Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Μικρόβαλτο και το Τρανόβαλτο


Στη σκιά της απόφασης κατάργησης σχολικών μονάδων
Στη σκιά της απόφασης για την κατάργηση του Γυμνασίου Τρανοβάλτου και του Δημοτικού Σχολείου της Ελάτης  γιορτάστηκε η επέτειος της επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μικρόβαλτο και το Τρανόβαλτο.
Στο Τρανόβαλτο με φόντο το πανό "ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ",  ευχάριστη νότα έδωσαν τα αρκετά παιδιά της προσχολικής ηλικίας που με την παρουσία τους άφησαν σε όλους μια αίσθηση αισιοδοξίας.
Δεν έλειψε όμως και το αμείλικτο ερώτημα: Μήπως είναι η τελευταία παρέλαση παιδιών Γυμνασίου στο Τρανόβαλτο;
Στο τελετουργικό της ημέρας στο Μικρόβαλτο μετά το πέρας της πανηγυρικής θείας λειτουργίας έγινε δοξολογία στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία, κατάθεση στεφανιών και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.
Στο Τρανόβαλτο πέραν των ως άνω, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από το διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Τρανοβάλτου Πασχάλη Νακόπουλο, έγινε η καθιερωμένη παρέλαση μαθητών -Γυμνασίου, Δημοτικού, Νηπιαγωγείου- και η εκδήλωση έκλεισε με χορούς από παιδιά του Δημοτικού σχολείου.
Το δήμο Σερβίων - Βελβεντού εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσιτσόπουλος.
Θα σημειώσουμε τα παιδιά από το Μικρόβαλτο που παρήλασαν με τη σημαία και ήταν, η Ελευθερία Τρευλοπούλου -κόρη της Όλγας Δ. Παπαδημητρίου από Μικρόβαλτο- σημαιοφόρος στο Δημοτικό Σχολείο Τρανοβάλτου, η Βάσω Αντ. Μπατσιακοπούλου και ο Στέλιος Αρ. Καβουρίδης παραστάτες  στη σημαία του Γυμνασίου Τρανοβάλτου, και η Κατερίνα Δημ. Καβουρίδου παραστάτης στη σημαία του Δημοτικού Σχολείου Τρανοβάλτου. 

Γ.Μ. www.mikrovalto.gr
Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας