Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Με επτά συμβούλους έμεινε το δημοτικό συμβούλιο Σερβίων – Νίκος Μπουκουβάλας: Είστε σαμποτέρ – Βασίλης Κωνσταντόπουλος: Τινάζετε στον αέρα το δημοτικό συμβούλιο (video)

Της Ιωάννας Παπαδημητρίου, prlogos.gr

Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο Σερβίων της Παρασκευής έκανε έκκληση να μην γίνονται πλέον εξ αποστάσεως τα δημοτικά συμβούλια, διότι διαφορετικά δεν μπορεί να συμμετάσχει παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. «Η έκκλησή σας δεν γίνεται δεκτή. Θα πάτε για παράβαση καθήκοντος αν δεν πατάτε στο δημοτικό συμβούλιο και το σαμποτάρετε» απάντησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Μπουκουβάλας λέγοντας ότι θα τους στείλει στην Αποκεντρωμένη ως πειθαρχικό παράπτωμα. «Ο πρόεδρος αποφασίζει πως θα γίνει το δημοτικό συμβούλιο, κανένας Κωνσταντόπουλος» τόνισε ο ίδιος.

Για υπερφίαλη πολιτική μίλησε η Ρίτσα Σπυρίδου διερωτώμενη αν ο πρόεδρος του Δ.Σ. είναι συνήγορος του δημάρχου ή του διαβόλου.

«Σιγά τα ωά» είπε όσον αφορά τη χιονοστιβάδα των έργων στο δήμο, όπως τα ονόμασε ο δήμαρχος.

Στη συνέχεια λόγω και της έντασης που προκλήθηκε για ακόμα μια φορά ο κ. Κωνσταντόπουλος ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του θα εξετάσει πώς θα λειτουργήσει σε ανάλογη περίπτωση. Οι εντάσεις συνεχίστηκαν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν από την συνεδρίαση από την παράταξη του Βασίλη Κωνσταντόπουλου και της Ρίτσας Σπυρίδου. Έτσι από τους 22 έμειναν 7 με τον πρόεδρο να χαρακτηρίζει σαμποτέρ το Βασίλη Κωνσταντόπουλο και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να αναφέρει ότι ο κ. Μπουκουβάλας τινάζει στον αέρα το δημοτικό συμβούλιο.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είστε απαράδεκτος πρόεδρε,την έκκληση να την εκ λαμβάνετε ως σαμποτάζ. Ντροπή και μόνο ντροπή η όλη η στάση σας. Αν νομίζετε οτι πιάσατε του παπά το ράσο, τι να πεί κανείς....

Ανώνυμος είπε...

Όταν μιλάει για παράβαση καθήκοντος είναι βέβαιος ότι το απευθύνει στον σωστό άνθρωπο;

Ανώνυμος είπε...

Για πόσο καιρό θα τους ανεχόμαστε τους Ελευθερίου, Μπουκουβάλα και τους υπόλοιπους της παρέας που το νομίζουν πως είναι τσιφλίκι τους ο Δήμος;

Ανώνυμος είπε...

Για κοίτα κάτι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ που παίρνουν απόφαση με 7 δημοτικούς συμβούλους στους 27!

Ανώνυμος είπε...

Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω είναι ο άρχοντας που ρίχνει ευθύνες στην αντιπολίτευση για τη δική του συμπεριφορά! Χαχαχαχαχαχαχα γελάνε και οι 8 στους 27 ψήφοι που πήρε για να βγει πρόεδρος!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν τίθεται ζήτημα πειθαρχικού ή ποινικού αδικήματος και παράβασης καθήκοντος για την απουσία από το δημοτικό συμβούλιο.

Παράβαση καθήκοντος είναι μόνο η ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ απουσία σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις ή απουσία άνω των τριών μηνών συνεχόμενα.

Ακόμη και σε περίπτωση αποχής άνω των τριών συνεχόμενων συνεδριάσεων μπορούν οι δημοτικοί σύμβουλοι να επικαλεστούν λόγους διαμαρτυρίας εφόσον θεωρούν ότι θίγεται η αξιοπρέπειά τους. Σε κάθε περίπτωση, η απουσία από το δημοτικό συμβούλιο μέχρι και δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις, δεν έχει καμία νομική επίπτωση.

Η επίκληση όμως ζητήματος προσβολής της τιμής και υπόληψης των δημοτικών συμβούλων λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς είναι καθόλα δικαιολογημένη αιτιολογία και παρότι υπάρχει το στοιχείο της υποκειμενικότητας, αποκτά ιδιαίτερη ΝΟΜΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ βαρύτητα εξαιτίας του γεγονότος, ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση, τόσο η μείζονα όσο και η ελάσσονα, μαζικά, απέχει από το δημοτικό συμβούλιο για τον ίδιο λόγο και έχει αποχωρήσει κατά το παρελθόν από αυτό, επαλειμμένα, με την ίδια ακριβώς αιτιολογία.

Ανώνυμος είπε...

Μπουκουβάλα και Ελευθερίου μάθατε με τα παιδάκια να τα διατάζετε και νομίζετε πως σας έχουν και θεούς! Καταλάβετε πια ότι εδώ δεν κάνετε με παιδάκια αλλά με ενήλικες που έχουν άποψη και αξιοπρέπεια. Ας δει τώρα όλος ο κόσμος τον πραγματικό σας εαυτό, γιατί δυστυχώς λίγοι σας είχαν πάρει είδηση. Μα τόση υπεροψία; απορώ που την βρήκατε;

Ανώνυμος είπε...

Μπουκουβάλα το:Ερχεστε βιδωμένοι είναι πληθυντικός και όχι ενικός...Στο κάτω-κάτω της γραφής βιδωμένος στη θέση του(8 ψήφοι)είσαι εσύ και κανένας άλλος.

Το Προφίλ μας