Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Εξαγγελία Πιλοτικού Αγροκτήματος στο Βελβεντό από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (video)


Στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη και Καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», παρέστη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, σήμερα Παρασκευή 6 Μαίου 2011.
Η πλέον ενδιαφέρουσα εξαγγελία του υπουργού για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Σερβίων – Βελβεντού ήταν αυτή για τη δημιουργία Πιλοτικού Αγροκτήματος στο Βελβεντό, που χαιρετίστηκε με ικανοποίηση τόσο από το δήμαρχο Βασίλη Κωνσταντόπουλο όσο και από τον εκπρόσωπο του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού που πήραν το λόγο.

Το "καλάθι" που παρουσίασε ο υπουργός για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  "περιέχει":  Σιτηρά, Μηλοειδή (κυρίως μήλα), Πυρηνόκαρπα (κυρίως ροδάκινα και δαμάσκηνα), όσπρια (κυρίως φασόλια), κρασί, αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά (κυρίως: κρόκος, ρίγανη, χαμομήλι, μέντα, μελισσόχορτο, θυμάρι και λεβάντα), κτηνοτροφικά φυτά, προϊόντα από αιγοπρόβειο γάλα και κρέας και τα Παραδοσιακά Προϊόντα (ΠΟΠ), φέτα, μανούρι, τυρό ανεβατό, μπάτζος, κεφαλογραβιέρα, κρόκος, φασόλια Πρεσπών, φασόλια γίγαντες ελέφαντες Καστοριάς, μήλα Καστοριάς, μήλα Βερμίου Κοζάνης και ροδάκινα Βελβεντού και τοπικούς οίνους (πχ. ΠΟΠ Αμύνταιου, ΠΓΕ Σιάτιστας, ΠΓΕ Βελβεντού).
Στη συνεδρίαση πήραν το λόγο και πολλοί εκπρόσωποι συνεταιριστικών και αγροτικών οργανώσεων καθώς και μεμονωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που εξέθεσαν τα προβλήματά τους εκθέτοντας παράλληλα τα αιτήματά τους και τις προτάσεις τους. 

Παρέμβαση του κτηνοτρόφου Κώστα Γκαραβέλα από την Ελάτη.

 
www.mikrovalto.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι πήραν βραβείο!!! (Μετά το Ευρωπαϊκό που πήραν πέρυσι) Το φετινό «βραβείο» παρότι δεν είναι Ευρωπαϊκό είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο από το περσινό. Για να δούμε όμως αν φέτος θα λένε τα ίδια.

Το Προφίλ μας