθι με το λύκο και το βοσκό

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Στο παραμύθι με το λύκο και το βοσκό, ο βοσκός φωνάζοντας «βοήθεια λύκος», αναστατώνει κάθε λίγο και λιγάκι τους συγχωριανούς του, μέχρι που εκείνοι σταματούν να τον πιστεύουν. Eτσι την κρίσιμη στιγμή που έχει πραγματικά την ανάγκη τους, εκείνοι, θεωρώντας ότι για άλλη μια φορά λέει ψέμματα, δεν του δίνουν σημασία.
Αυτό κοντεύουν να πάθουν και οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης που κάθε λίγο και λιγάκι απειλούν με τις παραιτήσεις τους.
Aλλοτε για την κατάργηση υπηρεσιών και άλλοτε για την κατάργηση στρατοπέδων. Συχνά, μάλιστα, το διακύβευμα δεν είναι ανάλογης σημασίας, ώστε να αιτιολογεί την απόφαση παραίτησης.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, όταν κάποια στιγμή αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις το μέγιστο διαπραγματευτικό σου εργαλείο (η παραίτηση σε αυτή την περίπτωση) για να πιέσεις καταστάσεις, θα πρέπει να είσαι έτοιμος και να υλοποιήσεις τις αποφάσεις σου. Αλλιώς η απειλή δεν θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από κανένα.
Για να μην τους συμβεί, λοιπόν, αυτό που έπαθε ο βοσκός, δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια θα πρέπει την επόμενη φορά που θα αποφασίσουν να μιλήσουν για παραιτήσεις, να είναι αποφασισμένοι και να το κάνουν πράξη, ώστε να μην φανεί ως μια ακόμα κίνηση εντυπωσιασμού, με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές. Αλλιώς, όταν θα έρθει η ώρα της παραίτησης, κανείς δεν θα τους πιστέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας