Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει όλη μέρα κοσκινίζει (Για το νέο νοσοκομείο Κοζάνης)

Του Κ. Ν. Καρακάση
Άμεσος τρόπος για την καθυστέρηση ή και ματαίωση της δημιουργίας ενός νέου τριτοβάθμιου Νοσοκομείου εκτός της πόλης της Κοζάνης με πρόσβαση στον κόμβο Εγνατίας, είναι η πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου μέσω του Αντιπροέδρου του, εκ Βαρικού Πτολεμαΐδος λειτουργικά, (συστάσεις κάνω), καθ’ όλα εξαιρέτου γιατρού, (για να μην ξεχνιόμαστε ή παρανοηθούμε), πως πρέπει να ξανατεθεί επί τάπητος πάλι, η επανεκτίμηση των δεδομένων μετά από σειρά νέων διαβουλεύσεων των ειδικών επιστημόνων για την δημιουργία των προϋποθέσεων καταρτίσεως καινούργιου υγειονομικού χάρτη κλπ κλπ κλπ.
Ούτως ώστε να ευλογήσουν πρώτα τα γένια τους λέω εγώ ο απλός πολίτης.Ξανακτυπάτε τα έρμα να μπουν στην προβάτα να τα ξαναρμέξουμε λεν αυτοί! Κύριοι συμπολίται και συμπολίτισες, για να πάει μπροστά μια κοινωνία πρέπει να κυβερνηθεί με την συμβολή των επαϊόντων. Και επαΐοντες δεν είναι οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών τάξεων που φροντίζουν μόνο για την καλυτέρευση συνθηκών λειτουργίας του επαγγέλματός των.

Αυτοί λέγονται συντεχνίτες και η συντεχνία μπορεί να  επιβάλλει και κυρώσεις στα μέλη της αν δεν πάρουν την άδεια ακόμη και για να λειτουργήσουν κοινωνικά . (περίπτωση κ. Δερμιτζάκη) Επαΐοντες είναι αυτοί που σε τοπικό πρώτα επίπεδο διακυβερνητικό, κάνουν προτάσεις αποσκοπούσες στο κέρδος διαβιώσεως του κοινωνικού συνόλου. Και το κέρδος του κοινωνικού συνόλου του Δήμου Κοζάνης, του Δήμου Βοΐου, του Δήμου Σερβίων και όλων όσων συντάσσονται, είναι η δημιουργία του νέου Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου στον κόμβο Εγνατίας.


Ευχαριστώ
Κ. Ν. Καρακάσης

1 σχόλιο:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ είπε...

Είναι αλήθεια πως επανειλημμένως έχω γράψει για ένα τριτοβάθμιο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα το 2003-2004 όταν ήμουν αντινομάρχης επί Νομαρχίας κ. Ανδρεάδη, ετέθη από μένα στην τότε υπουργό δημοσίων έργων κ.Βάσω Παπανδρέου που επισκέφθηκε τον Νομό μας για τα έργα της Εγνατίας. κ. Καρακάση συμφωνώ απόλυτα μαζί σας διότι οι κάτοικοι της περιφέρειάς μας ανησυχούν για την Υγεία τους, όπως επίσης με την πρόταση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Τσεβεκίδη για τον Υγειονομικό Χάρτη της Περιφέρειας.Ο πληθυσμός με στοιχεία του 2019 ανέρχεται σε 302750 κατοίκους και καταλαμβάνει έκταση 9451τ.χμ . Άρα τηρούμε απολύτως τα πληθυσμιακά κριτήρια.Ερωτώ μόνο τούτο? Είναι προτιμότερο ένας ασθενής με βαρύ νόσημα , η ένα επείγον περιστατικό σε βαριά κατάσταση να μεταφέρεται στην Θεσσαλονίκη η στα Γιάννενα, η να αντιμετωπίζεται μελλοντικά στον τόπο του? Ας σκεφθούν πολύ καλά πρώτα οι αρμόδιοι και οι τοπικές αρχές και μετά να αποφασίσουν. Υπηρέτησα 30 χρόνια στην περιοχή μας ως γιατρός παθολόγος και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σερβίων και τώρα με την πανδημία ως συνταξιούχος μου έκαναν την πρόταση για να επανέλθω στο νοσοκομείο.Εγώ πάντως το προσπάθησα μένει να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΙΟΠΟΥΛΟΣ συνταξιούχος γιατρός παθολόγος.

Το Προφίλ μας