Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εξελίξεις στην Ευρώπη, με το τοπίο να είναι θολό όσον αφορά στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό χρέος. Επιδίωξη του κ. Γιώργου Παπανδρέου θα είναι να υπάρξει ένα μίνιμουμ συναίνεσης, το όποιο θα αποτελούσε ισχυρό μήνυμα προς τους εταίρους και «χαρτί» στις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν.
Η αδιάλλακτη στάση που κρατά η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο θέμα της επιμήκυνσης του χρέους και της μείωσης των επιτοκίων αποτελεί τον μεγάλο «πονοκέφαλο» της κυβέρνησης, κορυφαία στελέχη της οποίας εκφράζουν πλέον ανοιχτά την απαισιοδοξία τους.

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 10:00 π.μ. με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στις 14.15 με την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στις 15.30 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και στις 16.45 με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 6:00 μ.μ., με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και στις 7:00 μ.μ., με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.
Αργά το απόγευμα  ο πρωθυπουργός αναχωρεί για το Παρίσι, όπου θα συναντηθεί την επομένη με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, προσπαθώντας να ανατρέψει το κλίμα νευρικότητας που προκαλεί η στάση της Γερμανίας εν όψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 11 Μαρτίου και, κυρίως, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25 Μαρτίου.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας