Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αδιόρθωτοι

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και με σοβαρή καθυστέρηση, ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση για τα πεπραγμένα του. Μια συζήτηση στο ανώτατο επίπεδο με τη συμμετοχή και των τριών προέδρων της τελευταίας 17ετίας.
Μια συζήτηση με επιχειρήματα, παραδοχές, αντιθέσεις, αντιπαραθέσεις και αντιδικίες - όπως είναι φυσιολογικό σε κάθε πολιτικό διάλογο.
Εύλογη απορία. Για όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στον τόπο, η ΝΔ δεν έχει κάτι να μας πει; Δεν έχει τίποτα να δείξει; Ούτε καν λίγη τσίπα;
Διότι όσο καταστροφική και αν υπήρξε η διακυβέρνηση του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ το διάστημα 2009-2011, αποκλείεται να ήταν τόσο καταστροφική αν δεν είχαν φροντίσει οι κυβερνήσεις του Καραμανλή και της ΝΔ την περίοδο 2004-2009 να εκτροχιάσουν την Ελλάδα.
Αν δηλαδή ο Παπανδρέου απεδείχθη κακός πυροσβέστης και έτσι κάηκε ολόκληρη η χώρα είναι επειδή κάποιοι άλλοι φρόντισαν προηγουμένως να βάλουν τη φωτιά.
Ποιος την έβαλε, λοιπόν, τη φωτιά;
Ποιος διπλασίασε το κόστος του κράτους μέσα σε πέντε χρόνια από 30,46 δισ. το 2003 σε 57,98 δισ. το 2009;
Ποιος εκτόξευσε τον δανεισμό από 98,3% του ΑΕΠ το 2003 σε 129,4% το 2009 και από 168 δισ. το 2003 σε 299,7 δισ. το 2009;
Ποιος εξακόντισε το έλλειμμα από 5,6% το 2003 (μετά και τη μεγαλειώδη επινόηση της αναθεώρησης του Αλογοσκούφη) σε 15,6% το 2009; Ακόμη και αν τους κόψουμε τρεις, τέσσερις μονάδες για το τελευταίο τρίμηνο που κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ, μιλάμε για πανευρωπαϊκό ρεκόρ!..
Ποια χέρια διόριζαν «τα δικά μας παιδιά» και ποιανού παιδιά ήταν αυτά;  
Ποιοι έκρυβαν το έλλειμμα;
Ποιοι παρέλαβαν σχεδόν 5% ανάπτυξη το 2003 και ποιοι παρέδωσαν ύφεση 3,2% το 2009;
Η απάντηση είναι απλή.
Ολες αυτές τις αξιοσημείωτες και αξιοζήλευτες επιδόσεις κακοδιαχείρισης, φαυλότητας και ανικανότητας δεν τις πέτυχε κυβέρνηση εξωγήινων Αρειανών, ούτε σχήμα συνεργασίας Λαιστρυγόνων και Λωτοφάγων.
Τις πέτυχαν όσοι κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 2004 έως το 2009. Αποκλειστικά δικό τους είναι το τερατούργημα. Αλλά η ΝΔ δεν λέει λέξη.
Αν σιωπούν από ντροπή επειδή συνειδητοποίησαν κάποια στιγμή τι κατάφεραν, κανένα πρόβλημα. Η σιωπή είναι και αυτή μια μορφή ομολογίας.
Αν σιωπούν επειδή θεωρούν ότι δεν έφθασε η στιγμή των ευθυνών, να το δεχθώ και αυτό αλλά δεν με πείθει. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να συμβεί για να φωνάξουν «mea culpa»;
Αλλά, προς Θεού, ας μην περιφέρονται αδιόρθωτοι στα ραδιόφωνα με δικαιολογίες και ανοησίες. Μόνο τον εαυτό τους εκθέτουν.
Κι αν η ξεφτίλα δεν ενδιαφέρει τον κάθε Παυλόπουλο, κάποιους θα έπρεπε να ενδιαφέρει στη ΝΔ. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aδιοιρθωτα κομματοσκυλα του ΠΑΣΟΚ συνεχιζετε την ιδια τακτικη.Δηλαδη Πρετεντερη, τους λογους που επικαλουνται διαφοροι πρωην υπουργοι της ΝΔ (Παυλοπουλος - Αντωναρος - Κακλαμανης κ.α.) για την εκτοξευση του χρεους και του ελλειματος απο το 2004 εως το 2009, εσυ τους θεωρεις 'ανοητους', αλλα εμεις πρεπει να δεχτουμε την αποψη σου ως 'λογικη'.Ε δεν τρωγεστε με τιποτα..!Και εσυ και οι ομοιοι σου..!Καλα λενε λοιπον για κατευθυνομενα καναλια(βλεπε MEGA) και πουλημενους δημοσιογραφους.(Μ αυτα που λεω δεν σημαινει οτι υιοθετω την αποψη της ΝΔ, αλλα δεν ανεχομαι και ο Πρετεντερης να θεωρει δεδομενο οτι λενε 'ανοησιες').

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΣ ΣΕ ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΚΑΝΑΛΙΑ?....[ΜΕΓΚΑ........] ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΡΕΦΕΣΑΙ ΜΕ ΛΩΤΟΥΣ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΣΕ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΟΥ. ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ? ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ.ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ

Το Προφίλ μας