Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ενημερωτικό Σημείωμα-Διαμαρτυρία που παραμένει χωρίς απάντηση από τη ΔΕΗ

Αιανή 01-03-2011
Θέμα: «Τοποθέτηση από τη ΔΕΗ Α.Ε. στύλων  μεταφοράς ρεύματος  σε ποιμνιοστάσια δια μέσου του χώρου της εξοχής  στον Αη Δημήτρη Αιανής»  
Κύριε Διευθυντά,
 Όπως ήδη  σας ενημέρωσα τηλεφωνικά η ΔΕΗ Α.Ε. πρόσφατα  επέκτεινε το δίκτυο της στην περιοχή Αη Δημήτρης Αιανής  και τοποθέτησε στύλους-   ξύλινες  κολώνες  μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να ηλεκτροδοτήσει ποιμνιοστάσια της κτηνοτροφικής ζώνης Αιανής.
Στην καταπράσινη αυτή περιοχή του Αγίου Δημητρίου σε απόσταση δυο χιλιομέτρων από την Αιανή , στους πρόποδες του Μπούρινου με τις υπεραιωνόβιες  βελανιδιές είναι κτισμένο, από τον 11Ο αιώνα, ομώνυμο εξωκκλήσι βασιλικής. Κατά το παρελθόν η περιοχή αποτελούσε θρησκευτικό κέντρο και άκμαζε σ’ αυτή μοναστήρι με μεγάλη και πολυποίκιλη προσφορά προς την πατρίδα μας.


Η περιοχή αυτή είναι από τις ομορφότερες του Δήμου μας και αποτελεί εδώ και δεκαετίες  χώρο συχνής απόδρασης συνδημοτών μας και άλλων πολιτών. Ιδιαίτερα δε  τις ημέρες της Καθαράς Δευτέρας, της Πρωτομαγιάς και του Αγίου Δημητρίου οι επισκέπτες ξεπερνούν τις τρεις  χιλιάδες. Στον ίδιο χώρο κάθε χρόνο ο σύλλογος «Αλιάκμων»  διοργανώνει  το ετήσιο ανοιξιάτικο αντάμωμα, λαογραφικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν εκατοντάδες πολιτών.
Δυστυχώς όμως  με την επέκταση αυτή, για την οποία δεν ερωτηθήκαμε,
η  ΔΕΗ προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο φυσικό  περιβάλλον και στην αισθητική του τοπίου.
Οι κολώνες και τα καλώδια διασχίζουν πλέον  την  περιοχή, που αποτελεί χώρο απόδρασης των κατοίκων και θα  στερεί έτσι από  τα παιδιά τα παιχνίδια και  το πέταγμα του χαρταετού. Φανταστείτε μικρά παιδιά ασυνόδευτα με χαρταετούς τι κινδύνους διατρέχουν.
Πέραν αυτού φαντάζει αδιανόητος  ο αισθητικός βιασμός  που υφίσταται ένα  τέτοιο μνημείο, τόσης μεγάλης ιστορικής αξίας .  Ο επισκέπτης αντί να βλέπει το μνημείο που δένει αρμονικά με τις βελανιδιές θα βλέπει και τις κολώνες με τα καλώδια….
Σας στέλνω φωτογραφίες για να καταλάβετε.  

Κύριε Διευθυντά διαμαρτύρομαι έντονα για αυτό που συνέβη.

Την  Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011  οι ανυποψίαστοι επισκέπτες του χώρου θα απογοητευτούν και φοβάμαι ότι θα ξεσηκωθούν και θα  ξεσπάσουν  κατά πάντων για αυτό που  χωρίς λόγο και λογική τους αφαίρεσε ο «απερίσκεπτος» μελετητής .
Δεν είμαστε αντίθετοι στην ηλεκτροδότηση των κτηνοτροφικών μονάδων. Υπήρχε όμως τρόπος να αποφευχθεί η κακάσχημη αυτή παρέμβαση.
Σας παρακαλώ να  δώστε εντολή ώστε  μεταφερθούν σε άλλο σημείο οι κολώνες. Πρέπει να αποδοθεί  άμεσα στους πολίτες μας αυτό που επί αιώνες  είχαν, προστάτευαν ,  απολάμβαναν και καμάρωναν.
Ειδικά  όμως για την προσεχή Καθαρά Δευτέρα  δώστε εντολή να διακοπεί η ηλεκτροδότηση  για τους ευνόητους λόγους.


                                                                                   Ο Αντιδήμαρχος

                                                                                        Γεώργιος  Ν. Τζέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας