Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος στις Βρυξέλλες για το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Βιώσιμες Πόλεις, (RFSC)»


     Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος συμμετείχε από 14/3/2011 έως 16/3/2011 σε συνάντηση εργασίας στις Βρυξέλλες στα πλαίσια του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Βιώσιμες Πόλεις, (RFSC)», συνοδευόμενος από τον πρώην δήμαρχο Βελβεντού Μανώλη Στεργίου.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος συμμετείχε στη συνάντηση για να δηλώσει την υποστήριξη του νέου Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι ο νέος δήμος είναι ο νόμιμος και φυσικός διάδοχος του πρώην Δήμου Βελβεντού. Ο κ. Στεργίου συμμετείχε ως διαχειριστής του προγράμματος. 

Όπως είναι γνωστό στο Πρόγραμμα συμμετέχει η Δημοτική Κοινότητα Βελβεντού του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού με πρόταση που κατέθεσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Βελβεντού (αρ. απόφασης 98/2010 26 Αυγούστου 2010)
Το Πλαίσιο Αναφοράς για τις Βιώσιμες Πόλεις (RFSC) είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο με σκοπό να βοηθήσει μεγάλες και μικρές πόλεις να σχεδιάζουν, να παρακολουθούν και να αξιολογούν στρατηγικές και έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.
Αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο NICIS, σε συνεργασία με τις τρεις πρώτες πόλεις που διαχειρίζονται το πρόγραμμα εδώ και δύο χρόνια περίπου, της Leipzig της Γερμανίας, του Goteborg  της Σουηδίας και Kirklees της Μ. Βρετανίας, πόλεις με πληθυσμό από 230 έως 400 χιλιάδες κατοίκους.
Η συστηματική εφαρμογή ολοκληρώνεται φέτος - εντός του επόμενου εξαμήνου - και στο υπόλοιπο αυτό διάστημα καλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να:
- δοκιμάσουν τις διαφορετικές χρήσεις και λειτουργικές δυνατότητες του εργαλείου,
- δοκιμάσουν το εργαλείο εφαρμόζοντας το σε πραγματικά, συγκεκριμένα έργα ή στρατηγικές των πόλεών τους,
- ξεκινήσουν ένα διάλογο σχετικά με τη διαχείριση και την αξιολόγηση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της πόλης τους.
Με βάση τα αποτελέσματα της συνάντησης διαπιστώνεται ότι το Πλαίσιο Αναφοράς για τις Βιώσιμες Πόλεις μπορεί να εξελιχθεί σε ένα χρήσιμο εργαλείο για την αναπτυξιακή προοπτική όλων των πόλεων που συμμετέχουν, και για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού συζήτησε με τους υπεύθυνους της Κομισιόν και του Ινστιτούτου NICIS τη δυνατότητα ένταξης όλου του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στο πρόγραμμα αυτό.
Υπήρξε κατ’ αρχή θετική ανταπόκριση εκ μέρους των υπευθύνων και συμφωνήθηκε η ένταξη να γίνει μέσω της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος(MIS) στο άμεσο μέλλον.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γελαει και το παρδαλο κατσικι με τηνη ανακοινωση του Κωνσταντοπουλου. Ο κ. Κωντσαντοπουλοσ πρέπει να απαντήσει ευθέως.

1. Ο κ. Στεργίου πήγε με την ιδιότητα του πρώην Δημάρχου όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου ο κ. Κωνσταντόπουλος η ως διαχειριστή του προγράμματος οπως ναφέρεται στο ίδιο Δ.Τ.

2. Αν είναι ο Στεργίου διαχειριστής του προγράμματος ποιος τον όρισε, ο κ. Κωνσταντόπουλος ή ο ίδιος ο Στεργίου τον εαυτό του και πότε αφού δεν υπαρχει καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Βελβεντό.

Ο Κωνσταντόπυλος πρέπει ξεκαθαρίσει την θέση του τώρα πριν είναι αργά και εκτεθεί κι άλλο για χάρη κάποιων ανεγκέφαλων.....

Ανώνυμος είπε...

ALITHIA Ke KONSTANTOPOULE

PESAMAS OTI TA EKANE PLAKAKIA ME TON STERGIOY KAI OTI AKOUGOTAN PROEKLOGIKA, PRAGMATOPOIEITAI TORA GIATI OUSIASTIKA LEGONTAS TON STERGIOU DIAXEIRISTH TOU PROGRAMMATOS, TOU DINETAI XARTOFYLAKIO KAI EPISHMA. H DHMOTIKOI SYMBOULOI , OI DHMOTES TI LENE SYMFONOUN?
GIATI DEN TOLMATE NA PEITE THN ALITHIA?

Ανώνυμος είπε...

Επίσημα ως σύμβουλό σου πότε θα μας τον παρουσιάσεις... να ζητωκραυγάσουν οι Ιθαγενείς στο Βελβεντό;;;;

Ανώνυμος είπε...

K.DIMARXE SERBION EPREPE NA ISOYNA X8ES STIN GEN.SIEL.STO BELBENTO NA AKOYSIS TON A8LIO MANOLIJ TI IPE.EPREPE NA TON SPROKSIS KATO APO TO AEROPLANO.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε έφερες το βραβείο που πήραν οι Βελβεντινοί και καμαρώνουν; Να τους το δώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Προς όλους τους καλοθελητές.

Λίγο εάν είχατε ασχοληθεί με ανάλογα προγράμματα όπως κάνουν όλοι οι άλλοι δήμοι εδώ και πολλά χρόνια θα ξέρατε τα εξής:

1. Ο διαχειριστής καθορίζεται από αυτούς που κάνουν την πρόταση πριν αυτή εγκριθεί.

2. Ο Στεργίου ξέροντας ότι το έργο θα τρέξει μετά την 1/1/2011 και δεν θα είχε θεσμικό ρόλο τότε, έβαλε τον εαυτό του διαχειριστή ώστε να μη χάσει επαφή με το πρόγραμμα.

3. Τώρα το πρόγραμμα ανήκει στη δικαιοδοσία του ενιαίου δήμου. Αλλά η θέση του διαχειριστή λόγω της φύσης της πρότασης δεν αλλάζει εύκολα.

Παρ' όλα αυτά θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε εάν ο δήμαρχος προτίθεται να αλλάξει διαχειριστή.

Αλλά, ποιο χαρτοφυλάκιο και αηδίες. Το πρόγραμμα λήγει τον Σεπτέμβριο και ο διαχειριστής ούτε καν υπάλληλος δεν είναι. Είναι απλό γρανάζι για να ολοκληρωθεί η δοκιμαστική εφαρμογή μιας πειραματικής διαδικτυακής πλατφόρμας.

Επίσης τι βραβεία, σύμβουλος και κουραφέξαλα. Καλύτερα οι παραπάνω φίλοι να ρωτούν ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΤΩΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΕΦΕΥΓΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Οι ψηφοφόροι σου και αυτοί που σε έβγαλαν Δήμαρχο με την στήρηξή τους κ. Κωνσταντόπουλε εχουν απαιτήσεις και θέλουν ξεκάθαρες θέσεις. Να μήν άγεσαι και φέρεσαι απο οποιον δήποτε Στεργίου και πάψε πλέον να μας ζαλίζεις με το πρόβλημα του Βελβεντού.Την επομένη τετραετία θα ψάχνεις ψηφοφόρους στο βΕΛΒΕΝΤΌ.

Ανώνυμος είπε...

Δημαρχε εχει δικιο ο 3.06,χθες οι βελβεντινοι στη γενικη τους συνελευση εβγαλαν μισος και χολη εναντια στον λαο των Σερβιων!Με τετοια κολοβα φιδια δεν θελουμε να εχουμε καμμια σχεση!
Οι συμβουλοι σου θα τοποθετηθουν για να μαθουμε αν συμφωνουν μαζι σου;

Ανώνυμος είπε...

Ασκείτε κριτική, σε ενα νεο δήμαρχο, που κάνει σωστά την δουλειά του.Δηλ τι επρεπε να κάνει?
Να μην πάει στην Βελγική πρωτεούσα?
Να αφήσει να χαθεί η βράβευση;
Για αυτό, αφείστε το κ δήμαρχο να κάνει την δουλειά του...
Αυτός ξέρει!
Δεν χρειάζεται συμβουλάτορες...

Ανώνυμος είπε...

Η κριτικη μας ειναι καλοπροαιρετη 8.24,ολη η φασαρια γινεται για τον Στεργιου,θελει τοσο κοπο να το καταλαβεις;Και δεν καταλαβαινω το υφος σου σαν πολιτες του Δημου μας και σαν ψηφοφοροι του κ. Κωνσταντοπουλου δεν εχουμε το δικαιωμα να ασκησουμε κριτικη σε κατι που δεν μας αρεσει;
Ο Στεργιου για τους Σερβιωτες, ειναι ανεπιθυμητος στα Σερβια,καταλαβετε το!

Ανώνυμος είπε...

8:24
Εεεε οχι και βράβευση βρε φίλε, ξέρεις τι σημαίνει βράβευση;

Ανώνυμος είπε...

Εστειλα ενα σχολιο πριν τον 9.04 και δεν το εμφανησατε.Δεν νομιζω να ειχε υβριστικο υφος.Γιατι δεν το εμφανιζετε; Δεν σας συμφερει;

ai-vreS είπε...

Το "αυτά είναι τα χάλια σας" που απευθύνεται προς το ιστολόγιο που το χαρακτηρίζεις εκπρόσωπο τύπου, είναι το μη υβριστικό ύφος; Ε, ναι δεν μας βρίζει άμεσα, εμάς του blog, αλλά μας θίγει.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ο 9.27 και εννοουσα το σχολιο 8.49 που εμφανισατε καθυστερημενα.Δεν ειμαι εγω που εστειλα το σχολιο που αναφερετε.Ειχα την εντυπωση οτι θα το καταλαβαινατε απο την ip μου,αλλα μαλλον δεν εχετε αυτη την δυνατοτητα.Αλλος το ετειλε το σχολιο.

ai-vreS είπε...

Χμ, ναι υπάρχει η δυνατότητα αλλά δε δίνουμε πλέον σημασία. Φτάνουν τα παιχνίδια με τα IP...

Όταν περισσότερα του ενός σχόλια έρχονται την ίδια στιγμή, κάποιο τυχαίνει να μας ξεφεύγει. Επανορθώνουμε όμως. :-)

Ανώνυμος είπε...

Το ναυάγιο ως μεταφορική έννοια, χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τη φυσική κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ δύο πλευρών.

Στην περίπτωση βεβαίως του Βελβεντού η έννοια των διαπραγματεύσεων δεν υφίσταται, αφού το μόνο που φαντάζει - εδώ και καιρό - ως ανεκπλήρωτο όνειρο, είναι τα αιτήματα της μιας μόνο πλευράς. Η άλλη (της κυβέρνησης), για να μην ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου ή την όρεξη στους υπόλοιπους ανά την Ελλάδα, κωφεύει συνειδητά και - μεταξύ μας - ορθώς σκεπτόμενη.

Εκείνη όμως που μέρα με τη μέρα δείχνει να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην απομόνωση είναι η τοπική κοινωνία, που επιμένει να «σέρνεται» πίσω από τον ομηρικό Οδυσσέα του Βελβεντού και την πολυπόθητη επιστροφή του στο θρόνο της Ιθάκης.


Το να πιστεύεις σε κάτι χωρίς ίχνος απόδειξης για την ύπαρξή του, αγνοώντας το γεγονός πως όταν λείπουν οι αποδείξεις αυτό είθισται να είναι υπέρ της ανυπαρξίας, σε κάνει να μισείς αυτούς που δεν πιστεύουν ό,τι πιστεύεις και γενικότερα διαφωνούν μαζί σου.

Το παραπάνω σημείωμα της στήλης εξαιρετικά αφιερωμένο στον αξιαγάπητο και πολύ θυμωμένο Μανόλη εκ Βελβεντού, που με χθεσινό του ηλεκτρονικό του μήνυμα στην προσωπική του σελίδα, στέλνει τη δική του απάντηση (δείτε εδώ) σε όσους τόλμησαν να αμφισβητήσουν τον αγώνα στον οποίο ο ίδιος πρωτοστατεί.

Η παραδοχή του βεβαίως ότι υπάρχουν πλέον και άλλες φωνές, που αμφισβητούν τη θετική έκβαση των διεκδικήσεων και ανησυχούν ταυτοχρόνως για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις αυτής της εμμονής στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, είναι μια ακόμη απόδειξη πως στο Βελβεντό υπάρχει και η άλλη άποψη.
kozan.gr

ΑΚΚΠ(Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

Αχ!!!! Κούλα Αχ!!!!!Κούλα
Τι γίνεται σ' αυτό τον ΔΗΜΟ όλα όλους τους πειράζουν. Εκπροσωπεί ο Δήμαρχος τον Δήμο στις Βρυξέλλες, πειράζει τους Βελβεντινούς, Παίρνει και τον Πρώην Δήμαρχο του Βελεβντού, πειράζει στους Σερβιώτες.
Γράφει ο Κυριάκος κάτι, τους πειράζει όλους και τους μεν και τους δε.
Δηλαδή και ΕΜΕΙΣ που βρισκόμαστε στη ΜΕΣΗ δεν θα μας πειράξει ΤΙΠΟΤΑ? Γιατί????? Κάντε και για ΕΜΑΣ κάτι να μας πειράξει, Λυπηθήτε μας.

Ανώνυμος είπε...

@3:56
Βράβευση το ονομάζουν οι Βελβεντινοί και καμαρώνουν. Λένε δηλαδή ότι πήραν Ευρωπαϊκό βραβείο για την πόλη τους γιαυτό και γω ρώτησα αν το έφερε ο Δήμαρχος

Ανώνυμος είπε...

Ποιά βράβευση βρε αδερφέ. Τους έχει κάνει ο Στεργίου χαζούς εκεί πέρα και τους πουλάει ότι θέλει, όσο θέλει. Νομίζω ότι πρώτα από όλους εμείς πρέπει να στηρίξουμε την ανεξαρτητοποίησή τους. Δε θα έχουμε κανένα μέλλον με τέτοια ξεροκεφαλιά στον ενιαίο δήμο.

Ανώνυμος είπε...

kala,yparxei akomh kosmos poy asxolite me to velvento?

Το Προφίλ μας