Ο Σάκης Φωλίνας, αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών στο περιφερειακό συμβούλιο της Μεγάλης Δευτέρας αναφέρθηκε στις κορυφαίες επιδόσεις του ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου προτείνοντας την στήριξή του με 5.000 ευρώ. Την ίδια ώρα η Γιούλα Γκατζαβέλη ξαφνιάζοντας το συμβούλιο αναφέρθηκε σε έναν άλλο αθλητή, τον Αποστόλη Τεληκωστόγλου, παιδί βιοπαλαιστών που δεν έχει κανέναν σπόνσορα ούτε την τοπική αυτοδιοίκηση. Μίλησε για το ταξίδι του καθημερινά από τις Αυλές για την Κοζάνη δυο φορές την ημέρα διανύοντας 180 χλμ την ημέρα, τις πολλαπλές διακρίσεις του και το ταξίδι του στο Ιράν με την Εθνική την Πέμπτη.
Θα αγωνιστεί στο πανευρωπαϊκό στο Μάντσεστερ και στο παγκόσμιο στο Μεξικό. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να προσέχει και αυτούς, όπως είπε λέγοντας ότι χορηγίες σαν αυτή του Μίλτου Τεντόγλου μπορεί να μην είναι και τόσο σημαντικές, γιατί με τις διακρίσεις τους έχουν και χορηγούς.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης πρότεινε να βάλουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι χρήματα από την τσέπη τους ή διαπαραταξιακά στο τέλος της συνεδρίασης για να καλυφθεί το ποσό των 3.000 ευρώ για τον Αποστόλη Τεληκωστόγλου. Η Γιούλα Γκατζαβέλη με τη σειρά της πρότεινε να μπει το θέμα στην οικονομική επιτροπή με τον περιφερειάρχη να εξηγεί ότι δεν υπάρχει επιλεξιμότητα ούτε χρόνος για να ανέβει στη Δημοσιότητα. Μάλιστα ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρόταση του κ. Γρηγόρη Τσιούμαρη και της Γιούλας Γκατζαβέλη να επιχορηγηθεί η Μακεδονική Δύναμη με 50.000 ευρώ, κάτι που δεν ήταν εφικτό. Υπάρχει λύση, τόνισε ο κ. Ηλίας Κάτανας και για τους δυο αθλητές ,όπως έγινε και με την πρώτη δαπάνη στο Μίλτο Τεντόγλου.

Υπάρχουν αιτήματα για συνανθρώπους μας με δεκάδες προβλήματα υγείας πρόσθεσε ο περιφερειάρχης ζητώντας μια επικοινωνία με υπηρεσιακούς για ανάλογες περιπτώσεις. «Άλλο ένα σωματείο που έχει έσοδα από αθλητές, δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο, μπορούμε να αναβαθμίσουμε τα γήπεδα, αλλά να ξέρουμε τα όρια».

Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr