Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης: Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Ημέρα μνήμης των ηρώων και των αγώνων του εθνικού και παγκόσμιου εργατικού κινήματος η εργατική πρωτομαγιά που τιμούμε την Πρώτη του Μάη κάθε χρόνου.

Την ιστορική αυτή ημέρα καλούμαστε να

ενώσουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που μάχονται ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τις αδικίες, τις διακρίσεις, την κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την ανατροπή και αποδόμηση εργασιακών σχέσεων.

Σήμερα 136 χρόνια μετά την αιματοχυσία του Σικάγο, καθίσταται ακόμα μεγαλύτερη η υποχρέωση του Εργατικού Κινήματος να αποδείξει την αλληλεγγύη του και να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων αλλά και επερχόμενων δυσκολιών.

Σήμερα, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για σεβασμό της αξίας και της αξιοπρέπειάς μας, των εργατικών, των κοινωνικών και των πολιτικών μας δικαιωμάτων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την παγκόσμια ειρήνη, υγεία και ασφάλεια. 

Το ΕΚΝΚ ακολουθώντας την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Κυριακή 1η Μαΐου και καλεί σε δυναμική συμμετοχή στην συγκέντρωση που θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης ώρα 10.30 το πρωί. 

 

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας