Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Μ. Δημητριάδης: Ευκαιρίες από την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης

Ως μία μεγάλη ευκαιρία, η οποία  θα προσφέρει  πολλές νέες δυνατότητες ανάπτυξης και απασχόλησης στην περιοχή και την χώρα,  χαρακτήρισε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης, την  καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης και τις επενδύσεις σε προϊόντα της φαρμακευτικής.

Με  αφορμή  την κατάθεση στη Βουλή, του σχεδίου Νόμου  «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης» , το οποίο ρυθμίζει το πεδίο παραγωγής, ελέγχου και διάθεσης των σκευασμάτων που περιέχουν  φαρμακευτική κάνναβη, ο κ. Δημητριάδης πρότεινε την εκτεταμένη καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης από ιδιώτες παραγωγούς στην Δυτική Μακεδονία, καθώς και την αξιοποίηση της με μεταποιητικές επιχειρήσεις, όπως και επενδύσεις σε προϊόντα της φαρμακευτικής κάνναβης.
Ο  κ Δημητριάδης υποστήριξε επίσης ότι «η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης ενεδίκνειται ιδανικά στα αποκατεστημένα εδάφη των λιγνιτικών πεδίων της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία» και υπογράμμισε ότι «αυτό θα εξετασθεί από τους αρμόδιους φορείς και θεωρείται προσοδοφόρο, αφού μπορεί  να γίνει χωρίς ιδιαίτερο οικονομικό κόστος»
ΕΡΤ Κοζάνης –Σύνταξη:  Αντώνης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας