Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Μετανάστες: Έξω πάμε καλά...

Κατά δέκα μονάδες βελτίωσε της βαθμολογία της στο θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών η Ελλάδα σε σχέση με το 2007, σύμφωνα με μελέτη του British Council και του Migration Policy Group που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα TELEGRAPH.
Πρώτη στην κατάταξη η Σουηδία, ενώ οι περισσότερες από τις 31 χώρες της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής (πλην της Ιταλίας) αύξησαν τη βαθμολογία τους κατά μία μονάδα.
Για την αξιολόγηση αυτή χρησιμοποιήθηκαν μία σειρά από διαφορετικά κριτήρια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η ύπαρξη ευκαιριών εργασίας, η πρόσβαση στην εκπαίδευση και η ύπαρξη νομοθεσίας που εμποδίζει τις διακρίσεις. 

Με βάση τα ανωτέρω κριτήρια η Σουηδία φαίνεται ότι είναι στην κορυφή της σχετικής κατάταξης και ακολουθούν Πορτογαλία, Καναδάς, Φινλανδία και Ολλανδία. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται Λιθουανία, Μάλτα, Σλοβακία, Κύπρος και Λιθουανία, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στη 12η θέση και οι Ηνωμένες Πολιτείες στην 9η.
Βεβαίως, όλες αυτές οι χώρες δεν έχουν μετανάστες των οποίων να κινδυνέυει η ζωή λόγω της πολυήμερης απεργίας πείνας, όπως η Ελλάδα.....
http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας