Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

«Φρίττουν κι αναταράζονται» οι νεοφιλελεύθεροι Ταλιμπάν!


Του Στέφανου Πράσσου* 
Η απόλυτη ταύτιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό έδωσε την ευκαιρία, εκτός από τους γνωστούς «Πατριάρχες» της ακραίας αντεργατικής ιδεολογίας (Μητσοτάκη, Μάνο, Ανδριανόπουλο), να αναβαθμιστούν περνώντας σε πρώτη στελεχική γραμμή και κάποιοι μέχρι πρότινος «μικρομεσαίοι δογματικοί» του χώρου προεξάρχοντος του κυρίου Πάσχου Μανδραβέλη συντοπίτη μας, υπαλλήλου και πιστού ιδεολογικού συμμάχου του Αλαφούζου, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να κατακεραυνώσει κάθε εργατική διεκδίκηση, να απαιτεί το ξεπούλημα όλων των δημόσιων επιχειρήσεων (πλην των ΜΑΤ και της αστυνομίας), την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και να αναγάγει σε υπέρτατο και μοναδικό νόμο το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου! 



Επειδή ως φαίνεται η δημαγωγία και ο νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός «πιάνει» σε μια μερίδα συμπολιτών μας κυρίως με χαμηλό πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, προέκυψαν και στην περιοχή μας αρκετοί (δημοσιογράφοι, «πολιτικοί σχολιαστές» και άλλοι «σοφοί» αγνώστων εργασιακών και κοινωνικών δραστηριοτήτων), νεοφώτιστοι του είδους, οι  οποίοι με ύφος και στυλ δημόσιου κατήγορου κατακεραυνώνουν όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες οι οποίες τολμούν να  αντιστέκονται στη λεηλασία των εισοδημάτων τους και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Σ αυτό το μήκος κύματος κυκλοφόρησε στον τοπικό τύπο, άρθρο με τίτλο «Αναταράζομαι και φρίττω!» όπου ο γράφων «φρίττει» και εγκαλεί τους εκπαιδευτικούς επειδή διαμαρτύρονται για το τρίτο κατά σειρά μέσα σε ένα χρόνο ψαλίδισμα των μισθών τους, τους «συνδικάλες» γιατί τολμούν να υποστηρίξουν τα συντεχνιακά τους αιτήματα αλλά και τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ γιατί με περίσσιο θράσος διακήρυξε ότι «δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε»  αναφερόμενη μάλιστα  σε «κρατικές επιχειρήσεις ωσάν να είναι μαγαζί τους» (ως φαίνεται στην πραγματικότητα η ΔΕΗ είναι μαγαζί των Κοπελούζων) και κλείνοντας ο συντάκτης εκφράζει τον πόθο του που όλως τυχαίως είναι και πόθος της Τρόικας, της κυβέρνησης και των βιομηχάνων λέγοντας: «Παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξος, με κόπο και απώλειες θα περάσει αυτός ο κάβος. Θα βγούμε δυνατότεροι και ποιοτικότεροι, αλλιώς αλίμονο μας.»
Βεβαίως το «καλό» στην υπόθεση είναι ότι αυτά όλα δεν τα λέει από την πλευρά της κυβέρνησης και των υπολοίπων αλλά από την πλευρά (και για το καλό) των πολιτών!
Φυσικά αυτοί «οι πολίτες» δεν μπορεί να είναι: Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι οικογένειές τους αφού διαμαρτύρονται και δεν δέχονται να φτωχύνουν κι άλλο, δεν είναι οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΩ και των ΔΕΚΟ που βρίσκονται στους δρόμους ενάντια στο ξεπούλημα των επιχειρήσεων, δεν είναι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που αντιμετωπίζουν εκτός από τις μειώσεις των μισθών τους, την εργασία λάστιχο, την σιωπηρή ή φανερή κατάργηση των οικονομικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και την καθημερινή απειλή της απόλυσης,  δεν είναι οι συνταξιούχοι της πείνας γιατί φωνάζουν ότι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους, που δεν μπορούν να πλησιάσουν πλέον ούτε στα δημόσια νοσοκομεία γιατί πρέπει να πληρώσουν χαράτσι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που αυτοί το έφτιαξαν με τους κόπους τους, δεν είναι οι αγρότες που τους τσαλαπάτησε η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ γι αυτό και κλείνουν τους δρόμους, δεν είναι φυσικά οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες που βλέπουν να γίνονται άνεργοι και χρεωμένοι μέχρι το λαιμό επειδή καθημερινά έρχονται εκατοντάδες λουκέτα και διαμαρτύρονται κλείνοντας τα μαγαζιά τους, δεν είναι οι φοιτητές και οι μαθητές οι οποίοι βγαίνουν στους δρόμους για την ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση της κατ’ όνομα πλέον δημόσιας παιδείας, δεν είναι οι «απλοί πολίτες» που νοιώθουν ήδη τις επιπτώσεις από τη μείωση των «υπεράριθμων» δημοσίων υπαλλήλων (μια υπάλληλος της Εργατικής Εστίας σκοτώνεται πραγματικά για να μπορέσει να κάνει απογραφή σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους για Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα), δεν είναι τελικά κανένας απ’ αυτούς που διαμαρτύρονται και «παρεμποδίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση που επέλεξε αυτός ο καημένος ο πολίτης, να κάνει το έργο της.»!
Ποιοι να είναι άραγε αυτοί οι περιβόητοι πολίτες; Αυτοί που θέλουν διακαώς να ολοκληρώσει η κυβέρνηση το έργο της;
Μα αυτοί που δεν διαμαρτύρονται  φυσικά! Είναι οι «πολίτες» αξιωματούχοι, υπάλληλοι του ΔΝΤ και της Τρόικας, είναι οι «πολίτες» (αξιωματούχοι και στελέχη μηχανισμών) της κυβέρνησης, είναι οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές (σε 56 άρθρα εξαιρούνται από τη φορολογία) και οι βιομήχανοι που όχι μόνο δεν πληρώνουν φόρους αλλά ξανακερδίζουν κιόλας από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν, είναι οι αεριτζήδες που κάνουν χρυσές δουλειές με το δημόσιο (ακόμα καλύτερα εν μέσο κρίσης) και τέλος είναι οι ηγούμενοι των χρυσοφόρων μονών, οι δεσποτάδες των ναών του πλούτου και το ιερατείο που δεν τους αγγίζει ποτέ, τίποτα και κανένας!   
Όσον αφορά τα της ΔΕΗ και το σύνθημα «δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε» (μακάρι βέβαια να είναι έτσι και να κάνει πράξη τα λόγια η συνδικαλιστική ηγεσία της γραφειοκρατίας και του δικομματισμού) πρέπει να δούμε με πραγματικά στοιχεία τι κερδίζει και τι χάνει ο εργαζόμενος, το δημόσιο και κυρίως ο πραγματικός πολίτης, οικιακός κυρίως καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας, από την ιδιωτικοποίηση μέσο της λεγόμενης απελευθέρωσης Η/Ε:
Πρώτον οι εργαζόμενοι χάνουν σχετικά αξιοπρεπείς μισθούς και ασφάλιση, «προνόμια» που πρέπει να γενικευτούν σε όλους τους εργαζόμενους και όχι να αφαιρεθούν. Το κράτος χάνει την ενεργειακή ασφάλεια και ενεργειακή ανεξαρτησία του καθώς και αμέτρητα έσοδα (1,1 δις Ευρώ κέρδη είχε το 2009 η ΔΕΗ και θέλουν να τη πουλήσουν 5 δις στην καλύτερη περίπτωση) και τέλος «ο πολίτης» (οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα) θα πληρώσουν το ρεύμα που είναι κοινωνικό αγαθό σαν μαύρο χαβιάρι, γιατί απλά ο ιδιώτης βιομήχανος θέλει να βγάλει κέρδη πολλά και γρήγορα και όχι να κάνει κοινωνική πολιτική που είναι δουλειά του κράτους (οι αλλεπάλληλες αυξήσεις των τελευταίων χρόνων από την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ, έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται, όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά από απαίτηση Ελλήνων και ξένων βιομηχάνων που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια για περισσότερα κέρδη.) Άρα λοιπόν είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και ιερή υποχρέωση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους να υπερασπιστούν την δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά απέναντι στα κοράκια και τις ύαινες που μύρισαν πτώμα και έπεσαν με τα μούτρα!
Τέλος αντεύχομαι να μη καταφέρει τελικά Τρόικα και κυβέρνηση «να περάσουν τον κάβο» ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι η αντίσταση των εργαζομένων και του λαού ενάντια στη λεηλασία της χώρας αλλά να σπάσουν σύντομα τα μούτρα τους και να τσακιστούν να πάνε από κει που ήρθαν!
*Πρόεδρος του Συνδικάτου Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη».
Μέλος Δ.Σ Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μαλλον παραασχολησαι κύριε πράσσο με κάποιον που ευστοχα χαρακτηρισε ενας κατω απο το αρθρο του ότι "θέλει να γινει Μανώλης Καψής στη θέση του Μανώλη Καψή"

Ανώνυμος είπε...

Ο κος Πράσσος γράφει και εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, εκ του ασφαλούς βέβαια, γιατί κάποιοι άλλοι μεριμνούν έτσι ώστε στο τέλος του μήνα να λαμβάνει το μισθό του. ..

Στέφανος Πράσσος είπε...

Δεν παραασχολούμε με τον συγκεκριμένο κύριο που δεν τον γνωρίζω αλλά με τις απόψεις αυτού του τύπου που όλο και πιό συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και απαιτούν ούτε λίγο ούτε πολύ να σκάσουμε και να μην απαιτούμε τίποτα!
Αυτοί που είναι βολεμένοι γιατί έχουν το μισθό τους δεν ασχολούνται συνήθως με τα κοινά. ασχολούνται με τα χόμπι τους. κυνηγάνε πεταλούδες, πιάνουν τον καναπέ τους και κάνουν κριτική στο καφενείο. Εγώ για όσους με ξέρουν είμαι όλα τα χρόνια στον αγώνα για το κοινό καλό (το τι κατάφερα κρίνεται) με τον δικό μου τρόπο που μπορεί και να διαφωνεί κανείς ή να συμφωνεί πάντως είναι χωρίς ιδιοτέλεια και αυτό το γνωρίζουν πάρα πολύ γιατί ο τόπος μας δεν είναι τεράστιος. Όμως τα γραφόμενά μου δεν είναι για τους βολεμένους το αντίθετο μάλιστα.

Ανώνυμος είπε...

Πέντε ερωτησούλες κε συνδικαλιστά
1) Τί έχετε ακριβώς τελειώσει και πόσα λεφτά παίρνετε μηνιαίως;
2)Πόθεν προκύπτει αγαπητέ οτι το ΕΣΥ το έχτισε ο συνταξιούχος με τον ιδρώτα του όταν σημερα όλοι ξερούμε οτι ΧΡΩΣΤΑΜΕ στις αγορες 350 δις; ( και μην μου πεις για κλεμμενα όταν το 70% του προυπολογισμού κάθε χρόνο πάει σε μισθούς και συντάξεις)
3)Οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ είναι συνταξιούχοι της πείνας; Οχι γιατί ένας θειός μου, απόφοιτος γυμνασίου, βγήκε στη σύνταξη στα 52 και παίρνει ένα τριχίλιαρο σύνταξη σήμερα. Για να καταλάβουμε δηλαδή..
4)Οι κοινωνικοί σου αγώνες σε έκαναν πολύ μορφωμένο άνθρωπο βλέπω. Εχεις και άποψη για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων; Δηλαδή εσύ τώρα τί είσαι; Δημοσιογράφος; Πολιτικός σχολιαστής ή σοφός;
5)Τα εμπορικά μαγαζιά που κλείνουν μήπως- λέω μήπως ρε αδερφέ- ήταν αυτά που άνοιξαν την τελευταία δεκαετία λόγω της αλόγιστης δανειοδότησης των νοικοκυριών και τα οποία αγόραζαν σαβούρες απο το εξωτερικό και τα μεταπωλούσαν στους έλληνες ινδιάνους; Για αυτά κλαίτε σήμερα; Για τα μαγαζιά που πουλούσαν στους εδω ταλιμπάν γκουτσι, μουτσι και πούτσι συντηρώντας μια συνεχή οικονομική αιμορραγία προς τις χώρες της Ευρώπης;
Αλλα 15 ερωτήματα έχω αλλα απάντησε πρώτα σε αυτά και τα λέμε. Ενας σοφός......

Ανώνυμος είπε...

Βεβαια τα ερωτήματα αυτά δεν αποσκοπούν στο να δικαιολογησουν τον Δημοσιογραφο Κοσμίδη και τις εκθέσεις νηπιαγωγείου που γράφει κατα καιρούς....μην παρεξηγηθούμε δηλαδή.......

Ανώνυμος είπε...

κύριε 1:54

μονο μια παρατηρηση
η δαπανη για μισθους και συνταξεις ειναι 9,3%του 2009 (ε.ε των 15 10%)
δαπανες πρωτογενεις και κοινωνιες =41,8% (εε 45%) για 2009
στοιχεια απο ΤτΕ, ευρ. στατιστ. υπηρεσια και διεθνες ινστιτουτο εργασιας

τουλαχιστον αν γραφουμε κατι να το ξερουμε και να μην αναπαραγουμε ψεμματα

Ανώνυμος είπε...

Και άλλος σοφός μας προέκυψε....αγαπητέ φίλε γιατί δεν συνυπολογίζεις στο κονδύλιο για μισθούς και συντάξεις και τις μεταβιβαστικές πληρωμές του κράτους; Για πές μας τί ακριβώς είναι οι πληρωμές αυτές και ποιό είναι το ύψος τους. Και στην τελική απο όλα τα ερωτηματα ,την παρένθεση βρήκες μωρέ να σχολιάσεις; Την παρένθεση; Ημαρτον...

Ανώνυμος είπε...

@ 1:54 μ.μ.
Σιγά τα ερωτήματα που έβαλες και θες να σου απαντήσει κιόλας!!..
Τα λεφτά που παίρνει τα δικαιούται κι αυτός κι όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν και δεν κόβουν μπιάφες σαν και του λόγου σου, και κατόπιν συλλογικών συμβάσεων!!!..
Οι εργαζόμενοι, όπως και αυτός και εγώ και πολλοί άλλοι ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, τα λεφτά τα βγάζουμε και με το παραπάνω!! μόνο η ΔΕΗ είχε ΚΕΡΔΗ 1,1 δις όπως σου ανέφερε παραπάνω, και μόνο για ένα χρόνο!!!..Τί άλλη απόδειξη θέλεις??..
Το ΕΣΥ πραγματικά με τον ιδρώτα των εργαζομένων και των συνταξιούχων έγιναν!!!..Μήπως και γι' αυτό έχεις αμφιβολία???..

Ποιοί άλλοι μεριμνούν για το μισθό του, αν δεν δουλέψει αυτός ο ίδιος 11:34 π.μ.???...

Βγήκατε όλοι οι σαλίγκαροι να υπερασπιστείτε την πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, και του ΔΝΤ ενάντια στα συμφέροντά σας!!!.. για να αντικρούσετε τάχα την άποψη του Πράσσου, για να δώσετε τα διαπιστευτήρια δουλικότητας, στους πρασινοφρουρούς!!!!...
Έελεεος!!!!....

Ανώνυμος είπε...

προς 3:11

φιλε μου οι μεταβιβαστικες πληρωμες ειναι χερι-χερι
και σε καμια περιπτωση δεν αποτελουν δημοσια εξοδα!
βασικα του δημοσιου λογιστικου....

Ανώνυμος είπε...

Προς 4.21. Τί ακριβώς τελείωσες και πόσα παίρνεις; Εγω έχω δυο πτυχία ΑΕΙ, μιλάω δυο ξενες γλώσσες και τελειώνω το μεταπτυχιακό μου τώρα και παίρνω 1200 ευρώ. Περιμένω μεγάλε....τί τελείωσες και πόσα παίρνεις;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Κάθομαι τόση ώρα μπρόστα απο τον υπολογιστή και φρίττω με το γεγονός οτι πρέπει να δώσουμε τόσες εξηγήσεις

Γιατί αντιστεκόμαστε
Γιατί πληρωνόμαστε
Γιατί υπάρχουμε

Κύριε Κοσμίδη αρκετά, ηρεμίστε και προσπαθήστε να καταλαβετε οτι κάνετε λάθος, δεν είναι ντροπή

Χωρίς καμία αμφιβολία δεν υπάρχει κανείς που να θέλει το κακό της χώρας, ούτε εσείς..αλλά για το Θεό καταλάβετε τι γράφετε, τι συμβαίνει και τι έρχεται

Σας παρακαλώ σταματήστε να υποτιματε το λαό, είστε κ εσείς ενας εξ αυτών. Δεν υπονοώ πως το κάνετε επίτηδες αλλά επαναλαμβάνω, σας αφορά κι εσάς

Στέφανος Πράσσος είπε...

Κύριε σοφέ θα απαντήσω παρότι δεν θεωρώ ότι βάζεις σοβαρά ερωτήματα και καλά είναι έχοντας το θάρρος της γνώμης να βάζεις και το όνομά σου.
1. Τελείωσα τεχνική σχολή γιαυτό και δουλεύω ηλεκτροσυγκολλητής στα ορυχεία και δεν διδάσκω στις έδρες όπως εσείς που τελειώσατε πανεπιστήμια. δουλεύω από 17 χρονών σε εταιρείες και εργολάβους. έχω 3 παιδιά, 29 χρόνια προϋπηρεσία στη ΔΕΗ και παίρνω 2.400 καθαρά. Επειδή δεν σπούδασα χτυπάω βαριά 30 χρόνια και τρώω τέφρα και σκόνη με το κουτάλι γιαυτό και έχω 3 δισκοκύλες (πρόβλημα που έχει το 90% των συναδέλφων μου και ένα έμφραγμα από τα 45 (ο μέσος όρος ζωής των εργαζομένων στα ορυχεία είναι τα 61 όταν τα γενικά όρια είναι 75 στους άνδρες. Αυτά και να γνωρίζεις ότι οι σπουδές δεν είναι το μοναδικός στοιχείο που διαμορφώνει την αμοιβή γιατί στο φινάλε τους καθηγητές σου και τα βιβλία σου δεν τα πλήρωνε μόνο ο μπαμπάς σου αλλά κι εγώ που δεν σπούδασα δουλεύω όμως και πληρώνω φόρους από τα 17 μου.
2. θα περίμενες να απαντήσω σοβαρά ότι το ΕΣΥ δεν το πλήρωσε ο λαός ή ότι τα χρέη οφείλονται στους μισθούς; πρώτον αν μπορείς πες μου που βρέθηκαν τα 600 δις ευρώ στην Ελβετία; Μήπως είναι αυτά που χρωστάμε και άλλα τόσα που κατάκλεψε η αστική τάξη μας με την συμμετοχή του πολιτικού προσωπικού της χώρας.
μήπως γνωρίζεις γιατί ένα φίλτρο σπιρομέτρησης ενώ κοστίζει 30 λεπτά στο φαρμακείο, στα νοσοκομεία κοστίζει 10 ευρώ;
Μήπως θα έπρεπε να είμαστε σοφοί σαν κι εσένα για να έχουμε άποψη για την παιδεία; Δεν αρκεί ότι είμαι φορολογούμενος πολίτης, ούτε ότι σπουδάζω 2 παιδιά στο πανεπιστήμιο και έχω άλλο ένα στο γυμνάσιο;
Αρκετά πια με τους σπουδαγμένους σοφούς!
σοφό σε κάνει η ζωή και οι αγώνες και όχι τα χαρτιά αγαπητέ άγνωστε σοφέ!

Ανώνυμος είπε...

Όταν εσύ..."τελείωνες", άλλοι εργάζονταν με σκληρά ωράρια!!!..
Τα χαρτιά δεν κάνουν τίποτα παραπάνω, από το να βεβαιώνουν ότι είσαι "ειδικός" για κάτι!!!...
Στη δουλειά ειδικεύεσαι και εξειδικεύεσαι καλύτερα!!..
Και ο μισθός, πέρα από το επίδομα εξειδίκευσης που παίρνεις, πρέπει να λαμβάνει υπ'όψη το κόστος ΖΩΗΣ και υην αγοραστική δύναμη του πολίτη, του λαού μέσα στη ζούγκλα της "αγοράς" την οποία την καθορίζουν πάλι "πτυχιούχοι" και "μεταπτυχιακοί", χωρίς να ξέρουν την κοινωνία!!,.. αρκεί να τους "βγαίνουν" τα νούμερα αδιαφορόντας για τον κόσμο αν πεινά ή αν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα τα οποία επιβάλουν πάλι "αυτοί"!!..
Γι αυτό οι εργαζόμενοι οι οποίοι ΕΙΝΑΙ και ΠΟΛΙΤΕΣ ταυτόχρονα, κάνουν αγώνες, -θυσιάζουν από τα μεροκάματά τους-,για να πετύχουν κάτι πιό ανθρώπινο και αξιοπρεπές, και κανουν συμφωνίες με τα αφεντικά, "συμβάσεις"!!!..
Και κάτι τελευταίο,..Δεν γεννήθηκαν οι άνθρωποι για να "δουλεύουν" μια ζωή υπό άλλους ανθρώπους για να ζήσουν, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ και η ΑΤΟΜΙΚΗ τους ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΣΚΕΨΗ, ΣΤΟΧΑΣΜΟ, ...ΌΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ για να πορευτούν στη ζωή!!!...
Αυτά τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά, που με κόπο, όπως πιστεύω απέκτησες, άλλοι ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ γιατί έχουν ΆΝΕΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ σε σχέση με πάρα πολλούς, και ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, και προσπαθούν να μας πείσουν να πουλήσουμε ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ πιό φθηνά, από ότι θα θέλαμε εμείς!!!.. και βρίσκουν "εθελοντές" και "πιστά σκυλάκια" μέσα στον εργατόκοσμο, για να περάσουν το σκοπό τους!!!!...

Ανώνυμος είπε...

Γράφω πρώτη φορά

Μπράβο στον κυριο Πρασσο και στο aivres

Eλένη Κούτσιανου

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Αυτό που θά'θελα να συμπληρώσω (χωρίς να σώζω την "ηλίθια" αντιπαράθεση)είναι ότι: στην κατάσταση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σα χώρα, μας οδήγησαν κάτι λαμογιοτύποι με κάτι πτυχία ΝΑΑΑΑΑ!!! Η κατοχή τίτλων σπουδών είναι θεμιτή και επιβεβλημένη σα προσόν μόρφωσης και διάπλασης χαρακτήρα και όχι για επίδειξη ανωτερότητας ... αμόρφωτοι ε αμόρφωτοι σκερβελέδες (αλλά με master)

Ανώνυμος είπε...

Ελένη, γιατί μπράβο στο αϊ βρές??..
οι άνθρωποι θέλουν να χλευάσουν και να ξεφτιλήσουν κάθε αντιπασοκική δημοκρατική άποψη!!!...γι αυτό τα αναρτούν τα άρθρα!!!...
Αλλά τους βγαίνει μπούμεραγκ!!!...

Ανώνυμος είπε...

εύγε σερβια νετ

Το Προφίλ μας