Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα εν καιρώ Νέας Δημοκρατίας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ομόφωνα να ενημερωθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης για τους λόγους παρακολούθησής του από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Η Αρχή  Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) ζήτησε τα σχετικά στοιχεία από την ΕΥΠ.

 

Η ΕΥΠ αρνήθηκε να τα δώσει. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος έθεσε αυτονοήτως στην Ολομέλεια της Αρχής θέμα να προσκληθεί η ΕΥΠ να δώσει εξηγήσεις για την άρνησή της. Και η πλειοψηφία των μελών της ΑΔΑΕ (4-3) αποφάσισε σήμερα να μην κληθεί η ΕΥΠ!

 

Όπως σημειώνει ο Ξενοφών Κοντιάδης, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΟΣΜΟΥ, «Η παρούσα πλειοψηφία στην ΑΔΑΕ διαμορφώθηκε πρόσφατα, μετά τον ορισμό νέων μελών από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με τη σύμπραξη Νέας Δημοκρατίας και Βελόπουλου, χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/5 των μελών της, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα».

 

Μάλιστα η νέα σύνθεση της ΑΔΑΕ ορίστηκε από τη Βουλή την παραμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της ΑΔΑΕ, στην οποία θα αποφασιζόταν η επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ για τη στάση της στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

 

Όλα αυτά αποτυπώνουν πώς λειτουργεί σήμερα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Είναι και αυτό ένα σημαντικό κριτήριο της ψήφου μας την Κυριακή, τουλάχιστον για όσες και όσους θέλουν να ζουν σε μία σύγχρονη, δικαιοκρατούμενη δημοκρατία.

 

Ηλίας Παπαθεοδώρου

Εκπρόσωπος Τύπου ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας