Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Παρουσίαση της «Απογόνου» του Μιχάλη Πιτένη- Ενα βιβλίο με επίκαιρους προβληματισμούς

του Σωκράτη Μουτίδη από το ΧΡΟΝΟ
 Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχάλη Πιτένη με τίτλο «Η Απόγονος» έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην αυλή του Φιλοπρόοδου, παρουσία πολλών φίλων της ανάγνωσης και του συγγραφέα.
Τη διοργάνωση ανέλαβαν απο κοινού ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος, ο Σύλλογος Φίλων και η Λέσχη Ανάγνωσης της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ο Σύλλογος Γυναικών Κοζάνης και οι εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες.

Στην επικαιρότητα των βασικών προβληματισμών που διατρέχουν το βιβλίο αναφέρθηκε ο συγγραφέας  Μιχάλης Πιτένης, με αφορμή μάλιστα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στα ευρωπαϊκά δρώμενα η Γερμανία. «Η ιστορία αφήνει πολλά διδάγματα» τόνισε ο συγγραφέας, ο οποίος επισήμανε ότι το βιβλίο αποτελεί μια αφορμή για να ξαναδούμε τη περίφημη ρήση περί επανάληψης της ιστορίας και να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα των καταστάσεων που διανύουμε.

Για το βιβλίο μίλησε η Ιωάννα Κωσταρέλλα, αναφέροντας ότι «αυτές τις ημέρες, γίνεται, δυστυχώς, πιο επίκαιρο από ποτέ σε μια Ελλάδα που ψάχνει για ιστορικές αναλογίες, θύτες και θύματα, καθώς το μίσος σε συνδυασμό με την ανασφάλεια, τις δύσκολες συνθήκες ζωής και την έλλειψη κατανόησης οδηγεί σε ακρότητες και τελικά μετατρέπεται σε τυφλή βία».
Για την άνοδο της ακροδεξιάς και τις επικίνδυνες διαστάσεις που παίρνει ο φασισμός μίλησε ο Βασίλης Κούτσιανος, ενώ η Εύη Παπαμάρκου αναφέρθηκε στην απόλαυση της διαδικασίας ανάγνωσης του βιβλίου.
Ο Νίκος Ραχωβίτης αναφέρθηκε στην ξεχωριστή σημασία να αναγνωρίζεται η αξία ανθρώπων του τόπου που συμβάλλουν στον πολιτισμό, ενώ μιλώντας για το βιβλίο έκανε αναφορά στην πλοκή του που έχει πολλά στοιχεία θρίλερ και έντονο πολιτικό ενδιαφέρον και έκλεισε διαβάζοντας μερικά μικρά αποσπάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας