Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Κρίσιμη επέμβαση για 16χρονο στο Μαμάτσειο-Επιστρατεύτηκε οικειοθελώς ο συνταξιούχος Α. Δερμιτζάκης επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος!

Από το kozanimedia.gr

Συνέβη και αυτό σήμερα, Δευτέρα, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης: Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, 16χρονο παιδί παρουσίασε σοβαρή αιματολογική επιπλοκή μετά από επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε και έπρεπε επειγόντως να οδηγηθεί και πάλι στο χειρουργείο.

Ωστόσο, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμος αναισθησιολόγος (γνωστό το πρόβλημα πλέον…) προθυμοποιήθηκε εθελοντικά να συνδράμει ο συνταξιούχος ιατρός και δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Δερμιτζάκης, ώστε να σωθεί ο 16χρονος!

Όπως ανέφερε, στο Facebook, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Νίκος Σαμαράς (διευθυντής Ορθοπεδικής Μποδοσάκειου):

Ενημέρωσε άραγε κάποιος τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, ότι από σήμερα το πρωί και για 24 ώρες το Μαμάτσειο νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς αναισθησιολόγο και χρειάσθηκε η συνδρομή συνταξιούχου συναδέλφου αναισθησιολόγου για να σωθεί η ζωή ενός 16χρονου εφηβου;…. Αφελείς απορίες…..Καληνύχτα Κοζάνη !!!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας