Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η αγορά ακινήτου για την αποκατάσταση και επέκταση του Δημαρχείου Σερβίων

Κατά πλειοψηφία πέρασε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, η απόφαση για την αγορά του ακινήτου, που ανήκει στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της αποκατάστασης και επέκτασης του Δημαρχείου Σερβίων, έπειτα και από την καταστροφική πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του πρώτου ορόφου του ιστορικού κτιρίου που είχε χτιστεί το 1936.

Η συνολική δαπάνη του έργου για την αποκατάσταση και επέκταση του Δημαρχείου Σερβίων, ανέρχεται στα 2.500.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και περιλαμβάνει τόσο την μελέτη όσο και την αποκατάσταση και κατασκευή της νέας πτέρυγας του Δημαρχείου η οποία θα καλυφθεί, έπειτα και από την δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών, μέσω του ΕΠΑ 2021-2025, με κεντρικό στόχο να δημιουργηθεί και να αποδοθεί στους πολίτες ένας χώρος πολυλειτουργικός και ικανός να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου μετά το πέρας του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε πως: «Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκατάσταση του καμένου Δημαρχείου Σερβίων ξεκίνησε με τη σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απευθείας αγορά ακινήτου από τον Δήμο Σερβίων με σκοπό την επέκταση του Δημαρχείου. Το Δημοτικό Συμβούλιο έπραξε το χρέος του. Αναμένουμε αμεσότατα την κεντρική εξουσία να πράξει αναλόγως».

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με ευθύνη του Ελευθερίου χάνεται η μοναδική ευκαιρία να φύγει το δημαρχείο από την θέση ταλαιπωρία για τους πολίτες που βρίσκεται και το κάνει και χειρότερο με την αγορά του οικοπέδου που δεν θέλει κανείς και τον φτάνεις με τελεφερίκ. Δυστυχώς το δημαρχείο πρέπει να φτιαχτεί και να διατηρηθεί για εκδηλωσεις η γραφεία των δημάρχων αντιδημάρχων και οι υπηρεσίες να πάνε στο τουρκικό σχολείο που είναι ανοιχτός χώρος με πάρκινγκ και κάθε δημότης μπορεί να πάει ειδικά οι άνθρωποι από τα χωρια. Μην ξεχνάμε ότι και πάλι με ευθυνη Ελευθερίου χάθηκε το ειρηνοδικείο ενώ ο δήμαρχος πανηγύριζε που το πήρε η αστυνομία. Δυστυχώς ο εγωισμός και οι εμμονές είναι κακός σύμβουλος. Οι σερβιωτες έχουμε αυτό που μας αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Να τα πάρουμε με την σειρά και ελπίζω πως θα ο διαχειριστής θα επιτρέψει να δημοσιευτεί το σχόλιο μου. Στην αρχή ακούστηκε ότι ο Προσκοπισμός της Ελλάδας είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και όλη η περιουσία του ελέγχεται από το ελεγκτικό συνέδριο. Το κράτος έχει εκτιμήσει την αξία του οικοπέδου και του κτίσματος … και έτσι δεν μπορεί να δωριθεί στον Δήμο Σερβίων αλλά θα πρέπει να πουληθεί. Από την άλλη έχουμε τις δηλώσεις τις αντιπολίτευση ότι στο παρελθόν ο αντιδήμαρχος κ. Ζάκης σε συνεννόηση με τον Προσκοπισμό Αθηνών ειπώθηκε ότι εάν ο Δήμος παραχωρήσει μία αίθουσα στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων τότε θα παραχωρούσαν δωρεάν μίας και το απέχτησαν μεταπολεμικά δωρεάν από Σερβιώτες. Σε όλη την διάρκεια της συζήτηση αυτό που ακούγαμε ήταν ότι οι Σερβίωτες δεν θα επιβαρυνθούν για την αγορά του οικοπέδου λες και τους ρωτήσανε πολλές φορές και στο παρελθόν για το τι θα έκανε η εκάστοτε δημοτική αρχή.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η νέα δημοτική αρχή θέλει να αγοράσει το οικόπεδο, θέλει να το δημοπρατήσει σε εργολάβους, θέλει να το αναθέσει στους Μηχανικούς υπαλλήλους του Δήμου, που αν λάβουμε υπόψη την επίβλεψη που κάνανε στο έργο έκτρωμα της αναπλάσεως θα καταλάβουμε ποια είναι η ποιότητα της υπηρεσίας. Την μία λένε ότι έχει εγκριθεί ένα κονδύλιο 750.000 ευρώ από την περιφέρεια για την αποκατάσταση της ζημιάς της σκεπής και του καμένου Δημαρχείου. Από την άλλη λένε ότι ευελπιστούν η πολιτεία να τους δώσει άλλα 2,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα τα διαχειριστούν με τον κλασικό δημόσιο τρόπο ανάθεσης των έργων. Μειονοτικός διαγωνισμός, νόμιμες προμήθειες, χρονοδιαγράμματα παράδοσης και υπερκοστολόγηση υλικών, ελλιπής παραδώσεις δημόσιων έργων σε υλικά, εξοπλισμούς και τα σχετικά όπως δηλαδή συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις του Δημοσίου. Αυτά λίγοι τα γνωρίζουν και αναφέρομαι στους νέους αντιδημάρχους που πολύ καλά συμφώνησαν και ψήφησαν την αγορά του οικοπέδου αλλά στην τελική άλλοι θα τα διαχειριστούνε τα παραπάνω και καταλαβαίνετε τι πρόκειται να γίνει στο το μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ;;;;!!!!!!
ΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΚΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ!!!!!

ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΩΡΕΕΕΕΕΕ
ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΑΥΡΙΟ ΧΤΕΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ 18:06 ΔΙΑΦΩΝΩ
ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΟΨΗ ΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΩΡΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΠΥΡΑΚΙΑ Ο ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ) ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΠΤΗ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!
ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΡΑΠΤΗ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΕΡΕΙΠΙΟ;

Ανώνυμος είπε...

Απορώ ειλικρινά πώς δεν γίνεται θέμα στο Δ.Σ.η μεταφορά του Δημαρχείου στο Τούρκικο. Το τωρινό κτίριο να γίνει στέγη όλων των σωματείων,συλλόγων κλπ.Προς τι οι επεκτάσεις όταν το Τούρκικο καλύπτει τα παντα και το κυριότερο ότι διευκολύνει τους Δημότες;Καλά είναι να καταλάβουμε όλοι τι είναι καλύτερο για τους Δημότες και αυτό να γίνει.Προτεινω λοιπόν στον Ελευθερίου να κάνει μία λαϊκή συνέλευση για να αποφασίσει ο κόσμος που θέλει το Δημαρχείο. Γιατί όχι;

Ανώνυμος είπε...

30/1/24 18:57

Η συζήτηση είναι το οικόπεδο και όχι η ανάπλαση που εσύ διαφωνείς γιατί προφανώς είσαι με εκείνη την δημοτική αρχή που έριξε την ταφόπλακα στην εμπορικότητα των Σερβίων. Μετά το σεισμό του 1992 στα Σέρβια αρχίσανε να κτίζονται πολυκατοικίες και η πόλη άλλαζε ριζική όψη. Για μερικούς μιζαδόρους της πολιτικής πότε τους άρεζε τα Σέρβια να είναι μία γραφική πόλη ένα χωρίο ουσιαστικά και πότε να είναι μία σύγχρονη πόλη. Με την ανάπλαση η μίζα ήταν στην γραφικότητα οπότε εκεί επενδύσανε και κέρδισαν και βλέπεις ότι κάθε μέρα το έργο ρημάζει και διαλύετε και εσύ θα αυτός που θα βγεις και θα φωνάζεις κάτι να γίνει επιτέλους γιατί σπάμε κάθε μέρα τα αυτοκίνητα μας, γιατί γλιστρήσει το οδόστρωμα και ο κόσμος δεν μπορεί να περπατήσει, γιατί δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων ενώ το Lidl διαθέτει φωτιζόμενα σκίαστρα για τους πελάτες. Και σε τελική το συγκεκριμένο έργο αξίας 2.5 εκ ευρώ η ανάπλαση σας δεν φέρει καν υπογραφή από συγκοινωνιολόγο για τις υπερβολικές στενώσεις των δρόμων και για τις αδιεξόδους σε επικίνδυνες κατηφόρες. Και ακόμα αναρωτιέται η παράταξη του Κωνσταντόπουλου γιατί δεν ξανά εκλέχτηκε. Η απάντηση είναι ότι πλήρωσε την ανάπλαση που έλαχε να εκτελέσει ενώ η δημαρχεία Κοκολιού την ψήφησε και την πέταξε στο συρτάρι. Το αποτέλεσμα ήταν αυτός που παρακίνησε τον Κωνσταντόπουλο για την ανάπλαση να ανεξαρτητοποιηθεί και σήμερα να υποστηρίζει ελευθερίου φανερά.

Ανώνυμος είπε...

18:06 168.000 ευρώ η ψηφιακή περιήγηση στα κάστρα από τον Δήμο Σερβίων
https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A87%CE%A4246%CE%9C%CE%93%CE%975-%CE%A12%CE%9F

12.000 ευρώ η ψηφιακή περιήγηση στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
https://kozan.gr/archives/528010

Προσωρινά αντιδήμαρχος οικονομικών ο δήμαρχος

Ο νοων νοειτω
Μπράβο στους συμπολίτες μου

Ανώνυμος είπε...

31/1/24 17:08

Όταν αγαπάς τα Σέρβια κάνεις θυσίες, μέχρι να πάρουν χαμπάρι οι καινούργιοι που εκλέχτηκαν της Γέφυρας τι παίζετε και να αρχίσουνε τα παρατράγουδα.

Ανώνυμος είπε...

Προς 18:57 30/1/24 Περιγραφεις μια εξελιξη πραγματων,περιληπτικα και καλα κανεις.Αποδιδεις ευθυνες στους τοπικους ταγους,καπως ετσι εγιναν τα πραγματα.Κατι παραλαβες πχ για το φουσκωμα σαν μια τεραστια κοιλια που κρυβει την πλατεια και γεμιζε μπακακοσκατα και επικινδυνη για τα παιδια η τσουληθρα κλπ μη μας διαφευγουν.Παει καποιος Βελβεντο οδηγει και ηρεμει στους δρομους,εδω οδηγει και υπογραφει ταχτικα επισκεπτηρια στους Ηλεκτρολογους αυτοκινητων φαναρτζηδες λαστιχαδες κλπ.Πανω απο 150 θεσεις παρκινγκ χαθηκαν κι αυτες που υπαρχουν ειναι για 2μισο αυτ/τα τα δε καγκελα που σταδιακα ξεχαρβαλωνοντε,παραπεμπουν σε φοντο Νεκροταφειου.Ομως συμπαθη ανωνυμε κατ εμε δεν φταινε οι διαφοροι αδιαφορουντες και σικιμεδες για τις φαεινες ιδεες τους.Τη μεγαλυτερη ευθυνη την εχουμε και εμεις και εις το επακρο ο Εμπορικος Συλλογος κι οσοι προσπαθουν να βγαλουν ενα μεροκαματο στην Αγορα.Δεν ηταν μακρια οι ειδικοι να ρωτησουν και να εχουν εκ των προτερων μια εικονα για τα χαλια της Αναπλασης και τις επιπτωσεις της.

Ανώνυμος είπε...

Προς 1/2/24 07:17

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σερβίων είναι ένοχος και συνεχίζει να είναι ένοχος ως προς το θέμα της αναπλάσεως. Εάν συζητήσεις με πρόσωπα του συλλόγου θα ακούσεις ακόμα και σήμερα να σου λένε ο επισκέπτης και ο καταναλωτής θα πρέπει να αφήνουν το αυτοκίνητο εκτός πόλεως και να εισέρχονται πεζοπόροι εντός της πόλης. Όσον αφορά του πολίτες των Σερβίων αυτούς δεν τους ρώτησε κανένας πάντως υπήρξαν και μεμονωμένες περιπτώσεις πολιτών που κινήθηκαν νομικά άλλα όπως γνωρίζεις ένας κούκος δεν φέρει την άνοιξη. Υπάρχει και το σχετικό video στο Δημαρχείο που όλος ο εμπορικός σύλλογος παρακολουθεί την παρουσίαση βουβός να ακούει τον Λαζαργιώτη να λέει ότι τα αυτοκίνητα θα μπούνε μέσα στην πλατεία εάν δεν πάρουμε μέτρα. Εκεί να αναζητήσεις ευθύνες.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=vVTKNRoddHc

Από 1:23:01 και μετά

Θα καταλάβετε γιατί έπρεπε να γίνει η ανάπλαση αυτή που σήμερα διάλυσε την εμπορικότητα και την καθημερινή μετακίνηση εντός της πόλης. Θα δείτε γιατί επιμένουν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και θα συγκρίνετε το ίδιο που γίνετε με την αγορά του οικοπέδου των Προσκόπων. Η ιστορία είναι ακριβώς η ίδια απλός τα πρόσωπα αλλάζουν. Τότε δημιούργησαν ένα τεχνητό πρόβλημα ότι τα αυτοκίνητα θα μπούνε στην πλατεία και τώρα μας λένε ότι κάηκε το Δημαρχείο. Και τα αυτοκίνητα δεν μπήκαν ποτέ στην πλατεία και το Δημαρχείο επισκευάζετε με λίγα λεφτά …

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:40 1/2/24 Δεν παμε καλααα !Ρε φιλε αν εχεις προβλημα με τον Λαζαριωτη λυστο μονος σου,εδω μιλαμε για τα προβληματα που αφορουν την Πολη και τασπειραν πολλων ειδων σικεμεδες που νομιζουν οτι αυτοι ειναι και ουδεις αλλος,δεν ειναι μονο αυτος που αναφερεσαι.Πες μας λοιπον που εσυ κι απο ποιους αναζητησες ευθυνες και μη κουνας το δαχτυλο,μια απλη αποψη κατεθεσα που εν πολλοις συμφωνουσε με τη δικη σου.Αν σκεφτεσαι ετσι ομως αυτο ακριβως ειναι και μια απ τις κυριαρχες παθογενειες μας,και οι μεν και οι δε,εχετε μεγαλη ιδεα για τον εαυτο σας,καλα κανετε,αλλοιμονο στον κοσμο δεν ενδιαφερετε ,αλλα να τα αποτελεσματα.

Ανώνυμος είπε...

1/2/24 13:44

Αδερφέ όλα έχουν μία αφετηρία την οποία οφείλουμε να γνωρίζουμε, προσωπικά δεν έχω τίποτα με κανένα αλλά όλοι όσοι απέχτησαν θεσμική θέση είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους που τα αποτελέσματα αυτών ταλαιπωρούν σήμερα το μεγαλύτερο σύνολο των πολιτών. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω και μην αλλάζεις τι συζήτηση. Το ίδιο πάει να γίνει και με το οικόπεδο και έχει και συνέχεια η ιστορία αυτή το οποίο το αντιλαμβανόμαστε από τον τρόπο που απαντούνε στην αντιπολίτευση. Ζευτούν από την μία συγκατάθεση και από την άλλη λένε ξεκάθαρα ότι εμείς της γέφυρας θα συνεχίσουμε ότι αφήσαμε θέλει δεν θέλει η αντιπολίτευση. Και ο πολίτης ? ξέρεις που τον έχουν γραμμένο.

Ανώνυμος είπε...

Παραλογισμός! Για την αγορά οικοπέδου για επέκταση του δημαρχείου είναι η ανάρτηση,ποια ανάπλαση, πάνε 10 χρόνια τώρα, επέκταση που ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!
Αλλά ποιοι είναι στην πλειοψηφία του ΔΣ; ποιους ψηφισατε; ποιοι από αυτούς έχουν δική τους άποψη;

Ανώνυμος είπε...

Τί προσωπικότητα!!!!
Όταν μιλάει δεν θέλει να τον διακόπτει κανείς.Ρίτσα λάθος πρόσωπο εκτιμάς καισέβεσαιτην άποψή του,να το θυμάσαι.

Ανώνυμος είπε...

Μα τι κόλλημα είναι αυτό με το κτίριο των προσκόπων? Ενας ηλικιωμένος, ένας με κάποιο πρόβλημα κίνησης δεν γίνεται να ανέβει σε εκείνο το σημείο. Οταν χιονίζει θα έχουν και τελεφερικ να ανεβαίνει ο κόσμος εκει? Κρίμα που μπήκαν και νέα άτομα στο συμβούλιο και απλά εκτελούν ότι θέλει ο μεγάλος.

Ανώνυμος είπε...

Προς 16:59 1/2/24 Παραλογισμος ναι συμφωνω,μα θαθελα ναξερα που κατοικοεδρευεις και που ψωνιζεις τα ματουγυαλια σου,οταν εδω μεσα σε πλειαδα ανακοινωσεων και ασχετων αρθρων,η σωστη για σενα πτερυξ των εφορμουντων και διεκδικουντων τον Δημο,εντελως κραυγαλεα και αρρωστημενα εγραφε για τον καημο της που δεν ηταν αλλος απ την προσβλητικοτητα και μη χωνεψη του αποτελεσματος των εκλογων.Αυτος αραγε τι ειδους παραλογισμος ειναι ?προφεσορε-σα ?αναμενεται μια λελογισμενη απαντηση.

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα πολλά μπλά μπλά μπλά.Για την ανάπλαση το κακό ξεκίνησε από τον Κοκολιό.Αυτός μπροστά στο σπίτι του είχε δρόμο με πέτρα και τον έκανε άσφαλτο,οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης είχαν άσφαλτο και τους έκανε με πέτρα.Αυτός που έγινε Δήμαρχος 2 φορές με κορμό την Ν.Δ.και τώρα στηρίζει τον Ελευθερίου.Είπατε κάτι;Τα συμπεράσματά σας;

Ανώνυμος είπε...

2/2/24 16:43

Επειδή τότε συμμετείχα στις συζητήσεις για την ανάπλαση η πέτρα συμφωνήθηκε να αντικαταστήσει την άσφαλτο που προβλεπότανε στο έργο της ανάπλασης ύστερα από πρόταση της τότε αντιπολίτευσης του Συριζα με αρχηγό την κ. Τσικαρδάνη.

Ανώνυμος είπε...

Εάν ήμουν δήμαρχος θα τα ξίλωνα όλα και θα έφτιαχνα σε κάθε μαγαζί ένα πάρκινγκ απ έξω όπως κάνουν σε όλες τις πόλεις της ελλάδος

Ανώνυμος είπε...

Προς 16:43 2/2 ειμαι ο 10:03 Συμπερασματα λοιπον,πρωτον δεν κοπτεσαι για τα μπλα μπλα αλλα να περασουν στο απυροβλητο οι ημετεροι σου σικιμεδες.Δευτερον ναι εχει την μεγαλη ευθυνη ο Κοκολιος αλλα μονο αυτος?τα τεφαρικια που εντεχνως πας να καλυψεις οχι?νομιζεις οτι απευθυνεσαι σε χοχολους,αλλα η υπ αριθμ 1 λιγδα και σαλτιμπαγκος εισαι εσυ,μη εκδηλωνεσαι γυρολογε τυχαρπαστε,βοα η κοινωνια για το ρολο σας εσας του παλαι ποτε.Απλα μην λουζιαζεστε πολυ,ου το μελλον αει γαρ ατιμωρητον εστι.

Το Προφίλ μας