Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Σεξ και πούρα σας χαρίζουν... χρόνια πολλά

Η «μυστική συνταγή» μακροζωίας των κατοίκων της Κούβας κρύβεται σε ένα συνδυασμό ποικίλων διατροφικών επιλογών, καπνίσματος, κατανάλωσης καφέ και μπόλικου σεξ! Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη σε 54 Κουβανούς άνω των εκατό ετών, οι οποίοι ζουν στην Villa Clara, στα 270 χλμ ανατολικά της Αβάνας, το 95% των ενήλικων ακολουθούσαν ένα διατροφικό μοντέλο, που περιλάμβανε την κατανάλωση ψαριών, αυγών, γάλακτος, κόκκινου κρέατος και λαχανικών σε συνδυασμό με φυσικά μπαχαρικά και ελάχιστη ποσότητα αλατιού. Τη μελέτη διεξήγαγε η δόκτωρ Nancy Nepomuceno, η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στα εγκαίνια του εθνικού Εργαστηρίου Γηριατρικής της συγκεκριμένης πόλης.

Οι πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους είχαν εξαιρετικά επίπεδα διαύγειας, εργάζονταν ως αγρότες και οι γονείς τους είχαν επίσης κατορθώσει να περάσουν το «κατώφλι» των 100 χρόνων ζωής.

Κανείς τους δεν κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, αλλά «ορισμένοι έπιναν πολύ καφέ και κάπνιζαν πολλά πούρα» δήλωσε η Nepomuceno και σημείωσε ότι πολλοί από τους υπεραιωνόβιους Κουβανούς διατηρούσαν το σεξουαλικό τους ενδιαφέρον.

Ο μέσος όρος ζωής στη Villa Clara είναι τα 78 έτη. Στην Κούβα των 11,3 εκατ. κατοίκων (σύμφωνα με την απογραφή του 2005) υπάρχουν τουλάχιστον 2.500 υπεραιωνόβιοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γυναίκες! Ο γηραιότερος κάτοικος του νησιού ήταν ο Benito Martinez, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 126 ετών!
newsbeast


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΡΟΥ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ.ΕΓΩ Ο ΑΠΛΟΣ ΟΧΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΚΟ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΙ ΝΕΡΟ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ;ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΦΩΝΑΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΜΟΥ ΨΟΦΗΣΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΩ;ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΑ ΜΟΥ Η ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΤΕ ΟΛΑ ΡΟΔΙΝΑ; ΤΩΡΑ Η ΜΚΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΜΕ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΣΥΝΙΘΗΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ανήκω κι εγώ στη νεολαία του Βελβεντού, αλλά πλεόν ντρέπομαι για όσα συμβαίνουν.
Έχω πάρει μέρος σε όλες τις πορείες, στη συναυλία στη διαστάυρωση, στο κλείσιμο του δρόμου, στο αντλιοστάσιο, στην Κοζάνη, στην απεργία πείνας στο δημαρχείο, έχω όλα τα μπλουζάκια, άσπρα και μαύρα, έχω κρατήσει το πανό, έχω βροντοφωνάξει όλα τα συνθήματα και συμμετείχα μέχρι ενός σημείου σε όλες τις συναντήσεις της νεολαίας.
Συμμετείχα μέχρι το σημείο που "ορισμένοι" δε μας άφησαν να διαδηλώσουμε στην Πτολεμαΐδα κατά την ομιλία του Κουκουλόπουλου, με την δικαιολογία ότι (μετά και από την πορεία στον Κρόκο) μας περίμενε, γι' αυτό και μιλούσε απέναντι από το αστυνομικό τμήμα.
Εκεί κατάλαβα το παιχνίδι τους. Όλοι οι πρωταγωνιστές του αγώνα έχουν πολιτικές φιλοδοξίες. ΟΛΟΙ. Μηδενός εξαιρουμένου. Θέλουν να τα έχουν καλά με τους βουλευτές για να γλύφουν την εξουσία. Και αποδείχτηκε για άλλη μια φορά και με τη συνάντηση στο Ραγκούση. Εμείς είμαστε απλώς οι παρατρεχάμενοι, οι "κοιτάξτε να δείτε πόσες ψήφους έχω από πίσω". Αυτόν που σε πλήγωσε και που με την υπογραφή του σε καταδίκασε, γνωρίζοντας τους αγώνες σου και τις θέσεις σου, παύεις να τον νταντεύεις. Ειδικά όταν μπροστά σου έλεγε άλλα, σε διαβεβαίωνε για άλλα (βλέπε χορό αθλητικού στο μετόχι πέρυσι τέτοιο καιρό) και από πίσω έκανε άλλα. (Να θυμήσω ότι είχε ζητήσει ο Κακλαμάνης έγγραφο με τις υπογραφές και των 5 βουλευτών για να μιλήσει προσωπικά αυτός για την περίπτωση του Βελβεντού στον Ραγκούση και από τις 5 υπογραφές έλειπε μόνο μία με αποτέλεσμα να ναυαγήσει η προσπάθεια και με τον Κακλαμάνη). Αν συνεχίσεις, λοιπόν να γλύφεις αυτόν που εν γνώση του σε πρόδωσε, πάει να πει πως ο αγώνας σου δεν είναι για σένα το παν. Το παν είναι η πολιτική σου επιβίωση.

Ήθελα να επισημάνω και κάτι ακόμα όμως το οποίο άργησα να το συνειδητοποιήσω και που μόλις το πρόσεξα μυ έκανε μεγάλη εντύπωση. Τόσο καιρό μαζευόμασταν νεολαίοι, φωνάζαμε τα συνθήματα, μπαίναμε μπροστά, μας έπαιρναν οι κάμερες. Τα παιδιά όλων αυτών που βρίσκονται σήμερα στο προεδρείο της ΜΚΟ και που είναι όλα στη δική μου ηλικία, πού ήταν? Μήπως τα προστάτευαν??? Να μην τα πάρει η κάμερα, να μην τα δουν οι βουλευτές (αύριο μεθαύριο μπορεί να χρειαστούμε και τίποτα), να μην ακολουθήσουν τα συνθήματα (θα ακολουθούν τα δικά μας παιδιά τον τάδε...τι είναι πρόβατα?), να μη φάνε τα δακρυγόνα, να μην έρθουν αντιμέτωπα με τα ΜΑΤ, να μην..., να μην..., να μην...

Αυτά και πολλά άλλα είδα και τους σιχάθηκα.

Βελβεντό-Δυνατό-Ανεξάρτητο
Το θέλω κι εγώ περισσότερο από πολλούς άλλους τάχα μου δήθεν αγωνιστές, αλλά αυτοί έχασαν τη μπάλα. Να τραβήξει ένας άνθρωπος ειλικρινής μπροστά, ένας με καθαρό παρελθόν που θέλει μόνο το καλό του Βελβεντού, να τρέξουμε όλοι από πίσω. Άνθρωποι με φιλοδοξίες πολιτικές που έχουν διαχειριστεί δημόσιο χρήμα και που έχουν μοιράσει και δημόσιο χρήμα, δε μπορούν να εμπνεύσουν τη νεολαία. Δεν πείθουν! Και η νεολαία δεν είναι χαζή...έχει μάτια και βλέπει.

Σταματείστε λοιπόν να υπογράφετε κείμενα ως επιτροπή νεολαίας Βελβεντού. Είστε η νεολαία της ΜΚΟ. Υπάρχει και η άλλη νεολαία που μπορεί να μη μαζεύεται στα πνευματικά και στα μετόχια, αλλά είναι εδώ και διαφωνεί. Απλώς δε είναι οργανωμένη και δε βγαίνει να φωνάξει τα αυτονόητα. Απλώς κάνει υπομονή και περιμένει!

Το Προφίλ μας