Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Επιστολή προς τον Αν. Υπουργό κο Κουτρουμάνη από την Κίνηση ΕΝΕργών Πολιτών Εορδαίας για το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας


Κύριε Υπουργέ.    
Τον τελευταίο καιρό η ενεργειακή καρδιά της χώρας, η πόλη της Πτολεμαΐδας, έγινε στόχος και δέχεται απανωτά κτυπήματα απαξίωσης,  το κερασάκι στην τούρτα, (για να ολοκληρωθεί το έγκλημα που κάποιοι συστηματικά επιδιώκουν εις βάρος της περιοχής μας), ως φαίνεται, θα είναι το κλείσιμο  του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας.                   
 Μια εξέλιξη, με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον της περιοχής μας, η οποία μαστίζεται ήδη από την ανεργία που ξεπερνά το 30% και αναγκάζει τους νέους σε εξωτερική και εσωτερική μετανάστευση, ...

το κλείσιμο της Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας  μόνον δεινά θα επιφέρει στον τόπο, μιας και είναι βέβαιο  πως μετά  την κατάργηση  της υπηρεσίας (γιατί εκεί αποσκοπεί… ) η εκμετάλλευση των εργαζομένων θα πάρει ανεξέλεγκτες  διαστάσεις, ( δουλεμπόριο,  παράνομη εργασία, Υγιεινή και ασφάλεια).   
               
       Ας μην γελιόμαστε, κύριε  Υπουργέ,  γνωρίζετε πολύ καλά  όπως γνωρίζουμε και εμείς,  πως το ΣΕΠΕ  παρέκκλινε  πλέον του  στόχου του ( να διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων), για να ξαναβρεί  την χαμένη του ρότα,   χρειάζεται άμεσα  εξυγίανση και προγραμματισμό, για να επιτευχθεί  κάτι  τέτοιο,  απαραίτητη προϋπόθεση  είναι,  το μαχαίρι , αμερόληπτα να φτάσει  στο  κόκαλο. Ιδού λοιπόν η Ρόδος……..
               
       Κύριε Υπουργέ
       Το κόστος λειτουργίας της Επιθεώρησης  Εργασίας  Πτολεμαΐδας  μπροστά στην προσφορά του είναι μηδαμινό, άρα  το ρεζουμέ είναι αλλού,  μήπως λοιπόν σας εισηγούνται  την κατάργηση  του τμήματος  Πτολεμαΐδας,  αυτοί που έχουν μερίδιο ευθύνης για  τον μαρασμό και την απαξίωση του ΣΕΠΕ, οι οποίοι  ενδεχομένως να τρίβουν και τα χέρια τους,  γιατί η τυχών κατάργηση της υπηρεσίας Πτολεμαΐδας τους  εξυπηρετεί  καλύτερα;
        Σημειωτέον ότι στην  Πτολεμαίδα η οποία είναι καθαρά  μια εργατική  περιοχή απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι στην ΔΕΗ και στον ιδιωτικό τομέα, την εποπτεία των εργασιακών σχέσεων των  οποίων, έχει το τμήμα επιθεώρησης Πτολεμαίδας.   
 
        Για  τους παραπάνω λόγους προτείνουμε:
        Το ίδιο, το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας,  όχι μόνον να παραμείνει και να συνεχίσει να λειτουργεί  αλλά  και επιπλέον, να στελεχωθεί με το απαραίτητο  προσωπικό.

ΚΟΙΝ.
1. Υπουργό  απασχόλησης κυρία Κατσέλη                   
2   ΜΜΕ
                                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


       ΛΙΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                        ΜΑΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΤΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας