Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Η πρόταση δυσπιστίας. Μια τρύπα στο νερό ή ευκαιρία για αφύπνιση;

Του Γιάννη Γκουντιού

Ευτυχώς ο τέως πρωθυπουργός Τσίπρας μέμφεται τον νυν πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Όχι ότι αναμένει κανείς να πέσει η κυβέρνηση.  Ο ούτε ότι η κυβέρνηση εξαγνίζεται. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες, ούτε προσδοκίες.  

Αντιθέτως, θα ξεπλύνουν οι βουλευτές της ΝΔ την κυβέρνησή τους από τη νέα αποτυχία και κοντά σ΄ αυτή και από τις παλιές (φωτιές, πλημύρες κλπ). Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κατάφερε, μέχρι στιγμής, να αντιμετωπίσει καμία φυσική καταστροφή έστω και κατ’ ελάχιστο. Και τώρα ξεπλένεται (σε τυπικό επίπεδο) με απορρυπαντικό την πρόταση Τσίπρα.

Γίνεται σαφές ότι ο πρόεδρος Τσίπρας δίνει έξι μήνες στην κυβέρνηση σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής. Δηλαδή, δεν πιστεύουν οι επιτελείς του ότι θα προσφύγει στις εκλογές φέτος το καλοκαίρι, αντίθετα από τις ρήσεις τους. Επίσης η πίεση που ασκείται από το ΚΙΝΑΛ λόγω των προδήλως στημένων δημοσκοπήσεων, με τις ευλογίες της ΝΔ που προβάλλονται από τα κανάλια της, οδήγησε στην προσπάθεια συσπείρωσης των ΣΥΡΙΖέων (μη Αριστερών και καθόλου προοδευτικών και συμμαχικών) ψηφοφόρων.

Δίνεται τεράστια ευκαιρία στο ΚΙΝΑΛ και στον Ν. Ανδρουλάκη να εμφανιστεί στο προσκήνιο (προς μεγάλη προσδοκία της ΝΔ), με ρίσκο όμως αν δεν καταφέρει να αποκοπεί από τους άλλους δύο, πράγμα πολύ δύσκολο μιας και τα τρία αυτά συστημικά κόμματα έχουν αποδείξει κατά το παρελθόν ότι είναι γερμανοκινούμενα. Και τα τρία κόμματα έχουν …κλάψει στην ποδιά της Μέρκελ.

Το σκηνικό αυτό οδηγεί νομοτελειακά σε μια συζήτηση – κοκορομαχία στην οποία τον πρώτο λόγο θα έχουν οι επικοινωνιακές κορώνες, οι ατάκες, η ανούσια παρελθοντολογία, τα πικρόχολα υπονοούμενα, ο ξύλινος «αριστερός» λόγος, τα προκαθορισμένα χειροκροτήματα, οι αψιμαχίες επιπέδου Άδωνη – Πολάκη, η αμφιθεατρική οχλαγωγία, το παράλληλο και υποχθόνια υποστηρικτικό στη ΝΔ, ΚΚΕ (γιατί σε αντίθετη περίπτωση έχει διαρροή προς ΣΥΡΙΖ«Α»), ο λαϊκισμός του Βελόπουλου, και τα κολλήματα του Γιάννη (με δύο -ν- γιατί έτσι γράφεται στα ελληνικά).

Δυστυχώς το κενό πολιτικής πρότασης και πράξης είναι εμφανές και θα φανεί και πάλι. Το πολιτικό κατεστημένο έχει καταφέρει με μεγάλη, ομολογουμένως, επιτυχία και με κάθε ευκαιρία πραγματική ή κατασκευασμένη, να διασπά τον λαό, να διχάζει την κοινωνία, να αποποπροσανατολίζει τους πολίτες του και να κρατά σε εγρήγορση μόνο τον κομματικό στρατό, το επικοινωνιακό επιτελείο και τα μισθωμένα τρολάκια προς καθοδήγηση των πελατών και αποδόμηση των αντιπάλων χωρίς οίκτο, χωρίς κανόνες, χωρίς ευγένεια,  χωρίς πολιτισμό.

Θα ήταν καλό η θεαματικότητα στο κανάλι της Βουλής να εκτοξευθεί. Να οπλιστεί ο κόσμος με υπομονή για να αντέξει να παρακολουθήσει όσο περισσότερο μπορεί. Και όχι μόνο τους αρχηγούς, αλλά και τους υπουργούς, τα μεγαλοστελέχη των κομμάτων και κυρίως τους βουλευτές του Νομού. Να μην βγουν συμπεράσματα από τα ρεπορτάζ της τηλεόρασης. Να μην υποστεί κανείς την προπαγάνδα των υπο-ταγμένων καναλιών του τύπου. Όποιος θα έχει άμεση επαφή θα καταλάβει και τον ύπουλο τρόπο «ενημέρωσης» με μισές αλήθειες που οδηγούν σε παρα…πλανητικά συμπεράσματα.  Να βγουν έστω και για ένα Σαββατοκύριακο τα οπαδικά γυαλιά και οι κομματικές ωτασπίδες. Είναι υποχρέωση, για όποιον θέλει να τιμά τον τίτλο «πολίτης» να παρακολουθεί αυτούς που πολιτεύονται. Για να ξέρει τι ψήφισε και τι θα πράξει στο μέλλον. Διαφορετικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας και αυτοί άξιοι αντιπρόσωποι της αδράνειάς μας.

Ελπίζω να διαψευστώ.  

Γκουντιός Β. Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας