Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Για την ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου Βελβεντού


του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
1 Σεπτεμβρίου. Αρχή της Ινδίκτου, ήτοι του νέου (εκκλησιαστικού) Έτους: ‘’…τον στέφανον του ενιαυτού ευλόγησον, φυλάττων εν ειρήνη των Ορθοδόξων τα πλήθη, πρεσβείαις της Θεοτόκου, και πάντων των αγίων σου’’, Κύριε. (από την Ακολουθία του Εσπερινού της 1ης Σεπτ.).  
 


Κουπόνια του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Βελβεντού ‘’η πρόοδος’’ έφεραν στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) παράρτημα Κοζάνης, από το Βελβεντό, για την (με τη διανομή τους και από τον Ι. Ναό) ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου Βελβεντού.

Αποδεχτήκαμε την πρόταση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) - παράρτημα Κοζάνης, με εκπροσώπηση μελών της από το Βελβεντό, στηρίζουμε ολόθυμα και συγχαίρομε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Βελβεντού, που σκοπεί στην υλικοτεχνική ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου Βελβεντού, με τη διανομή (σε όποιον θέλει) κουπονιών αξίας ενός (1 €) ευρώ το καθένα.

Εκτιμώντας με τον πιο θετικό τρόπο το ανθρώπινο έργο των Αγροτικών Ιατρείων (ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού) που ασκείται σε καθημερινή και ετήσια βάση για την ψυχική και σωματική περίθαλψη και ανακούφιση με τις προσφερόμενες πολύ σημαντικού ιατρικού χαρακτήρα βοήθειες προς στον πάσχοντα συνάνθρωπο, στηρίζουμε και ενισχύουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες, που  συμβάλλουν (ανεξάρτητα από τον αριθμό των συλλεχθέντων χρημάτων) συν τοις άλλοις, στην ηθική ενίσχυση των εργαζόμενων γιατρών και νοσηλευτών της δημόσιας υγείας. 

Με την ευχή (και την προσευχή) στην αφύπνιση και κατανόηση της αξίας και της σημασίας της συνεργασίας, όχι μόνο εντός των ορίων των τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και στη δυνατότητα επίτευξης συνεργασιών των τοπικών Κοινοτήτων με αφοβία και ανοιχτότητα σε παρόμοια και άλλα θέματα του συλλογικού βίου μέσα από ευρύτερα, κοινά, ενιαία και συν-υπαρκτικά (και θεσμικά) σχήματα.

Η συνεργασία (στα σοβαρά) εντός και εκτός των τοπικών ορίων, ΔΕΝ βλάπτει την υγεία. Το αντίθετο μάλιστα επιφέρει αποτέλεσμα.

Συντείνει (με τη συνεισφορά και των άλλων πληθυσμιακών Κοινοτήτων, όχι σε επίπεδο ανταγωνισμού και οίησης, αλλά σε επίπεδο συν-διακονίας και ίασης) στη συλλογική υγεία, ευταξία, ευμορφία και ευκοσμία.
π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, παπαδάσκαλος (1-9-2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας