Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Όπου υπάρχει φανατισμός δεν υπάρχει αλήθεια…

Της Ευαγγελίας Πακαπούκα,
Από το kozanimedia.gr
Όταν μιλάμε για την εκκλησία μας λέμε το σπίτι του Χριστού μας που χωράει τους πάντες!!!!

Όταν μιλάμε όμως για την εκκλησία και για τον παπά του Βαθύλακκου αλλάζει το θέμα…. Έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες μια μάχη με αρχηγό τον παπά και απέναντι του το μισό χωριό…. Βέβαια υπάρχουν και οι οπαδοί, υποστηρικτές που ωσ επί το πλείστον δεν είναι χωριανοί.

Όλο αυτό ξεκίνησε απ όταν του ζητήθηκε από κάποιους χωριανούς να τηρήσει τα μέτρα προστασίας εντός του ναού όπως προβλέπει ο νόμος Ενώ το αίτημα σαφώς δεν έγινε δεκτό κάτω ονόμασε και δύο κυρίες μέσα στο ναο ότι αυτές του κάνανε καταγγελία. Σ αυτό το σημείο βέβαια οι χριστιανοί οι καλύτερα οι οπαδοί εντός της εκκλησίας άρχισαν να φωνάζουν αίσχος και ουστ… Όλο αυτό διότι όπως σε πολλές άλλες εκκλησίες έτσι και στη δική μας ήρθε μια Κυριακή ή αστυνομία για έλεγχο. Το θέμα μετά σαφώς πήρε άλλες διαστάσεις αφού οι κυρίες φτάσανε στον πρωτοσύγκελο της Ι. Μ. Σερβιων κ Κοζάνης.

Την Κυριακή 16/1 βρεθήκαμε και πάλι στο ναο μας αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος και γύρω γύρω έντονη παρουσία αστυνομίας έληξε η λειτουργία σωστά. Έλα όμως που δεν τελείωσε εκεί αφού έφυγε η αστυνομία επικράτησε η εξής εικόνα κάποιοι από τους φιλοξενούμενους εκκλησιαζομενους άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στους τοπικούς εκκλησιαζομενους και μη διότι λέει τι σας ενοχλεί αν δεν φοράμε στην εκκλησία μέσα μάσκα…. Σε όλο αυτό το βλακώδες θέαμα ο παπά Νικόλας καθόταν και κοιτούσε τους οπαδούς να μαλώνουν με τους χωριανούς.. Εκεί πια δεν άντεξα έχασα τον έλεγχο και με φωνή και ύφος που πραγματικά δεν αρμόζει στο επίπεδο μου του είπα : δεν ντρέπεσαι να κάθεσαι να κοιτάς εξ αιτίας σου μαλώνουν… Τέλος πάντων τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει αρκετά υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους δίνει αντίδωρο, υπάρχουν ψάλτες που τους κλείνει το μικρόφωνο και τέλος η άκρα ωριμότητα του φάνηκε όταν έσβησε το μισό και παραπάνω χωριό απο το facebook….

Συγγνώμη, αλλά ο Χριστός που πιστεύω εγώ μίλησε για αγάπη και συγχώρεση τώρα στους υπόλοιπους τι είπε δεν ξέρω…. Το πρόβλημα πάντως δεν είναι μόνο αν θα τηρηθούν τα μέτρα ή όχι… το πρόβλημα είναι όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο ιερέας και δυστυχώς δεν φαίνεται να κάνει κάτι να διορθώσει.

 

Ευαγγελία Πακαπούκα

Κάτοικος Βαθυλάκκου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

φασιστακια παλι πειραζετε τα κειμενα?? ελεεινοι γυμνοσαλιαγκες!!!

Το Προφίλ μας