Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η αδικία στο πετσί της ΑΕΚ…

Του Δήμου Μπουλούκου από το aixmi.gr
Τελικά, είναι δύσκολη υπόθεση να είναι είσαι ΑΕΚτζής στην εποχή μας! Και να θέλεις να κοιτάξεις ψηλά, κάτι θα συμβεί και θα χαμηλώσεις το βλέμμα σου, είτε από τη σφαλιάρα που θα φας, είτε από το πικρό ποτήρι που θα πιεις…
Τελευταίο κρούσμα η προχθεσινή μέρα, με την πανηγυρική αθώωση του Αχιλλέα Μπέου στην ένσταση που υπέβαλε η ΠΑΕ ΑΕΚ κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου,
καθώς η Σούπερ Λίγκα -με μία πρωτοφανή απόφαση- θεώρησε ότι ο τιμωρημένος Μπέος δεν παραβίασε κανένα κανονισμό όταν μπήκε στα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Πώς είπατε; Γιατί; Διότι -λέει- δεν αποτελούν… αγωνιστικό χώρο! Και να φανταστείτε ότι την ίδια ώρα έγινε γνωστή και η οριστική συμφωνία με τον Μανόλο Χιμένεθ για να μείνει στην ομάδα και του χρόνου, είδηση που από μόνη της θα έδινε κίνητρο χαράς στους φίλους της ΑΕΚ.

Είναι εμφανές ότι αυτή η ομάδα έχει γραμμένα στο DNA της – λόγω πολίτικης καταγωγής; – όχι μόνο τον διωγμό αλλά και την αδικία, με αποτέλεσμα να δίνει συνεχώς άνισες μάχες, μόνη της… σαν τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά, τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, που γύριζε με το άλογο του στα τείχη της Πόλης για να εμψυχώσει τους εναπομείναντες πολεμιστές του.
Η ΑΕΚ δεν αδικήθηκε μόνο από την απόφαση της Σούπερ Λίγκας, που αποτελούσε ούτως ή άλλως θέμα γοήτρου παρά ουσίας. Αδικείται συνεχώς από πολλούς και σε πάμπολλα μέτωπα!
Αδικήθηκε, κυρίως, από τους παράγοντες της, που ο ένας μετά τον άλλο τα τελευταία χρόνια την εγκατέλειψαν, όπως τα ποντίκια το μισοβυθισμένο πλοίο, με αποτέλεσμα να αρμενίζει μόνη της και να αναζητεί σωσίβιο σε κάποιους Supporters και σε ένα – εκ πρώτης όψεως – επίφοβο και αόριστο πλάνο σωτηρίας.
Αδικήθηκε, όμως και από τους παίκτες της, οι οποίοι πανηγύριζαν στο αεροδρόμιο την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου μετά τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ και μία εβδομάδα αργότερα, γνώριζαν τη συντριβή από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με 6-0, με τα γνωστά επακόλουθα!
Η «Ενωση» αδικήθηκε ακόμη και από τους οπαδούς της, που εισέβαλαν στο Ολυμπιακό Στάδιο και μετέτρεψαν τον τελικό του Κυπέλλου, σε μια «μαύρη μέρα» για την ομάδα, αναγκάζοντας τους υπόλοιπους Ελληνες φιλάθλους να μιλάνε για «εικόνες ντροπής» και «επιδρομή χούλιγκαν», αντί να χειροκροτούν την επιστροφή της ομάδας στους τίτλους μετά από πολλά χρόνια!
Και, φυσικά, αδικείται από το ποδοσφαιρικό κατεστημένο της χώρας που, βλέποντας τις (μόνιμες) πληγές στο σώμα της ομάδας, εφορμά σαν κοράκι και επιτελεί το μακάβριο έργο αποτελειώνοντας το εύκολο θύμα.
Πώς απαντά, άραγε, κάποιος σε όλα αυτά; Πως μπορεί να ορθώσει το ανάστημα του και να βάλει τέλος σε μια αναμφισβήτητη αδικία που βιώνει χρόνια; Αυτό το ερώτημα απάντηση δεν έχει καθώς είναι περισσότερο φιλοσοφικό παρά ουσιαστικό…
Ισως να σχετίζεται και με τον μύθο που θέλει τον «Μαρμαρωμένο Βασιλιά» να ζωντανεύει κάποια στιγμή και να διώχνει με το σπαθί του, τους Τούρκους από την Πόλη. Μπορεί να «ζωντανέψει», όμως, η ΑΕΚ; Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα…

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ASE MAS VRE KLAPSIARI,EXEIS NA PAREIS PRWTA8LHMA 18 XRONIA KAI STHN EXEI DWSEI.PANTOY FANTASMATA VLEPEIS,FANTASIOPLIKTE DON KIXOTH!!!

ΑΕΚΑΡΑ είπε...

2:50 δεν θα το καταλάβεις ποτέ μακάκα πειραιώτη.

Ανώνυμος είπε...

χαζο παραδειγμα εφερες αεκτζη..

για έξ(ύπνους) (γ)λύ(φ)τες είπε...

TO 2008 TO XARTINO DEN METRA RE 2:50???

ΟΛΟΙ ΘΥΜΌΣΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΑ (ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ), ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΤΕ ΙΔΙΟΥΣ ΜΕ ΕΣΑΣ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΕΚ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

ΕΠΩΝΥΜΑ

ΣΑΪΝΗΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ
www.sainis.gr
www.ekdosi.com

Ανώνυμος είπε...

amerakanakia i alios paidia pou genithikate prin apo tin anakalapsi tou profilaxtikou aplos... SKASTE OK? Giati xeroume eiste aderfia me tin epo,uefa olokliros theodoridis antiproentros tou platini eee ti skata megali omada eiste otan pate europi me kontomanika apoklizeste elienoi..
H an eise vazelos krima den exw tipota na pw me kaliptoun ta perisotera tou xolera gaurou...

Ανώνυμος είπε...

38 ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ-37 ΟΛΟΙ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

SAN DEN NTREPESTE LIGO POY 8A PIASETE STO STOMA SAS TON OLYMPIAKO.OYTE STO DAXTYLAKI DEN TON FTANETE.AIWNIOI ADIKHMENOI,KAI H FETINH EKSARA DEN SAS KSUPNHSE VLEPW,POY EXEI KOKINISEI O SVERKOS SAS APO TIS SYNEXOMENES FAPES,ALLA DEN PEIRAZEI TOY XRONOY 8A FATE PARAPANW.AYTA KANEI H STERHSH KAI H PEINA.PEINASMENOI E PEINASMENOI.
38 PENTAKA8ARA KAI KRYSTALENIA,KAI SE OPOION ARESEI!!!!

Ανώνυμος είπε...

1986 - Η "αδικημενη" ΑΕΚ "τιμωρειται" με αφαιρεση 3 βαθμων.. παρολα αυτα βγαινει στο ΟΥΕΦΑ!!
Γιατι?? Η αφαιρεση ισχυει ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κανονικα επρεπε να πεσει κατηγορια λογω αποδεδειγμενης δωροδοκιας αλλα το συστημα που την αδικει δεν ειχε το θαρρος οχι να τη ριξει αλλα να δωσει εστω μια τιμωρια για τα ματια του κοσμου.
Ακολουθησε το "μπαραζ της ντροπης"
Αυτα για να μην τρελαθουμε κιολας.. κι οποιος εχει το θαρρος ας απαντησει....

ΑΕΚΑΡΑ είπε...

Σιγά που χρειάζεται και θάρρος για να σ'απαντήσουμε 12:16.
Η τιμωρία ήταν από την σεζόν 1984-85 και θα αφορούσε αφαίρεση βαθμών για το 1985-86 στην οποία η ΑΕΚ βγήκε τρίτη μαζί με τον Ηρακλή και έγινε το μπαράζ στο Βόλο.
Για το 1987-88 μούγγα γιατί βλέπεις αν τιμωρούνταν η Λάρισα (θα τιμωρούσαν και εσένα)οπότε η ΑΕΚ θα ήταν πρωταθλήτρια αλλά και εσύ που ήσουν 12ος την επόμενη θα έπαιζες στην Βου'.

Ανώνυμος είπε...

http://lefobserver.blogspot.com/2010/06/23-1986.html

ΑΕΚΑΡΑ είπε...

Για το 1987-88;;;

Ανώνυμος είπε...

δεν τα ξερεις καλα. η δωροδοκια εγινε το 85 - 86 και η αεκ επρεπε να πεσει οπως επεσε ο ηρακλης το 80 για τον ιδιο λογο. η αεκ βγηκε στο ουεφα το 86 γιατι η ποντοι αφαιρεθηκαν το 86 - 87
δεν ειμαι με καμια ομαδα εδω και χρονια. απλα δε μπορω να βλεπω αεκτζηδες και παοκτζηδες να διαμαρτυρονται. Οπως ο ολυμπιακος και ο παο ειναι μεγαλυτερα ψαρια και σας τρωνε ετσι κι εσεις τρωτε τους μικροτερους.

υγ. το γκολ που φαγε ο καρκαμανης το 99 στις καθυστερησεις το θυμασαι??? ξερεις γιατι εξαφανιστηκε απο τερματοφυλακας? πως βγηκες τοτε τσαμπιονς ληγκ??

Ανώνυμος είπε...

αδικημενη ναι...
γτ η υπαγωγη στο αρ8ρο 44 δε μπορει να ξαναγινει...
να εξαφανιστουν και τα φρεσκα(απο 4ετιας) χρεη των 100 και βαλε εκατομ. ευρω...

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΕΚ ειναι η μονη ομαδα παγκοσμιως που την εχουν στερησει ΔΥΟ πρωταθληματα και με το γραμμα του νομου (2008) και με το πνευμα του νομου (1988)

για να μην παω παλιοτερα σε κατι οσφπ-παο 1-4 με αποτελεσμα να παιρνει τελευταια αγωνιστικη τιτλο ο παο.
για να μην μιλησουμε για την σωτηρια του παο απο τον οσφπ (με ψηφο του ανδριανοπουλου εμεινε πρωτη εθνικη) στην υποθεση δωροδοκιας παιχτη του ηρακλη

οσο για τον οσφπ επειδη καποιοι ειστε μικροι και δεν θυμαστε ειναι μια παγκοσμια πρωτοτυπια: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ παιχτες της αεκ για δωροδοκια (μπαλης και θεολογης παπαδοπουλος για αγωνα ημιτελικο κυπελλου 1-3 στη φιλαδελφεια-ματς που γελαγε ο κοσμος απο το πρωτο λεπτο με τον τερματοφυλακα παπαδοπουλο) καταδικαστηκε ο προεδρος τοτε του οσφπ (κοσκωτας)ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !!!!!

ΑΕΚΑΡΑ είπε...

10:30 ρε φίλε μην τα λες όλα μαζεμένα στα παιδιά, άστα να είναι στον κόσμο τους έτσι τους έχουν μάθει.
Για τα χρέη όλοι οικονομολόγοι σας τους Ελληνες πολιτικούς είστε. Μιας και ξεχρεώσαμε με το άρθρο 44 πως είναι δυνατόν να χρωστάμε 100 μύρια;

Το Προφίλ μας