Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τιμήθηκε η επέτειος του ολοκαυτώματος της πόλης των Σερβίων

Με κάθε επισημότητα και τη δέουσα τιμή πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ολοκαυτώματος της πόλης των Σερβίων. Με τα τραγικά γεγονότα της 6ης Μαρτίου του 1943 να παραμένουν ανεξίτηλα στη μνήμη εκείνων που τα έζησαν αλλά και να συγκινούν όλους εκείνους που τα γνωρίζουν μέσα από μαρτυρίες και αφηγήσεις, η ιστορική επέτειος του ολοκαυτώματος έφερε και πάλι στο προσκήνιο το βαρύ φόρο που πλήρωσαν τα Σέρβια στη μάχη κατά του κατακτητή. Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο μνημείο της Κεντρικής Πλατείας Σερβίων ενώ αναφορά στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν 68 χρόνια νωρίτερα έκανε στην ομιλία του ο κ. Γεώργιος Παχίνης. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.  


 «Οφείλουμε μεγάλη τιμή σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας για την απελευθέρωση της πατρίδας, στις πατριωτικές δυνάμεις που έδωσαν σκληρό αγώνα και αντιστάθηκαν  αλλά και σε εκείνους που υπέστησαν τα δεινά από τον κατακτητή» επεσήμανε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος θυμίζοντας παράλληλα τις καταστάσεις που βίωσαν οι κάτοικοι των Σερβίων την περίοδο μετά το τραγικό γεγονός του ολοκαυτώματος.
Τόνισε επίσης  ότι θα κατατεθεί πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανέγερση μνημείου προς τιμή των πατριωτών
που έχασαν τη ζωή τους κατά τα γεγονότα του ολοκαυτώματος.
Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών οι βουλευτές του Νομού Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Γιάννης Βλατής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Αθανάσιος Κοσματόπουλος οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη τοπικών συμβουλίων, αντιπροσωπείες των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων από τη Δυτική Μακεδονία, πλήθος κόσμου και κάτοικοι των Σερβίων, όπως επίσης ηλικιωμένοι που έζησαν το γεγονός και συγγενείς θυμάτων.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνον εκδηλώσεις και θεάματα, είναι η σημερινή δημοτική αρχή.Πέρασαν 2,5 μήνες και με ανησυχεί οτι ακόμα καμμια ασφαλτόστρωση δεν εγινε.Δείτε παράδειγμα το δρόμο για Κέντρο Υγείας, απο την πλευρά του γυμνασίου, ολο λακούβες και τρύπες είναι, με κίνδυνο για διερχόμενους, πεζούς και οχήματα.Οι πολίτες είναι ανήσυχοι, βλέπουν οτι ο καιρός περνά και κανένα εργο δεν υπάρχει στον ορίζοντα.Ολα εμειναν πίσω και είναι στάσιμα.
Ακόμα να πάρει μπρός η νεα δημοτική μηχανή.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή το έργο σου 7:50 επί 8 χρόνια ήταν οι τρύπες που βούλωσες. Για να λέμε και τι εννοούμε όταν λέμε "έργ". Γιατί και τα ευρωπαϊκά προγράμματα έργο είναι. Άλλο που εσείς δεν ξέρατε καν τι σημαίνει και ο Βελβεντός σας έβαλε τα γυαλιά. ΠΑΛΙ.

Ανώνυμος είπε...

PRASINA GIALIA???
GI AYTO TA VLEPEIS OLA PRASINA???...

Ξενοφώντας Βαϊζογλου είπε...

Πολύ καλή η ομιλία του Κυρίου Παχίνη και τα δύο ποιήματα τα οποία διαβάστηκαν ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ.
Προτείνω την επόμενη φορά να γίνει στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δ/Σ

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχουν τα σχόλια του 9:22 με το πράσινο;

Ανώνυμος είπε...

Η νεα Δημοτικη Αρχη πρεπει να καθαρισει πρωτα τα σκατα της προηγουμενης Δημοτικης Αρχης και μετα να δει τις λακουβες και τις τρυπες !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο πρωην κ'οι πρωην του....δεν το καταλαβατε ;ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

pantoy o Xenofon.leipei o Martis apo tin sarakosti?

Το Προφίλ μας