Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Μαργαρίτα Παπανδρέου: "Ενας αιώνας ακούγεται πολύς χρόνος"

"Ενας αιώνας ακούγεται πολύς χρόνος"
Σε αυτό το προσωπικό ορόσημο, βρίσκω τον εαυτό μου να αναπολεί το μακρύ ταξίδι της ζωής. Είμαι ευγνώμων για τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν ώστε να μπορέσω να προσφέρω ό,τι μπορούσα με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων.
Ενας αιώνας ακούγεται πολύς χρόνος, ακόμα και για μένα. Ο αγώνας για τη χειραφέτηση της γυναίκας μέσα σε αυτό το διάστημα έχει δει πρόοδο αλλά και οπισθοδρόμηση. Είναι αγώνας πολυσύνθετος, συνδέεται με το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη, είναι ένας διαρκής αγώνας, πάντα επίκαιρος.
Οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση, να μην εφησυχάζουμε, να συνεχίσουμε τον αγώνα για να δώσουμε στις γυναίκες του σήμερα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, να παγιώσουν μια αντίληψη στα ζητήματα φύλου ως προς την εκπροσώπησή τους στην πολιτική, αλλά και για να εξασκήσουν τρόπους και να στοχεύσουν στην αλλαγή της νοοτροπίας της ελληνικής κοινωνίας.
Εύχομαι η σημερινή Ελληνίδα να είναι περήφανη για όσα έχουν επιτευχθεί και να έχει δυνάμεις να αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο.
Μαργαρίτα Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας