Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Πόσα σχολεία βρίσκονται σήμερα από κατάληψη στη Δ. Μακεδονία – Το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας από την ΠΕ Κοζάνης

της Βάσως Σάφη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Συνολικά δέκα εννέα (19) σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη χθες Πέμπτη στη Δυτική Μακεδονία, ενώ μόλις ένα (1) εξ αυτών αφορούσε στην ΠΕ Κοζάνης, με βάση στοιχεία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, το οποίο συνεχίζει

για τρίτη ημέρα την κατάληψή του με κύριο ζητούμενο το στεγαστικό πρόβλημα που θέλουν οι μαθητές.

Τα περισσότερα σχολεία που τελούσαν σήμερα από κατάληψη ήταν στην ΠΕ Φλώρινας (δέκα τον αριθμό), ενώ από τέσσερα σχολεία για τις ΠΕ Γρεβενών και Καστοριάς.

Ένα μέρος των αιτημάτων των μαθητών άπτονται σε ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάποια άλλα είναι κεντρικά ζητήματα (όπως αίτημα για μείωση των μαθητών ανά τμήμα) κ.α.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη κενών στα σχολεία, βγήκε η προκήρυξη για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών που δήλωσαν ότι δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο λόγω κορωνοϊού (ευπαθείς ομάδες κ.λπ.), ήδη δηλώνονται ηλεκτρονικά τα κενά και από Τρίτη και έπειτα αναμένονται να ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις.
Επίσης, έγινε η Β΄ φάση αναπληρωτών που σύμφωνα με την περιφερειακή διεύθυνση, ήταν καλή για τη Δυτική Μακεδονία, ενώ με ξεχωριστές προκηρύξεις καλύπτονται κενά σε μουσικά και καλλιτεχνικό σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας