Συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά
Μπακαλιάρος παστός
1 κιλό μπακαλιάρο παστό
1 κουτάκι μπύρα
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
Μπακαλιάρος παστός
1 κιλό μπακαλιάρο παστό
1 κουτάκι μπύρα
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
Ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο με άφθονο νερό και τον βάζουμε σε ένα μπωλ με νερό από το προηγούμενο βράδυ για να ξαλμυρίσει. Ενδιάμεσα του κάνουμε 5-6 αλλαγές του νερού. Συνήθως χρειάζεται 24-48 ώρες για να ξαλμυρίσει. Την άλλη μέρα στραγγίζουμε το μπακαλιάρο και τον σκουπίζουμε καλά, αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκκαλα και τον τεμαχίζουμε σε μερίδες, ώστε να είναι έτοιμος για τηγάνισμα.