Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Καταγγέλουμε τη Δημοτική Αρχή Σερβίων για τις απολύσεις εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς

Νέο επεισόδιο στο «σίριαλ των απολύσεων» εργαζομένων από τα προγράμματα «Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΣΠΑ. Αυτή τη φορά, «πρωταγωνιστής» είναι ο Δήμος Σερβίων. Σύμφωνα με καταγγελίες, η Δημοτική Αρχή Ελευθερίου προχώρησε στην μη ανανέωση και στην απόλυση 5 εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς.
Ο λόγος της απόλυσης κοινότοπος: «οικονομικά προβλήματα». Πρόκειται για τη γνωστή «καραμέλα» όλων εκείνων των δημάρχων, που προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, και τα
οποία βλέπουν, ωστόσο, μόνο σε ό,τι έχει σχέση με τους εργαζόμενους. Γιατί, σε ό,τι αφορά το γεγονός της διασπάθισης δημόσιου χρήματος και της επιβάρυνσης των δημοτικών προϋπολογισμών, ετησίως, για προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων και συμβούλων προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ρουσφετολογικές τους υποσχέσεις, εκεί υπάρχει… ολική τύφλωση.
Όποιο «κοινωνικό πρόσημο» και αν προβάλλουν οι δήμαρχοι, δεν μπορεί να επισκιάσει το ότι προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων σε κρίσιμες υπηρεσίες, όπως είναι οι Παιδικοί Σταθμοί, και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού επιβάλλει τη λειτουργία ολιγομελών βρεφικών και παιδικών τμημάτων και επισταμένη καθαριότητα, που σημαίνει: προσλήψεις και όχι απολύσεις προσωπικού.
Επιπλέον, το ότι οι απολύσεις στους Παιδικούς Σταθμούς γίνονται συντονισμένα, σε όλη την Ελλάδα, καταδεικνύει, για μια ακόμη φορά, τις ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία προωθεί τη περαιτέρω συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών και του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους. Και σε αυτό, οι δήμαρχοι, σε ρόλο «λαγού», υλοποιούν αυτές τις πολιτικές. Από την άλλη πλευρά, όμως, επιβάλλει την ανάγκη της αγωνιστικής παρέμβασης του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να σταματήσουν οι απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταγγέλλει το Δήμαρχο Σερβίων, Χρήστο Ελευθερίου, και καλεί το ΥΠΕΣ και το υπουργείο Εργασίας να ακυρώσουν τις απολύσεις, γιατί είναι παράνομες και αντικοινωνικές, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία της πανδημίας.
Τέλος, καλεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν έμπρακτα όλους τους εργαζόμενους και να διεκδικήσουν την μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου, καθώς όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων και εξυπηρετούν, με τον καλύτερο τρόπο, τις ανάγκες της κοινωνίας, καθώς εργάζονται σε έναν κρίσιμο τομέα. όπως είναι φύλαξη και η προσχολική αγωγή των παιδιών.
Η ακύρωση των απολύσεων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής Αττικής επιβεβαιώνει ότι μπορούμε να νικήσουμε, αν δεν μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

3 Σεπτέμβρη 2020 ΜΕΤΑ-ΟΤΑ


Πηγή: ergasianet.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την επόμενη φορα εκει στα σερβια να ξανα φέρετε το γιατρό.....και μετα παλι τον καθηγητή. Ετσι να μην πλήττουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη και απάνθρωπη η συμπεριφορά του δημάρχου. Εν μέσω κρίσης και κορωνοϊού απολύει εργαζόμενους, ενώ με βάση το νόμο δεν έχει το δικαίωμα αυτό. Ας τον κρίνουν οι πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Φάσκετε και αντιφάσκετε, έχει ή δεν έχει το δικαίωμα;
Αν δεν έχει τον γράφουν κανονικά και πάνε στην δουλειά τους, αν έχει θα δούμε την συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Η νομοθεσία αναφέρει ότι απαιτείται η απόφαση δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα αιτιολογημένη. Επίσης δεν προσλαμβάνονται άλλες στην θέση τους. Αν προσλάβει ο δήμος άλλους ΔΕΝ θα είναι επιδοτούμενες από το προγραμμα

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχος που λέει ότι είναι προοδευτικός και διανοούμενος με κύκλο συριζαίων και ακάμα πιο αριστερών και επαναστατών όπως μας λένε έπειτα από τα ουίσκια και στις μεγάλες δηλώσεις τις προεκλογικές θα απολύσουν επιδοτούμενες κοπέλες εργαζόμενες σε παιδικούς σταθμούς; Μήπως η ανανέωση των συμβάσεων όπως έγινε στο ΚΗΦΗ όπως μαθαίνουμε από το aivres αφορά μόνο κατοίκους της πόλης; ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ!

Το Προφίλ μας