Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος Κασιδιάρης και Λαγός της Χρυσής Αυγής

Συγκλονιστικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός αλλά και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από επέμβαση της Αντιτρομοκρατικής και ξεκίνησαν με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης με πρώτη σύλληψη αυτή του Νίκου Μιχαλολιάκου και δεύτερη του Ηλία Κασιδιάρη, και του Γιάννη Λαγού. Εκτός των βουλευτών θα συλληφθούν άλλα 34 άτομα.

Επειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η επιχείρηση της Ασυνομίας ξεκίνησε από τα ξημερώματα, ενώ ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος συνελήφθη πρώτος.
Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έρχεται έπειτα από την ενεργοποίηση της παραγγελίας της Εισαγγελείας ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.
Με βάση αυτό το σκεπτικό ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη πρώτος ως αρχηγός του κόμματος και της οργάνωσης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προέβαλε αντίσταση.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες, βρίσκεται και ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης, ο οποίος φέρεται να συνομίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά μετα την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Μετά και τη σύλληψη Πατέλη γίνεται ξεκάθαρο ότι οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής εστιάζονται στη δράση της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, αλλά αναμένεται να ερευνήσουν και άλλες οργανώσεις με σκοτεινή δράση.
Λίγο μετά τις 9 το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν άλλες πέντε συλλήψεις ανεβάζοντας τον αριθμό στις δέκα συνολικά δεν είναι κι άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγή, ενώ επίκειται και ακόμη μία σύλληψη βουλευτή.
Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας