Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Η μιζέρια του τοπικισμού

Του Σ. Κασιμάτη -Καθημερινή
Λόγω της άθλιας κατάστασης των οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, προ καιρού ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χασδάι Καπόν αποφάσισαν να αναθέσουν σε μεγάλο και σοβαρό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών τη «δέουσα επιμέλεια» των οικονομικών του δήμου, ώστε να αποκτήσουν κάποτε την πλήρη εικόνα της κατάστασης. Υπό κανονικές συνθήκες, το κόστος του συγκεκριμένου έργου θα ήταν περί τις 100.000 ευρώ. Ομως, επειδή συμβαίνει τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης όσο και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών να χαίρουν της εκτιμήσεως των στελεχών του δικηγορικού γραφείου, το τελευταίο ανέλαβε το έργο έναντι συμβολικής αμοιβής 15.000 ευρώ.
Για κάποιους λόγους, που μάλλον αφορούν τον ιδιόρρυθμο τοπικισμό κάποιων πολιτευόμενων Θεσσαλονικέων, η παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα κατήγγειλε τη συνεργασία και παρέπεμψε το θέμα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή στον

Π. Ψωμιάδη. Αυτή, κάνοντας χρήση δικαιώματος που της παρέχει ο «Καλλικράτης», απέρριψε τη συμφωνία δήμου και δικηγορικού γραφείου. Βέβαια, ο δήμος έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση, όμως είναι απίθανο να δικαιωθεί, αφού η επιτροπή η οποία θα την κρίνει προεδρεύεται από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και σύζυγο της δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης, η οποία εξ αρχής σήκωσε επάνω της όλη την υπόθεση.
Την πινελιά της γραφικότητας για το τέλος αυτής της μίζερης ιστορίας προσέθεσε αυτοπροσώπως ο Κώστας Γκιουλέκας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία επιχαίρει επειδή ο έλεγχος των οικονομικών του δήμου δεν περιήλθε σε «δικηγορικό γραφείο του Κολωνακίου». Το χαριτωμένο εν προκειμένω είναι ότι μέχρι πρότινος ο Κώστας Γκιουλέκας διατηρούσε διαμέρισμα σε απόσταση είκοσι μέτρων από την πλατεία Κολωνακίου...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΛΗ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ!

Ανώνυμος είπε...

Αν ποτε αυτη η μανα Σαλονικη παει μπροστα με τον Ψωμιαδη και τον Γκιουλεκα και τα υπολοιπα φωτισμενα μυαλα του Σαλονικιωτικου καταστημενου γραψτεμου.

Το Προφίλ μας