Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Δυναμικές κινητοποιήσεις από τους κατοίκους των Καμβουνίων

Ενάντια στην απόφαση κλεισίματος του Γυμνασίου Τρανοβάλτου και του Δημοτικού Σχολείου Ελάτης
Οι αποφάσεις του συντονιστικού οργάνου αγώνα στη συγκέντρωση της Τρίτης 15 Μαρτίου 2011 στο Τρανόβαλτο που έγινε πρωτοβουλία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Τρανοβάλτου και της Τοπικής Κοινότητας Τρανοβάλτου, ενάντια στην  αναπάντεχη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για το κλείσιμο του Γυμνασίου Τρανοβάλτου και του Δημοτικού Σχολείου Ελάτης χωρίς καν να έχουν γίνει ούτε οι προσχηματικές διαβουλεύσεις έχουν ως εξής:

- Διαμαρτυρία των κατοίκων την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 12:00 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ΖΕΠ) με τη συμμετοχή και του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ελάτης
- Κλείσιμο του δρόμου Κοζάνης – Λάρισας στο ύψος του Τριγωνικού, την Πέμπτη 17 Μαρτίου και την Παρασκευή 18 Μαρτίου και κατά τις ώρες 12:00-14:00
- Κλείσιμο του Γυμνασίου, του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Τρανοβάλτου το τριήμερο 16, 17 και 18 Μαρτίου 2011. Αποχή από τα μαθήματα των μαθητών Λυκείου της περιοχής (Α' και Β' τάξη) τις ίδιες ημέρες.
- Επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στην Υπουργό Παιδείας, στους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
-Περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα   

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ΠΑΣΟΚΟΙ τι λένε τώρα? Οι Νεοδημοκράτες? Οι Κουμουνιστές? Οι Συνασπισμένοι? Οι Καρατζαφερικοί? Όλοι Μούγκα? Τα Καμβούνια τα τελείωσε το ΠΑΣΟΚ. Έβαλε την ταφόπλακα. Αναρωτιέμαι βέβαια πως καταφέρνεικαι παραμένει στην περιοχή 1ο κόμμα. Καλά να πάθουμε. Μυαλό δεν βάζουμε με τίποτα. Έρχονται οι βουλευτές και αντί να τους πάουμε με τις πέτρες (που έχουμε και πολλές στην περιοχή μας) τους χειροκροτάμε. Αλήθεια από ποιό δρόμο θα πάνε τα γυμνασιόπαιδα στο Λιβαδερό? Ο άλλος δρόμος του Προσηλίου? Πήρατε είδηση τι έγινε ή ακόμα κοιμάστε όρθιοι? Δεν πάει άλλο. Τέτοιες αποφάσεις ερημώνουν την περιοχή μας. Τι σχέδιο έχουν? Οι Μικροβαλτινοί τι λένε για όλα αυτά? Έχουν ακόμη ΘΕΑ την Αννούλα? Να φέρει αυτή το παιδί της να πάει σχολείο εδώ, να δούμε. Με τέτοια μέτρα η περιοχή μας θα γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο. Λυπάμαι που το λέω, αλλά έτσι είναι. Διάβασα πριν από λίγο τη συνέντευξη του φίλου μου και προέδρου του Δ.Σ Του Δήμου Σερβίων. Δεν είδα καμία ερώτηση για το θέμα και λυπήθηκα αφάνταστα, γιατί τον θεωρώ αξιόλογο. Να προσέχετε όταν ζητάτε συνέντευξη από τους άρχοντες του τόπου τι τους ρωτάτε. Άλλα είναι τα θέμματα που καίνε και όχι το πως ξυπνάμε το πρωί. Η αντίδραση των κατοίκων των Καμβουνίων πρέπει να είναι άμεση και δυναμική. Όχι χαϊδέμματα πλέον στους Υπουργούς και τους Βουλευτές. Όλοι τους φταίνε για τα χάλια μας. Κ.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Αν περιμένουμε απο ένα σχολείο να κρατήσει μια ολόκληρη περιοχή τότε αυτή η περιοχή είναι ήδη χαμένη !!! Φυσικα και δεν συμφωνώ με το κλείσιμο του σχολείου αλλα ας μην τραγικοποιούμε τα πράγματα. Εαν κλείσει το σχολείο θα πρέπει το υπουργείο να δεσμευτεί να ανοίξει ο δρόμος Προσηλίου μέσα στο καλοκαίρι ή να γίνει ο δρόμος προς το Λιβαδερό.
Κ.Τ. ας κοιτάξουμε την ανάπτυξη της περιοχής και το σχολείο μπορεί να επαναλειτουργήσει. Αλλα το σχολείο δεν μπορεί να δώσει ανάπτυξη στην περιοχή

Ανώνυμος είπε...

Σκεφτείτε και λίγο το καλό των παιδιών σας.

Ανώνυμος είπε...

Οι εφαρμογές του Καλλικράτη άρχισαν. Η αλλαγή του αρχικού προσανατολισμού για κλείσιμο του γυμνασίου Λιβαδερού και η τελική τράμπα στο Τρανόβαλτο δείχνει ότι οι αγώνες έχουν αποτελέσματα αλλά και ότι για να μη βάζουν κάποιοι (η κυβέρνηση εν προκειμένω) τελικά φωτιά στο σπίτι το δικό μας, χρειάζεται όταν απειλείται του γείτονα να συμμετέχουμε στον ξεσηκωμό.
Ο Δήμος τι λέει για τις εξελίξεις; Η απουσία του Δημάρχου είναι λόγος για να σιωπάει το δημοτικό Συμβούλιο; 3 σχολεία κλείσανε στο Δήμο μας και κουβέντα δεν ακούστηκε. Τα μεγάλα λόγια στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο εύκολα ξεχνιούνται;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κ.Τ.- 11:18 π.μ.
ΔΕΝ φταίνε όλοι για τα χάλια αυτά που περνάμε!!
και ούτε όλοι κάνανε μούγκα!!!..
Προεκλογικά οι κομμουνιστές σου λέγανε για τον "περίφημο" καλλικράτη και τι προγραμματίζεται να γίνει. Και σας καλούσαν να μή ψηφίσετε τους φιλοκαλλικρατικούς και φιλομνημονιακούς υποψηφίους,... αλλά ο κόσμος "παρασύρεται" από "ποδοσφαιρικά" αισθήματα και δεν κοιτά το συμφέρον του, αλλά το πως θα "πανηγυρίσει" την πρωτιά!!!..
Τώρα η πρωτιά ήρθε, αλλά μαζί και όλα αυτά τα προγράμματα που είχαν στο συρτάρι!!!..
Οι κομμουνιστές πάλι μπαινουν μπροστά και φωνάζουν, και όχι μόνο για το Τρανόβαλτο, αλλά για όπου υπάρχουν τα προβλήματα αυτά σε όλη την Ελλάδα!!..
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να ταυτίζεις όλους αυτούς τους κυβερνητικούς,-παλιούς και νέους-, με τους κομμουνιστές!! Οι οποίοι παρόλο που δεν ψηφίστηκαν ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ τους, για τα δικαιώματα των συμπολιτών τους και όχι μόνο!!!...
ΈΝΩΣΕ και σύ τη φωνή σου μαζί με τους κομμουνιστές, για γίνει δυνατότερη!!..
Και μή ζητάτε ευθύνη από εκεί που ΔΕΝ τη δώσατε!!!...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΑΣ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΣΗΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ
ΓΙΑΥΤΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ Η ΨΗΦΟΣ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΦΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ;;;;; ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ; ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΗ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Βρε σεις, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι, κάνουν εφετζίδικες "παρουσιάσεις" και ομιλίες!!..
Ο κόσμος είναι συγκεντρωμένος, και τις περισσότερες φορές ψηφοφόροι τους και κλακαδόροι!!!..
Είναι και οι γλύφτες και οι κόλακες,..
κολακεύουν τον δήμαρχο καμαρώνει κι αυτός και προσπαθεί να κορδωθεί και να ψηλώσει!!!..
με λίγα λόγια καμιά ουσία!!!
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ!!!...

Ανώνυμος είπε...

Giati den lete ta pragmata me to onoma toys? Oi topikoi pasokoikoi leontes einai gatakia poy niaoyrizoyn klapsiarika otan prokite gia pragmatika problimata. Eis igeia ta koroida sto Tranobalto kai sthn Elati. Poy einai o Eleuterioy, kai oi pseytoproodeytikoi typoi Lazariotis kai alloi poy poyloysan moyri stin efimerida toy Mikrobaltoy? Ante sthn ygeia sas......

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να κλείσουν όλα τα σχολεία που δεν μπορούν να λειτουργείσουν σαν εξαθέσια σχολική μονάδα. Σχολεία είχαμε σε όλα τα χωριά .Είχαμε ανάπτυξη? ασφαλώς όχι άρα τα σχολεία δεν είναι χώρος ανάπτυξης μιάς κοινωνίας είναι χώρος εξυπηραίτησης κυρίως των εκπαιδευτικών.Στην περιοχή μας λειτουργούσαν Σχολεία σε όλα τα χωρια είχαμε ανάπτυξη? που τη είδατε κι εγώ δεν τη βλέπω. Ειμαστε σαν περιοχή κάτω του μηδενός δεν μας βοήθησε η ύπαρξη σχολέιων δεν θα εμποδίσει την ανάπτυξη εάν συνενωθούν δύο ακόμα σχολεία και θεορώ θα είναι πολύ καλλύτερα για τα ίδια τα παιδιά.

ο

Ανώνυμος είπε...

Όσοι σκέφτονται πρώτα το συμφέρον των παιδιών είναι υπέρ των συγχωνεύσεων.
Όσοι θέλουν την δική τους ευκολία θέλουν το σχολείο δίπλα στο σπίτι τους κι ας έχει 5 παιδιά κι ας έχεις ένα δάσκαλο για 6 τάξεις.
Αυτή την λογικοί την στηρίζουν και κάποιοι που θέλουν μα λέγονται αριστεροί που θέλουν να λέγονται προοδευτικοί.
ΕΙΣΤΕ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ .
ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ,
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

οποιοι ειναι υπερ των συγχωνευσων ας στειλουν πρωτοι ΑΥΤΟΙ τα παιδια τους σε συτα τα σχολεια

το μαυρο ασπρο. απο ποτε μια ταξη των 10 παιδιων ειναι χειροτερη ακπαιδευτικα απο ταξη των 25? τοτε γιατι στελνετε τα παιδια σας σε φροντιστηρια με "ολιγομελη πενταμελη τμήματα"?

ολοι μιλανε για αναγκαιες συγχωνευσεις αλλα τα παιδια τους πανε σχολειο στην κοζανη. των αθηναιων 10 λεπτα απο το σπιτι τους και των βουλευτων σε ιδιωτικα.


ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ;
ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ;
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ 6/ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ 15 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ ΑΠΟ ΕΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΟ;
ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΒΡΕΙ ΣΤΟ 5/Θ ΤΟΥ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ;
Η ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ 6/Θ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΕ 5/Θ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΙ;
ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΓΙΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΖΟΠΑΣΟΚ!
ΦΤΑΙΝΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ...
ΓΕΛΟΙΟΙ!!!...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΗΤΕ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΕΙΛΕ ΕΣΥ ΤΟΝ 6ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΣΟΥ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΜΕ ΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟ ΓΙΑ 6 ΤΑΞΕΙΣ).
ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ' ΣΕΝΑ.
ΒΛΑΚΑ Ε ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ.
ΑΝΟΗΤΕ

Ανώνυμος είπε...

kai si 11"42 eisai morfomenos kai xrisimopoieis tetoia glossa?

kallio αμορφωτος ευγενης και με ηθος παρα "μορφωμενος" αγενης και αλαζονας σαν και σενα

αμορφωτος

Ανώνυμος είπε...

http://www.dimos-servion.gr/files/138/SERVIA_VELVENTO/Apofaseis_DS/2011/apofasi_ds_23a_psifisma_sxoleia.pdf

Ποιος άλλο Δ.Σ. έχει πάρει αντίστοιχη απόφαση;

Για τον Κ.Τ.

Το Προφίλ μας