Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου - Δημοτικού Λιβαδερού και της Τ. Κ. Λιβαδερού

                                            
Είναι γνωστό ότι εδώ και 4 μήνες περίπου είμαστε αντίθετοι και αγωνιζόμαστε ενάντια στις συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο σχολείων στην περιοχή μας, γιατί θεωρούμε πως, ως απομακρυσμένη, ορεινή και δύσβατη περιοχή, τα σχολεία πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, έστω κι αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η πολιτεία σχετικά με τον αριθμό μαθητών.
Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ότι κανείς δεν επαναπαύτηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις και πως είμαστε σε εγρήγορση για το Λιβαδερό.

 Οι  Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδερού, καθώς και η Τοπική Κοινότητα  χαιρετίζουν και συμπαραστέκονται στους αγώνες των κατοίκων της περιοχής Καμβουνίων σχετικά με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων στην περιοχή τους. Είμαστε αντίθετοι στο κλείσιμο και του Γυμνασίου Τρανοβάλτου, αλλά και του Δημοτικού Σχολείου Ελάτης. Θεωρούμε ότι αυτές οι κινήσεις αποτελούν προπομπό μελλοντικών σημαντικότερων εξελίξεων που θα επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη και το μέλλον της περιοχής μας. Το συμφέρον του τόπου μας προϋποθέτει κοινούς αγώνες, κοινή πορεία, γιατί μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό καλό και να μην οδηγηθούμε άδοξα σε υποβάθμιση, συρρίκνωση και ερήμωση, όπως φαίνεται από τα σχέδια του διοικητικού "Καλλικράτη".
Δηλώνουμε αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους και είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόσκλησή τους ώστε να  βρεθούμε δίπλα τους σε όποια μελλοντική δράση ή κινητοποίησή τους.


        Από τα Δ. Σ. των δύο Συλλόγων και το Δ. Σ.  της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδερού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας